Nu kan den første 5G-pc købes – men den bliver næppe noget for dig

Nu kan den allerførste 5G-pc købes. Der er dog mange grunde til at springe den allerførste generation over.

Lenovo kan bryste sig af at være den første pc-producent, der kan tilbyde laptop-kunder en 5G-løsning i den nyligt lancerede Lenovo Flex 5G.

Maskinen som under sin udvikling var kendt som ’Yoga 5G’, bliver en af de første tilgængelige med Qualcomms særlige Windows-kompatible 8cx-processor med tilhørende 5G-modem.

Dermed vil maskinen kunne knytte sig til det lynhurtige 5G-mobilnetværk, hvor øverførselshastigheder på over 1 gigabit per sekund kan nås.

Det er sammenligneligt med det, som stærke wifi-forbindelser eller bredbåndsforbindelser kan mønstre - bare helt fri for kabler.

Processoren har rødder i mobilbranchen, hvilket er med til at sikre et ekstra lavt strømforbrug. Ifølge Lenovo selv kan der regnes med op til 24 timers drift mellem hver opladning.

Maskinen leveres med Windows 10 Pro, et populært styresystem som fortsat mangler at bevise, at det kan fungere gnidningsfrit sammen med de ARM-baserede processorer, som mobilverdenen benytter. Noget som selv Microsoft døjer med i dets egenudviklede Surface Pro X.

Se også: Duel: Stærk mobil-CPU mod sløv laptop-processor – hvilken er egentlig bedst?

Ud over sin særlige octa-core processor og 5G-modem, byder Flex 5G på en relativ konventionel hybrid-laptop.

Skærmen strækker sig over 14 tommer, tilbyder Full HD opløsning og multi-touch, otte gb ram, 256 gb lager, fingeraftrykslæser og to USB-C porte.

Flex-navnet indikerer, ligesom Yoga tidligere gjorde det, at det er en hybrid-enhed, hvor skærmhængslet kan vippes 360 graders bagud, hvilket kan omdanne maskinen til en (noget tung) tablet.

Inden du ræser over til din nærmeste hardware-butik, skal du vide, at maskinen i første ombæring kun debuterer i udvalgte markeder.

Dertil er maskinen ofte et eksklusivt tilbud hos teleoperatører med 5G-netværk at promovere. Eksempelvis kan maskinen kun erhverves i USA igennem teleselskabet Verizon, skriver The Verge.

Derover lyder startprisen på 1.399 amerikanske dollar, svarende til 9.300 kroner før eventuelle afgifter.

Læs også: Alternative favoritter fra USA og Kina: Her er to stærke bærbare, der imponerer på hver deres måde

Startskuddet til noget stort
Mens Lenovos første 5G-maskine sandsynligvis ikke vil vende op og ned på laptop-markedet herhjemme, er det den første kommercielt tilgængelige enhed i den længe ventede gruppe af ’altid forbundne’ 5G-bærbare.

At en bærbar kan knytte sig til 5G-netværket betyder, at den i stor grad kan klare sig uden opkobling til besværlige kablede netværk, eller bero på wifi- eller bredbåndsforbindelser, som ikke tilbyder nogen nævneværdig fordel med hensyn til båndbredde.

Med bærbare opkoblet til mobilnetværket, vil eksisterende købemønstrene hos laptop-køberne også potentielt ændre sig, når teleoperatører tilbyder maskiner og eventuel finansiering sammen med sine 5G-abonnementer.

Læs også: Her er forårets mest lovende computerePremium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.