Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Google er blevet genstand for et kæmpe søgsmål på over 30 milliarder kroner for at krænke brugernes privatliv, når de browser.

Selvom inkognito-tilstanden har været slået til i Googles onlinetjenester, har den amerikanske it-gigant alligevel kunne tracke brugernes browserhistorik.

Derfor er Google blevet genstand for kæmpe gruppesøgsmål på hele fem milliarder dollar - svarende til omkring 33 milliarder kroner - for at krænke brugernes privatliv.

Det skriver Reuters.

Af søgsmålet fremgår det, at Google Analytics, Google Ad Manager og andre Google-applikationer og smartphone apps indsamler data uanset, om brugeren klikker på en Google-annonce eller ej.

"Google kan ikke fortsætte med at deltage i skjule og uautoriserede dataindsamlinger virtuel fra alle amerikanere med en computer eller smartphone," lyder det i søgsmålet.

Læs også: Google udskyder lancering af Android 11

Her er svaret fra Google
Google-talsmand Jose Castaneda har svaret på anklagerne ved at understrege, at inkognito-tilstanden ikke er garanti for, at der ikke sker en dataindsamling.

"Det fremgår klart hver gang du åbner et inkognito-vindue, at hjemmesider stadig kan være i stand til at indsamle data fra din browser-historik," lyder det i en kommentat for ham.

Beløbet i gruppesøgsmålet er beregnet ved, at der kræver 5.000 dollar for hver eneste Google-bruger, der har browset siden 1. juni 2016.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoret


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.