Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Google køber smartbrille-firma: Stopper for salget, fjerner app og lukker for tjenesterne

Google har tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte briller. Nyt opkøb skal styrke det som Google kalder "hjælpesomme enheder".

Spoler du tiden syv eller otte år tilbage så var en af de mest hypede dimser Googles Glass.

Smartbrillerne, som Google lancerede i den første prototype af i midten af 2011, skulle sikre adgang til mobile tjenester direkte i din øjenkrog.

Projektet kom dog aldrig rigtigt ud af beta-fasen, selvom Google siden har sendt et par opdateringer på gaden. Og mens ideen bag Glass virkede overbevisende så kan de fleste der har prøvet et par nok skrive under på at oplevelsen var meget basal.

Med brillerne opstod også udtrykket 'glassholes' som betegnelse for de få ejere af brillerne, som ifølge kritikerne tilhørte en særlig selvglad tech-elite, der bevægede sig rundt i deres egen verden.

Drømmen lever stadig

Google har dog tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte biller.

For onsdag annoncerede søge- og annoncegiganten at de havde købt det canadiske smartbrillefirma North.

North, som blev grundlagt i 2012, stod bag smartbrillerne kaldet Focals, som kostede knapt 600 dollars. Brillerne, som The Verge testede i 2019, var blandt de mere lovende på markedet, men ifølge anmeldelsen stadig langt fra gode nok til at andre end entusiaster. North har dog tidligere annonceret at de arbejdede på opdateringen Focals 2.

Opkøbet af Google betyder dog North ikke længere vil sælge eller udvikle Focals-brillerne da Norths teknologi og medarbejdere i stedet vil indgå i Googles generelle arbejde på området.

Norths tjenester vil derfor lukke ned sidst på måneden hvilket vil efterlade de smarte briller en hel del mindre smarte. Eksisterende ejere af Focals-brillerne kan dog derfor få pengene retur.

Læs også: Google giver ’Glass’-brillen et comeback – er ikke længere et skørt ’moonshot’-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere