Artikel top billede

Danske forskere har hjulpet omstridt kinesisk selskab med algoritme til masseovervågning

En række forskere fra Aalborg Universitet har hjulpet det kinesiske firma, Hikvision, med at udvikle en algoritme, der bidrager til forfølgelse og masseovervågning. Det får kritik af en række eksperter.

Det kinesiske selskab Hikvision har fået en hjælpende hånd fra en række forskere fra Aalborg Universitet til at udvikle en algoritme, der kan bruges til masseovervågning.

Det møder nu kritik fra en række eksperter, fordi det kinesiske selskab bidrager til både masseovervågning og forfølgelse i Kina.

Det skriver Politiken.

Algoritmen kan blandt andet spore, hvordan bestemte holdninger florerer på sociale medier og andre netværk.

Læs også: USA forbyder samhandel med yderligere otte kinesiske it-selskaber - se dem her

Jack Poulsen, tidligere seniorforsker i Google og grundlægger af Tech Inquiry, der bekæmper misbrug af teknologi, fortæller til mediet, at selvom samarbejdet ikke er ulovligt, så er det stadig stærkt problematisk.

Dn kinesiske stat kan nemlig benytte algoritmen til at spore de holdninger, som ønskes at komme til livs.


"Et eksempel på, hvordan det kan misbruges, er, hvis du leder efter en whistleblower, som har lækket et bestemt dokument. Hvis du kender den journalist, som i sidste ende skrev om dokumentet, kan algoritmen spore baglæns gennem f.eks. telefonnetværk eller sociale netværk for at identificere, hvem der oprindelig var kilden," siger Jack Poulson til Politiken.

Dekan Henrik Pedersen fra Det Tekniske Fakultet for IT og Deisgn på Aalborg Universitet kalder det selv "uheldigt", at universitetet har bidraget med noget, der kan misbruges.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane