Artikel top billede

Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Google er blevet genstand for et kæmpe søgsmål på over 30 milliarder kroner for at krænke brugernes privatliv, når de browser.

Selvom inkognito-tilstanden har været slået til i Googles onlinetjenester, har den amerikanske it-gigant alligevel kunne tracke brugernes browserhistorik.

Derfor er Google blevet genstand for kæmpe gruppesøgsmål på hele fem milliarder dollar - svarende til omkring 33 milliarder kroner - for at krænke brugernes privatliv.

Det skriver Reuters.

Af søgsmålet fremgår det, at Google Analytics, Google Ad Manager og andre Google-applikationer og smartphone apps indsamler data uanset, om brugeren klikker på en Google-annonce eller ej.

"Google kan ikke fortsætte med at deltage i skjule og uautoriserede dataindsamlinger virtuel fra alle amerikanere med en computer eller smartphone," lyder det i søgsmålet.

Læs også: Google udskyder lancering af Android 11

Her er svaret fra Google

Google-talsmand Jose Castaneda har svaret på anklagerne ved at understrege, at inkognito-tilstanden ikke er garanti for, at der ikke sker en dataindsamling.

"Det fremgår klart hver gang du åbner et inkognito-vindue, at hjemmesider stadig kan være i stand til at indsamle data fra din browser-historik," lyder det i en kommentat for ham.

Beløbet i gruppesøgsmålet er beregnet ved, at der kræver 5.000 dollar for hver eneste Google-bruger, der har browset siden 1. juni 2016.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoret