Microsoft fixer sårbarheder i Windows - udruller to nye sikkerhedsopdateringer

Ny Windows-sårbarhed bliver lappet med to nye opdateringer, som Microsoft netop har udrullet.

Tirsdag har Microsoft udrullet en ny sikkerhedsopdatering, der skal patche to sårbarheder i Microsoft Windows codec-biblioteket.

De to sårbarheder bliver af Microsoft adresseret med navnene CVE-2020-1425 og CVE-2020-1457.

Microsoft oplyser, at sårbarhederne påvirker brugere af Windows 10 og Windows Server 2019, og begge sårbarheder opstår, hvis brugeren åbner en specialdesignet billedefil, der har skadelig kode indbygget.

Ifølge Microsoft kan it-kriminelle udnytte sårbarhederne til at opnå adgang til informationer, der kan kompromittere deres systemer yderligere.

Læs også:Ny sårbarhed kan udnytte millioner af printere og routere til DDoS-angreb: Se listen over usikre enheder her

Opdateringen modtages automatisk
Opdateringen bliver udrullet via Windows Codec-biblioteket, og den bliver leveret via Micrsofts App Store og dermed ikke gennem en traditionel Windows Update.

”Kunderne behøver ikke at gøre noget aktivt for at modtage opdateringen,” oplyser Microsoft ifølge it-mediet ZDNet.

Microsoft-brugere som ønsker at modtage opdateringen øjeblikket kan dog vælge selv at checke for nye opdateringer I Microsofts App Store.

Læs også: Microsoft stopper for videresalg af Microsoft-licenser med lille ændring i produktvilkår
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.