Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: I aften begynder Apples WWDC20 / Huawei på vej med milliard-byggeri i Storbritannien / GlobalConnect/IP-Only køber kommunalt fibernet

I dag begynder Apples WWDC20. Huawei på vej med milliard-byggeri Storbritannien. GlobalConnect/IP-Only køber kommunalt fibernet. Forsvarsminister vil have forklaring på overvågningsudstyr. Danske Clearhaus går ind i Spanien.

Godmorgen og hjerteligt velkommen til ugens første morgen-briefing, der i dag er sammensat af Dan Jensen.

I aften begynder Apples WWDC20

Apples slår i dag dørene op for årets udviklerkoncerence, WWDC [Worldwide Developers Conference, red], der vanen tro vil byde på præsentation af række nyheder fra Apple.

Det har været ventet, at Apple ville løfte sløret for blandt andet en ny iMac, men seneste rygter siger nu, at Apple slet ikke vil præsentere ny hardware i år, men alene løfte sløret for nye initiativer med macOS, iOS, iPadOS og flere andre ting. Vi får se.

WWDC20 er for første gang 100 procent virtuel. Man skal være godkendt og logget for at være med til det hele, men alle kan se keynotes og mange andre ting.

Apple vil streame keynotes på sin egen YouTube-kanal - som du finder her - og på Apple.com.

Apples keynotes går i gang 10.00 AM Pacific Time, hvilket er klokken 19:00 herhjemme i aften.

Huawei på vej med milliard-byggeri i Storbritannien

Kinesiske Huawei forventes i denne uge at få grønt lys fra de britiske myndigheder til at indlede byggeriet af et research and development-center i den britiske by Sawston, der ligger lidt uden for Cambridge små 100 kilometer nord for London.

Huawei vil investere 400 millioner pund - godt 3,3 milliarder kroner - i centeret, der får til hovedopgave at udvikle processorer til brug i bredbåndsudstyr.

Huawei har været i vælten i Storbritannien i flere år med skiftende beskyldninger om, at selskabet er mere eller mindre i lommerne på den kinesiske regering, og placeringen af det nye center kan på den måde virke både usædvanlig og strategisk.

Iøvrigt skriver Reuters, at den britiske sikkerhedsmyndighed NCSC anbefaler, at britiske telefirmaer hamstrer Huawei-udstyr, så de har lagrene fyldte med vigtige reservedele til telenettet, hvis Storbritannien skulle følge trop efter USA og bandlyse Huawei.

Som det er tilfældet i mange andre steder i verden, er også det britiske telenet opbygget med udpræget anvendelse af udstyr fra Huawei.

GlobalConnect/IP-Only køber kommunalt fibernet

Svenske IP-Only - der i vinter fusionerede med danske GlobalConnect - overtager hele svenske Trelleborgs Kommunes fibernet, der har omkring 1.500 husstande tilknyttet.

Trelleborg Kommune sælger hele baduljen i erkendelsen af, at det kræver for store investeringer at drifte og udvikle et fibernet.

“Vi har haft mange samtaler, og den bedste og mest logiske måde at nå kommunens digitaliseringsmål er at lade en erfaren og større aktør overtage udviklingsarbejdet og administrationen af ​​bynettet. IP-Only har mange års erfaring med fiberudvikling, ikke mindst på landet, og er en logisk ejer med ressourcer, ekspertise og lokalt engagement,” lyder det fra kommunen ifølge denne meddelelse fra IP-Only.

Du kan læse mere om fusionen mellem GlobalConnect og IP-Only her: GlobalConnect fusionerer med svensk fiber-kæmpe: Danske Martin Lippert indsættes som topchef.

Forsvarsminister vil have forklaring på overvågningsudstyr

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil have en forklaring på, hvorfor Forsvarsministeriet Materiel- og Indkøbsstyrelse anvender udstyr fra det kinesiske selskab Hikvision, der er blacklistet af USA på grund af beskyldninger om brud på menneskeretttighederne.

Angiveligt anvendes udstyr fra Hikvision til overvågning af kineserne samt af den etniske minorite uighurerne.

“Selvfølgelig skal Forsvaret ikke handle med leverandører, der forbryder sig mod menneskerettigheder,” skriver Trine Bramsen i en mail til Jyllands-Posten.

I en anden artikel i avisen - som du finder her - fortælles der, at Forsvaret, HCA Airport i Odense, Aalborg Havn og Aalborg Kommune alle anvender udstyr fra Hikvision.

Danske Clearhaus går ind i Spanien

Det danske fintech-selskab Clearhaus rykker med en ny partneraftale med den spanske betalingsvirksomhed PaynoPain ind på det spanske marked.

“Nu skal Clearhaus, der har licens til at operere i hele Europa, lægge teknologi til dele af PaynoPains-transaktioner i Spanien. PaynoPain håndterede over 36 millioner transaktioner i 2019,” meddeler selskabet til Computerworld.

Clearhaus med hovedkontor i Aarhus og omkring 50 medarbejdere servicerer godt 13.000 online-forretninger i 33 lande med enkle betalingsløsninger, der blandt andet betyder, at små forretninger hurtigt kan komme til at acceptere betalinger fra eksempelvis Visa og Mastercard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere