Artikel top billede

Google køber smartbrille-firma: Stopper for salget, fjerner app og lukker for tjenesterne

Google har tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte briller. Nyt opkøb skal styrke det som Google kalder "hjælpesomme enheder".

Spoler du tiden syv eller otte år tilbage så var en af de mest hypede dimser Googles Glass.

Smartbrillerne, som Google lancerede i den første prototype af i midten af 2011, skulle sikre adgang til mobile tjenester direkte i din øjenkrog.

Projektet kom dog aldrig rigtigt ud af beta-fasen, selvom Google siden har sendt et par opdateringer på gaden. Og mens ideen bag Glass virkede overbevisende så kan de fleste der har prøvet et par nok skrive under på at oplevelsen var meget basal.

Med brillerne opstod også udtrykket 'glassholes' som betegnelse for de få ejere af brillerne, som ifølge kritikerne tilhørte en særlig selvglad tech-elite, der bevægede sig rundt i deres egen verden.

Drømmen lever stadig

Google har dog tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte biller.

For onsdag annoncerede søge- og annoncegiganten at de havde købt det canadiske smartbrillefirma North.

North, som blev grundlagt i 2012, stod bag smartbrillerne kaldet Focals, som kostede knapt 600 dollars. Brillerne, som The Verge testede i 2019, var blandt de mere lovende på markedet, men ifølge anmeldelsen stadig langt fra gode nok til at andre end entusiaster. North har dog tidligere annonceret at de arbejdede på opdateringen Focals 2.

Opkøbet af Google betyder dog North ikke længere vil sælge eller udvikle Focals-brillerne da Norths teknologi og medarbejdere i stedet vil indgå i Googles generelle arbejde på området.

Norths tjenester vil derfor lukke ned sidst på måneden hvilket vil efterlade de smarte briller en hel del mindre smarte. Eksisterende ejere af Focals-brillerne kan dog derfor få pengene retur.

Læs også: Google giver ’Glass’-brillen et comeback – er ikke længere et skørt ’moonshot’-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere