(Foto: Dan Jensen)

USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

USA løfter advarende pegefingeren overfor Storbritannien, der planlægger at give Huawei grønt lys til at bygge en udviklings-afdeling til flere milliarder kroner nord for London.

USA er stærkt utilfreds med Storbritanniens planer om at give grønt lys til, at kinesiske Huawei opfører en stor udviklingsafdeling lige nord for London.

Huawei planlægger at investere flere milliarder kroner i byggeriet, der blandt andet skal anvendes til udvikling af nye chip.

USA har i kulisserne lobbyet massivt for et nej til Huaweis ønske, men lokalpolitikere i South Cambridgeshire - der dækker over byen Sawston, hvor byggeriet skal opføres - stemte ikke desto mindre ja til Huaweis byggeplaner forleden.

Og det er absolut ikke faldet i god jord i USA.

“Vi mener, at lande skal kunne stole på, at partnere ikke vil true national sikkerhed, privacy, intellektuelle rettigheder og menneskerettigheder,” skriver det amerikanske statsministerium ifølge Financial Times.

“Tillid kan ikke opnås på steder, hvor selskaber som Huawei er underlagt autoritative regeringer som PRC [Peoples Republic of China, red], der mangler et uafhængigt organ eller en lov, der effektivt forbuder misbrug af data,” lyder det fra det amerikanske stateministerium.

Ifølge Financial Times opfordrer den amerikanske administration alle lande - og ‘især allerede og partnere som Storbritannien’ - til nøje at ‘gennemgå de langsigtede konsekvenser ved at tillade utroværdige selskaber som Huawei adgang til følsom data.’

Avisen skriver, at britiske politikere desuden er blevet kontaktet direkte af amerikanske embedsmænd, der giver udtryk for bekymring over, om Huawei med tilstedeværelsen i Storbritannien vil få adgang til at teste amerikanske chip.

Huawei købte byggegrunden i Sawston lige uden for Cambridge i 2018 for 37,5 millioner pund.

Den britiske chip-producent ARM’s hovedkvarter ligger blot et kvarters kørsel fra grunden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Opdater nu: Hackere udnytter kendt alvorlig sårbarhed i routere fra Cisco
Cisco anbefaler virksomheder, der bruger selskabets routere, til straks at opdatere styresystemet. Hackere fra især Kina udnytter en alvorlig såbarhed.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk brugeroplevelse, produktivitet og medarbejdertilfredshed
Brugervenlige og velfungerende IT-løsninger og -enheder er en af de vigtigste forudsætninger for medarbejdernes produktivitet – men også for at øge deres tilfredshed med arbejdspladsen. Det gælder uanset, om de arbejder fra kontoret eller fra hjemmet. Omvendt ses rigide, topstyrede processer og besværlige systemer som en af de største hindringer for at kunne yde sit optimale. Der er med kort sagt vægtige argumenter for at tage temperaturen på virksomhedens tilgang til brugervenlighed og undersøge, hvordan man kan gøre medarbejdernes hverdag lidt lettere. Det får du mere viden om i denne hvidbog, der også rummer en række konkrete og virkelighedsnære problemscenarier – samt konkrete bud på, hvordan man i hvert enkelt tilfælde kan afhjælpe dem.