Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Udstilling: Hvem lurer egentlig på dine private data?

Med udstillingen Data Data Data giver Danmarks Tekniske Museum et billede af dataopbevaring gennem tiden – og sætter fokus på, hvem der kigger med, når du gemmer dybt personlige data.

Det er velkendt, at vi gennem vore smartphones har mere computerkraft i lommen end tusindvis af teknikere og astronauter havde til rådighed under Apollo-programmet.

Det er til gengæld noget mere usikkert, hvor alle vores ufatteligt mange data behandles og gemmes.

Det er emnet for en ny udstilling – kaldet Data Data Data – som arrangeres af Danmarks Tekniske Museum i samarbejde med Catch - Center for Art, Design and Technology.

Data Data Data åbner 26. juni på Kulturværftet i Helsingør. Den stiller skarpt på, at hver enkelt person i dag efterlader et så enormt dataaftryk, at det rummer dybt personlig viden om eksempelvis færden, interesser og venner.

Men at vi faktisk hverken ejer disse dybt private informationer selv eller ved særlig meget om, hvor og hvordan de behandles eller hvem, der kigger med.

”Det stiller os overfor nogle nye dilemmaer, hvor vi kan finde inspiration og nye perspektiver i gamle teknologier til at håndtere de udfordringer, som vi står med,” siger Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Udstillingen viser også, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden.

Der er eksempler på lagring af data i forskellige medier fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bland andet med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

Titel: Data Data Data. Praktisk information: Udstillingen kan opleves fra den 26. juni på Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Udstillingen har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 13 til 18. Der er gratis entré.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere