Artikel top billede

1.600 Google-ansatte i brev til topchefen: Stop samarbejdet med amerikansk politi

Tusindvis af Google-ansatte vil bremse it-gigantens salg af tjenester til amerikansk politi.

I et brev stilet til topchef Sundar Pichai opforder 1.600 medarbejdere til den amerikanske it-gigant til at standse salget af tjenester til amerikanske politistyrker.

Det drejer sig blandt andet om om mail- og tekstbehandlings-programmerne i Googles G Suite-pakke samt brug af Google Cloud Platform.

Det skriver Reuters.

"Vi bør ikke profitere på fra racistisk politiarbejde," lyder det i brevet.

Her fremhæver de ansatte blandt andet salg af G Suite-pakken - som blandt andet indebærer tekstbehandlingsprogrammer, fillagringsprorammer og mailklient - til Clarkswtown politi i New York.

"Vi har længe haft generelle betingelser for brug af platforme som Gmail, G Suite og Google Cloud Platofrm, og de produkter vil forblive tilgængelige at bruge for regeringer og lokale myndigheder, inklusiv politiafdelinger," lyder det i en kommentar fra Google til Reuters.

Læs også: Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere