Nets sælger Betalingsservice til Mastercard i kæmpe milliardhandel

Mastercard køber Nets' konto-til-konto-baserede tjenester, der blandt andet omfatter Betalingsservice, for lidt over 21 milliarder kroner.

Den danske betalingsgigant Nets sælger selskabets konto-til-konto-baserede tjenester, herunder Betalingsservice, til Mastercard til en samlet pris på 21 milliarder kroner.

Det oplyser Nets.

Nets konto-til-konto baserede services dækker udover Betalingsservice også over clearing og realtidsbetalinger samt digitale regningsbetalinger.

Læs mere om handlen her: Mastercard overtager 270 Nets-medarbejdere i milliardhandel

Prisen er 2,85 milliarder euro, svarende til omkring 21,3 milliarder kroner.

"Vi har igennem de seneste fem år opbygget en stærk konto-til-konto platform med globale vækstperspektiver. Men for fuldt ud at realisere det internationale vækstpotentiale ud over vores eksisterende geografiske tilstedeværelse kræves evner og ressourcer i en grad, som kun en etableret, global markedsleder besidder. Med sin globale rækkevidde er Mastercard i en unik position til at kunne forløse det potentiale som vores konto-til-konto platform har," lyder det i en meddelse fra Nets-topchef Bo Nilsson, der fortsætter:

"Aftalen styrker vores fleksibilitet og gør os i stand til at tage del i den igangværende konsolidering af betalingsindustrien. Den gør os også i stand til at udbygge vores førende position som en one-stop shop for forretninger og en stærk udbyder af processing services til banker på tværs af Europa."

Læs også: Nets' overskud styrtdykker med 900 millioner kroner

Derfor køber Mastercard Nets-tjenester
Mastercard får som en del af aftalen adgang til Nets' medarbejdere på konto-til-konto området.

"De globale perspektiver for realtidsbetalinger accelerer. Denne aftale styrker vores unikke position som en one-stop shop partner som kan dække alle banker, forretninger og staters betalingsbehov," lyder det fra Michael Miebach, chief Product & innovation officer fra Mastercard, i meddelelsen, der fortsætter:

"I kombination med Mastercards nuværende aktiver så som Vocalink, Transfast og Transactis får vi nu en innovationskraft og ekspertise inden for realtidsbetalinger, som virkelig differentierer os."

Læs også: Nets tæt på at tabe kæmpeopgave på betalingsplatform til konkurrent

Handel afventer godkendelse
De solgte aktiviteter dækker over hovedparten af Nets Corporate Service forretning.

Nets eID og digitaliserings services, som eksempelvis NemID i Danmark, er ikke en del af handlen og vil blive fastholdt som en kernekompetence i Nets.

Aftalen skal nu godkendes af de relevante myndigheder, før handlen kan betragtes som endelig.

Parterne oplyser ikke, hvornår handlen forventes endeligt godkendt.

Læs også: Uber, Apple Pay og ingen kontanter: Sådan kommer du ifølge eksperterne til at betale lige om lidt
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.