Google sagsøges for kæmpe milliardbeløb for at indsamle brugeres data i inkognito-tilstand

Google er blevet genstand for et kæmpe søgsmål på over 30 milliarder kroner for at krænke brugernes privatliv, når de browser.

Selvom inkognito-tilstanden har været slået til i Googles onlinetjenester, har den amerikanske it-gigant alligevel kunne tracke brugernes browserhistorik.

Derfor er Google blevet genstand for kæmpe gruppesøgsmål på hele fem milliarder dollar - svarende til omkring 33 milliarder kroner - for at krænke brugernes privatliv.

Det skriver Reuters.

Af søgsmålet fremgår det, at Google Analytics, Google Ad Manager og andre Google-applikationer og smartphone apps indsamler data uanset, om brugeren klikker på en Google-annonce eller ej.

"Google kan ikke fortsætte med at deltage i skjule og uautoriserede dataindsamlinger virtuel fra alle amerikanere med en computer eller smartphone," lyder det i søgsmålet.

Læs også: Google udskyder lancering af Android 11

Her er svaret fra Google
Google-talsmand Jose Castaneda har svaret på anklagerne ved at understrege, at inkognito-tilstanden ikke er garanti for, at der ikke sker en dataindsamling.

"Det fremgår klart hver gang du åbner et inkognito-vindue, at hjemmesider stadig kan være i stand til at indsamle data fra din browser-historik," lyder det i en kommentat for ham.

Beløbet i gruppesøgsmålet er beregnet ved, at der kræver 5.000 dollar for hver eneste Google-bruger, der har browset siden 1. juni 2016.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoretPremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.