Artikel top billede

Udstilling: Hvem lurer egentlig på dine private data?

Med udstillingen Data Data Data giver Danmarks Tekniske Museum et billede af dataopbevaring gennem tiden – og sætter fokus på, hvem der kigger med, når du gemmer dybt personlige data.

Det er velkendt, at vi gennem vore smartphones har mere computerkraft i lommen end tusindvis af teknikere og astronauter havde til rådighed under Apollo-programmet.

Det er til gengæld noget mere usikkert, hvor alle vores ufatteligt mange data behandles og gemmes.

Det er emnet for en ny udstilling – kaldet Data Data Data – som arrangeres af Danmarks Tekniske Museum i samarbejde med Catch - Center for Art, Design and Technology.

Data Data Data åbner 26. juni på Kulturværftet i Helsingør. Den stiller skarpt på, at hver enkelt person i dag efterlader et så enormt dataaftryk, at det rummer dybt personlig viden om eksempelvis færden, interesser og venner.

Men at vi faktisk hverken ejer disse dybt private informationer selv eller ved særlig meget om, hvor og hvordan de behandles eller hvem, der kigger med.

”Det stiller os overfor nogle nye dilemmaer, hvor vi kan finde inspiration og nye perspektiver i gamle teknologier til at håndtere de udfordringer, som vi står med,” siger Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Danmarks Tekniske Museum.

Udstillingen viser også, hvordan opbevaring, behandling og forståelsen af data har udviklet sig gennem tiden.

Der er eksempler på lagring af data i forskellige medier fra slutningen af 1700-tallet og 1800-tallet til flere af de teknologiske nybrud, der sker i løbet af det 20. århundrede, bland andet med magnetisk lagring af data og optisk lagring.

Titel: Data Data Data. Praktisk information: Udstillingen kan opleves fra den 26. juni på Kulturværftet, Allegade 2, 3000 Helsingør. Udstillingen har åbent tirsdag og torsdag fra kl. 13 til 18. Der er gratis entré.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere