Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

USA løfter advarende pegefingeren overfor Storbritannien, der planlægger at give Huawei grønt lys til at bygge en udviklings-afdeling til flere milliarder kroner nord for London.

USA er stærkt utilfreds med Storbritanniens planer om at give grønt lys til, at kinesiske Huawei opfører en stor udviklingsafdeling lige nord for London.

Huawei planlægger at investere flere milliarder kroner i byggeriet, der blandt andet skal anvendes til udvikling af nye chip.

USA har i kulisserne lobbyet massivt for et nej til Huaweis ønske, men lokalpolitikere i South Cambridgeshire - der dækker over byen Sawston, hvor byggeriet skal opføres - stemte ikke desto mindre ja til Huaweis byggeplaner forleden.

Og det er absolut ikke faldet i god jord i USA.

“Vi mener, at lande skal kunne stole på, at partnere ikke vil true national sikkerhed, privacy, intellektuelle rettigheder og menneskerettigheder,” skriver det amerikanske statsministerium ifølge Financial Times.

“Tillid kan ikke opnås på steder, hvor selskaber som Huawei er underlagt autoritative regeringer som PRC [Peoples Republic of China, red], der mangler et uafhængigt organ eller en lov, der effektivt forbuder misbrug af data,” lyder det fra det amerikanske stateministerium.

Ifølge Financial Times opfordrer den amerikanske administration alle lande - og ‘især allerede og partnere som Storbritannien’ - til nøje at ‘gennemgå de langsigtede konsekvenser ved at tillade utroværdige selskaber som Huawei adgang til følsom data.’

Avisen skriver, at britiske politikere desuden er blevet kontaktet direkte af amerikanske embedsmænd, der giver udtryk for bekymring over, om Huawei med tilstedeværelsen i Storbritannien vil få adgang til at teste amerikanske chip.

Huawei købte byggegrunden i Sawston lige uden for Cambridge i 2018 for 37,5 millioner pund.

Den britiske chip-producent ARM’s hovedkvarter ligger blot et kvarters kørsel fra grunden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere