(Foto: Dan Jensen)

USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

USA løfter advarende pegefingeren overfor Storbritannien, der planlægger at give Huawei grønt lys til at bygge en udviklings-afdeling til flere milliarder kroner nord for London.

USA er stærkt utilfreds med Storbritanniens planer om at give grønt lys til, at kinesiske Huawei opfører en stor udviklingsafdeling lige nord for London.

Huawei planlægger at investere flere milliarder kroner i byggeriet, der blandt andet skal anvendes til udvikling af nye chip.

USA har i kulisserne lobbyet massivt for et nej til Huaweis ønske, men lokalpolitikere i South Cambridgeshire - der dækker over byen Sawston, hvor byggeriet skal opføres - stemte ikke desto mindre ja til Huaweis byggeplaner forleden.

Og det er absolut ikke faldet i god jord i USA.

“Vi mener, at lande skal kunne stole på, at partnere ikke vil true national sikkerhed, privacy, intellektuelle rettigheder og menneskerettigheder,” skriver det amerikanske statsministerium ifølge Financial Times.

“Tillid kan ikke opnås på steder, hvor selskaber som Huawei er underlagt autoritative regeringer som PRC [Peoples Republic of China, red], der mangler et uafhængigt organ eller en lov, der effektivt forbuder misbrug af data,” lyder det fra det amerikanske stateministerium.

Ifølge Financial Times opfordrer den amerikanske administration alle lande - og ‘især allerede og partnere som Storbritannien’ - til nøje at ‘gennemgå de langsigtede konsekvenser ved at tillade utroværdige selskaber som Huawei adgang til følsom data.’

Avisen skriver, at britiske politikere desuden er blevet kontaktet direkte af amerikanske embedsmænd, der giver udtryk for bekymring over, om Huawei med tilstedeværelsen i Storbritannien vil få adgang til at teste amerikanske chip.

Huawei købte byggegrunden i Sawston lige uden for Cambridge i 2018 for 37,5 millioner pund.

Den britiske chip-producent ARM’s hovedkvarter ligger blot et kvarters kørsel fra grunden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.