Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Google er blevet genstand for et kæmpe søgsmål på over 30 milliarder kroner for at krænke brugernes privatliv, når de browser.

Selvom inkognito-tilstanden har været slået til i Googles onlinetjenester, har den amerikanske it-gigant alligevel kunne tracke brugernes browserhistorik.

Derfor er Google blevet genstand for kæmpe gruppesøgsmål på hele fem milliarder dollar - svarende til omkring 33 milliarder kroner - for at krænke brugernes privatliv.

Det skriver Reuters.

Af søgsmålet fremgår det, at Google Analytics, Google Ad Manager og andre Google-applikationer og smartphone apps indsamler data uanset, om brugeren klikker på en Google-annonce eller ej.

"Google kan ikke fortsætte med at deltage i skjule og uautoriserede dataindsamlinger virtuel fra alle amerikanere med en computer eller smartphone," lyder det i søgsmålet.

Læs også: Google udskyder lancering af Android 11

Her er svaret fra Google
Google-talsmand Jose Castaneda har svaret på anklagerne ved at understrege, at inkognito-tilstanden ikke er garanti for, at der ikke sker en dataindsamling.

"Det fremgår klart hver gang du åbner et inkognito-vindue, at hjemmesider stadig kan være i stand til at indsamle data fra din browser-historik," lyder det i en kommentat for ham.

Beløbet i gruppesøgsmålet er beregnet ved, at der kræver 5.000 dollar for hver eneste Google-bruger, der har browset siden 1. juni 2016.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoretPremium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.