Nu kan den første 5G-pc købes – men den bliver næppe noget for dig

Nu kan den allerførste 5G-pc købes. Der er dog mange grunde til at springe den allerførste generation over.

Lenovo kan bryste sig af at være den første pc-producent, der kan tilbyde laptop-kunder en 5G-løsning i den nyligt lancerede Lenovo Flex 5G.

Maskinen som under sin udvikling var kendt som ’Yoga 5G’, bliver en af de første tilgængelige med Qualcomms særlige Windows-kompatible 8cx-processor med tilhørende 5G-modem.

Dermed vil maskinen kunne knytte sig til det lynhurtige 5G-mobilnetværk, hvor øverførselshastigheder på over 1 gigabit per sekund kan nås.

Det er sammenligneligt med det, som stærke wifi-forbindelser eller bredbåndsforbindelser kan mønstre - bare helt fri for kabler.

Processoren har rødder i mobilbranchen, hvilket er med til at sikre et ekstra lavt strømforbrug. Ifølge Lenovo selv kan der regnes med op til 24 timers drift mellem hver opladning.

Maskinen leveres med Windows 10 Pro, et populært styresystem som fortsat mangler at bevise, at det kan fungere gnidningsfrit sammen med de ARM-baserede processorer, som mobilverdenen benytter. Noget som selv Microsoft døjer med i dets egenudviklede Surface Pro X.

Se også: Duel: Stærk mobil-CPU mod sløv laptop-processor – hvilken er egentlig bedst?

Ud over sin særlige octa-core processor og 5G-modem, byder Flex 5G på en relativ konventionel hybrid-laptop.

Skærmen strækker sig over 14 tommer, tilbyder Full HD opløsning og multi-touch, otte gb ram, 256 gb lager, fingeraftrykslæser og to USB-C porte.

Flex-navnet indikerer, ligesom Yoga tidligere gjorde det, at det er en hybrid-enhed, hvor skærmhængslet kan vippes 360 graders bagud, hvilket kan omdanne maskinen til en (noget tung) tablet.

Inden du ræser over til din nærmeste hardware-butik, skal du vide, at maskinen i første ombæring kun debuterer i udvalgte markeder.

Dertil er maskinen ofte et eksklusivt tilbud hos teleoperatører med 5G-netværk at promovere. Eksempelvis kan maskinen kun erhverves i USA igennem teleselskabet Verizon, skriver The Verge.

Derover lyder startprisen på 1.399 amerikanske dollar, svarende til 9.300 kroner før eventuelle afgifter.

Læs også: Alternative favoritter fra USA og Kina: Her er to stærke bærbare, der imponerer på hver deres måde

Startskuddet til noget stort
Mens Lenovos første 5G-maskine sandsynligvis ikke vil vende op og ned på laptop-markedet herhjemme, er det den første kommercielt tilgængelige enhed i den længe ventede gruppe af ’altid forbundne’ 5G-bærbare.

At en bærbar kan knytte sig til 5G-netværket betyder, at den i stor grad kan klare sig uden opkobling til besværlige kablede netværk, eller bero på wifi- eller bredbåndsforbindelser, som ikke tilbyder nogen nævneværdig fordel med hensyn til båndbredde.

Med bærbare opkoblet til mobilnetværket, vil eksisterende købemønstrene hos laptop-køberne også potentielt ændre sig, når teleoperatører tilbyder maskiner og eventuel finansiering sammen med sine 5G-abonnementer.

Læs også: Her er forårets mest lovende computere


mest debatterede artikler

Premium
Michael Zink har væltet sig i jobtilbud efter Salesforce-afsked: "Jeg blev selv overrasket over mængden af tilbud, jeg fik"
Interview: Efter Michael Zink forlod Salesforce, er han blevet bestormet med jobtilbud. Tilbudsregnen - som inkluderer tilbud verdens største it-virksomheder - har været så voldsom, at Michael Zink, nu udskyder sit kommende bogprojekt i fem år. I stedet dedikerer han de næste fem år til en fremadstormende tysk software-virksomhed. Læs her hvorfor.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.