Artikel top billede

1.600 Google-ansatte i brev til topchefen: Stop samarbejdet med amerikansk politi

Tusindvis af Google-ansatte vil bremse it-gigantens salg af tjenester til amerikansk politi.

I et brev stilet til topchef Sundar Pichai opforder 1.600 medarbejdere til den amerikanske it-gigant til at standse salget af tjenester til amerikanske politistyrker.

Det drejer sig blandt andet om om mail- og tekstbehandlings-programmerne i Googles G Suite-pakke samt brug af Google Cloud Platform.

Det skriver Reuters.

"Vi bør ikke profitere på fra racistisk politiarbejde," lyder det i brevet.

Her fremhæver de ansatte blandt andet salg af G Suite-pakken - som blandt andet indebærer tekstbehandlingsprogrammer, fillagringsprorammer og mailklient - til Clarkswtown politi i New York.

"Vi har længe haft generelle betingelser for brug af platforme som Gmail, G Suite og Google Cloud Platofrm, og de produkter vil forblive tilgængelige at bruge for regeringer og lokale myndigheder, inklusiv politiafdelinger," lyder det i en kommentar fra Google til Reuters.

Læs også: Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere