Apple godkender nu pludselig David Heinemeyers Hey efter ballade - og ændrer tilgang til udviklerne

Apple godkender efter den seneste tid ballade nu den danske topudvikler David Heinemeier Hanssons nye mail-program Hey og slår ind på en ny kurs for udviklerne.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Efter en del ballade godkender Apple nu det nye mail-program Hey, som den danske topudvikler David Heinemeier Hansson med selskabet Basecamp har været med til at udvikle.

Det sker efter, at Apple i første omgang blokerede for, at Hey kunnne få adgang til den for mailprogrammet helt afgørende Apple App Store.

Det skete med den begrundelse, at Hey-appen fra App Store ville føre brugeren til Heys egen website, hvor man skulle oprette sig som kunde.

Apple har bedyret, at selskabet ikke vil have ‘døde’ apps, der ikke gør noget andet end at linke til noget andet, i App Store.

Basecamp - der står bag Hey - mener, at det alene skyldes, at Apple vil gå glip af det gebyr på 30 procent af omsætningen, som selskabet normalt opkræver for at bruge App Store.

Det fik David Heinemeier Hansson - der er blevet både rig og berømt som udvikler af blandt andet Ruby on Rails - til at protestere voldsomt.

Det kan du læse mere om her: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Protesterne gik omgående verden rundt og vakte en del opsigt i udvikler-kredse, hvor mange har samme syn på Apple.

Nu pludselig grønt lys
Og nu meddeler Hey så pludselig, at Apple har givet grønt lys til Hey.

“Apples App Store Review Board har overrasket os ved at godkende de verserende bug fixes til Hey iOS app, som blokerede os hele den forgangne uge,” lyder det i en meddelelse fra Hey.

Selskabet har samtidig offentliggjort meddelelsen fra Apple, der kort skriver til Hey:

“Vi har set Davids tweet og ser frem til at samarbejde om vejen frem. Denne opdatering er blevet godkendt.”

Apples udviklings-direktør, Phil Schiller, har undervejs fortalt TechCrunch om Apples syn på sagen, der har vakt meget stor opsigt.

Hey-folkene meddeler, at de nu fremadrettet vil indrette Hey-appen på en måde, der lever op til de synspunkter, som han fremlægger.

Det skal ske med en Version 1.0.3, som Hey-folkene har udviklet i al hast og netop sendt til godkendelse hos App Store.

Den nye version indeholder en gratis version af Hey-appen, der gør, at brugerne kan signe op gratis i appen, hvor de får en Hey-mailadresse, der virker i 14 dage.

Hertil kommer en række andre initiativer.

Du kan læse hele meldingen fra Basecamp - der skrevet af David Heinemeyer Hanssons medstifter, Jason Fried, her: Apple, HEY, and the Path Forward.

Apple meddeler, at selskabet nu vil indføre en mere fleksibel godkendelsesmodel, der blandt andet skal give udviklerne mulighed for at ‘udfordre de gældende retningslinier’ i App Store Review Guidelinies.’

Samtidig vil Apple sikre, at udviklerne ikke - som det er tilfældet i dag - risikerer, at udsendelsen af bugfixes bliver forsinket og holdt tilbage af Apple, hvis det vurderes, at de strider med retningslinerne.

“Udviklerne vil istedet kunne adressere problemerne i deres næste bidrag,” lyder det fra Apple i denne meddelelse.

Læs også:

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Berømt dansk programmør klar med nyt smart mail-program: Tror 'Hey' kan revolutionære vores brug af e-mail

Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test: OnePlus leverer igen sikkert håndværk i spritny toptelefon: En hurtig mobil til en skarp pris

0 Premium-indhold

Hackerne bag Telenor-angreb kan være fyldt med varm luft: ”Det virker meget usandsynligt, at statssponsorerede grupper vil udføre denne type angreb”

0 Premium-indhold

Så mange millioner betaler Knowit for Creuna: Dansk Creuna-boss bliver chef for ny Knowit-organisation med 100 ansatte

0 Premium-indhold

Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"

0 Premium-indhold

Så galt står det til med it-sikkerheden i Danmark: Hver tredje store virksomhed har oplevet it-sikkerhedsbrud i 2019


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.