Nets tvinges til at udskyde milliardhandel med Mastercard

Nets må udskyde salget af Betalingsservice for milliarder til Mastercard.

6. august 2019 meddelte Nets, at selskabet havde indgået en kæmpe aftale til en værdi af 21 milliarder kroner ved at sælge Nets' konto-til-konto-baserede tjenester, herunder Betalingsservice, til Mastercard.

Men den melding kommer nu til at fejre et års jubilæum uden, handlen er gået endeligt igennem.

Nets forventede, at handlen ville gå igennem i første halvdel af 2020, men i april, meddelte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at den konkurrencemæssige behandling af handlen var overdraget til EU-Kommissionen for en endelig afgørelse.

Og derfor tvinges Nets nu til at udskyde gennemførslen af den forventede handel til efteråret.

Det skriver Finans.

"Vi har arbejdet henimod at gennemføre salget af Corporate Services-divisionen til Mastercard i første halvår. Dette afventer dog fortsat myndighedsgodkendelse fra EU, hvorfor vi forventer, at salget først afsluttes i tredje kvartal," skriver Søren Winge, pressechef i Nets, i en skriftlig kommentar, til mediet.

Læs mere her: Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Forsinkelse truer ikke handel
Trods udskydelsen er handlen ifølge Finans' oplysninger ikke truet.

I stedet forklares forsinkelsen med, at en myndighedsgodkendelse af så store handler simpelthen bare tager lang tid.

Som en del af handlen er det planen, at Mastercard skal overtage 270 Nets-medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere i milliardhandel


mest debatterede artikler

Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.