Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nye krav til offentlige websider fra september / Smittestop-appen ligger nu nummer ét i App Store / Zoom-aktien har samme værdi som Novo Nordisk

Nye krav til offentlige websider fra september. Smittestop-appen ligger nu nummer ét i App Store. Zoom-aktien har samme værdi som Novo Nordisk. Facebook fjerner "had-kampagner" fra Donald Trump.

Godmorgen denne fredag morgen, og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.

Vi tager en som altid en gennemgang af dagens kort it-nyheder, inden de fleste af os kan holde en velfortjent weekend. Bag tasterne er for sidste gang i denne omgang Jakob Schjoldager.

Nye krav til offentlige websider fra september

Efter sommerferien skal alle offentlige websteder være webtilgængelige, lyder det nu fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det betyder mere konkret, at offentlige hjemmesider fra 23. september skal være tilgængelige for borgere med nedsat syn, hørelse eller andre handicap.

“Webtilgængelighed er en vigtig del af den digitale dagsorden. I et højt digitaliseret land som Danmark er det vigtigt, at alle – uanset særlige behov eller handicap – kan benytte digitale løsninger i den offentlige sektor,” siger Signe Caspersen, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen ifølge styrelsens hjemmeside.

Det anslås, at mellem 15-20 oplever vanskeligheder, når de besøger offentlige hjemmesider, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Du kan læse mere om, hvilke krav offentlige hjemmesider skal leve op til på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Smittestop-appen ligger nu nummer ét i App Store

Torsdag kunne Sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, efter ugers ventetid endelig præsentere den danske smitteopsporingsapp, og noget tyder på, at danskerne allerede har taget den nye app til sig i stort omfang.

I løbet af de første døgn er den nye danske corona-app Smittestop den mest hentede app i Apples App Store.

“Så er vores app Smitte|stop nummer på hitlisten over mest downloadede i den danske appstore. Tak til alle, der downloader vores nye våben mod de skjulte smittekæder, så vi kan holde vores samfund mest muligt åbent. Stop smitten, hent appen,” skriver ministeren på twitter.

Zoom-aktien har samme værdi som Novo Nordisk

På få måneder har millioner af nye brugere taget videotjenesten Zoom til sig, og det har investorerne i den grad også.

Siden nytår er aktien i selskabet steget med 250 procent, og placerer virksomheden med en værdi på 68 milliarder dollar eller 450 milliarder kroner.

Det skriver Børsen.

Den massive himmelflygt på børsen betyder, at Zoom i dag er lige så meget værd som Novo Nordisk og tre gange så værdifuld som A. P. Møller Maersk.

“Det er længe siden, den forlod jordens overflade,” lyder vurderingen fra Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, over for avisen.

Tjenesten har været heftigt debatteret for sine sikkerhedsmangler og andre kritikpunkter, men det ændre ikke på virksomhedens enorme popularitet, både blandt brugerne men altså også hos investorerne.

Facebook fjerner "had-kampagner" fra Donald Trump

Den amerikanske sociale mediegigant Facebook valgte torsdag at fjerne flere opslag og kampagner fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der forsøger at blive genvalgt i november.

Selskabet mente at de politiske reklamer brød med virksomhedens egen regler for “organiseret had,” skriver nyhedsbureauet Reuters.

Reklamerne var tilsyneladende en kampagne for at få brugerne til at underskrive en begæring, der skulle gøre den anti-facistiske gruppe Antifa ulovlig i USA, sammen med organisationens logo. En idé præsidenten tidligere har talt om offenligt.

Beslutningen fra Facebook er særlig markant fordi selskabets stifter og CEO var stærkt kritisk over for Twitter, da mediet valgte at markere et af Trumps tweets om brevstemning som ukorrekt.

”Vores politik forbyder brugen af bandlyste hadgruppers symboler til at identificere politiske fanger uden en medfølgende tekst der fordømmer eller diskuterer symbolet,” lød det fra en talsperson for Facebook.

Printersalget falder hurtigere end ventet

Det kommer formentlig ikke bag på mange, at printermarkedet er på tilbagetog, men markedet falder hurtigere end ventet.

Selskabet Brother Nordic anslår en tilbagegang i markedet på 10 procent, og det var altså mere end man havde forventet.

Det skriver Finans.

Printervirksomheden ender med en 53 millioner euro. Det er en tilbagegang på fire millioner sammenlignet med året før, hvor tilbagegangen på markedet også skrumpede hurtigere end forventet.