(Foto: Dan Jensen)

Dell overvejer fremtiden for VMware: Aktiekurs drøner i vejret

Dell overvejer fremtiden for sit ejerskab af VMware, som Dell ejer 81 procent af. En mulighed er at sælge det hele. En anden at købe den resterende del.

Dell Technologies overvejer, hvad selskabet skal gøre med sin ejerandel på 81 procent af VMWare, som er omkring 50 milliarder dollar værd.

Ifølge Wall Street Journal har selskabet igangsat en proces, der skal afklare mulighederne.

I søgelyset er muligheden for at sælge hele ejerandelen eller at købe de resterende aktier i VMware, så Dell kommer til at eje det hele.

Årsagen er ifølge avisen, at Dell ønsker at øge sin egen markedsværdi, der i dag er på ‘blot’ 36 milliarder dollar - altså væsentligt mindre end værdien af Dells andel af VMware.

Det viser ifølge avisen, at markedet ikke regner Dells datacenter- og pc-forretning for at være ret meget værd.

Ifølge Wall Street Journal er overvejelserne i en tidlig fase, og der vil næppe blive truffet en beslutning før engang til næste år.

Begge selskabers aktiekurser er drønet i vejret efter Wall Street Journals artikel om overvejelserne.

Således steg Dells aktiekurs med 18 procent og VMwares med ni procent umiddelbart efter artiklen blev offentliggjort.

Dell erhvervede sig de 81 procent af VMware gennem opkøbet af EMC i 2016.

EMC købte VMware i 2007 og børsnoterede dernæst selskabet i 2007.

Læs også:

Michael Dell løfter sløret for selskabets fremtid: Dell skal rydde op i datakaos – derfor købte vi VMware

Dell Technologies nye danske direktør, Marianne Lindhard Moe, er tiltrådt: Her er hendes plan for selskabet

Har købt 48 virksomheder på 10 år: Sådan er VMware i gang med at forandre hele forretningen

Dell satser på at samle cloud-giganterne: Men selskabet er langt fra alene om den plan

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.