Google køber smartbrille-firma: Stopper for salget, fjerner app og lukker for tjenesterne

Google har tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte briller. Nyt opkøb skal styrke det som Google kalder "hjælpesomme enheder".

Spoler du tiden syv eller otte år tilbage så var en af de mest hypede dimser Googles Glass.

Smartbrillerne, som Google lancerede i den første prototype af i midten af 2011, skulle sikre adgang til mobile tjenester direkte i din øjenkrog.

Projektet kom dog aldrig rigtigt ud af beta-fasen, selvom Google siden har sendt et par opdateringer på gaden. Og mens ideen bag Glass virkede overbevisende så kan de fleste der har prøvet et par nok skrive under på at oplevelsen var meget basal.

Med brillerne opstod også udtrykket 'glassholes' som betegnelse for de få ejere af brillerne, som ifølge kritikerne tilhørte en særlig selvglad tech-elite, der bevægede sig rundt i deres egen verden.

Drømmen lever stadig
Google har dog tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte biller.

For onsdag annoncerede søge- og annoncegiganten at de havde købt det canadiske smartbrillefirma North.

North, som blev grundlagt i 2012, stod bag smartbrillerne kaldet Focals, som kostede knapt 600 dollars. Brillerne, som The Verge testede i 2019, var blandt de mere lovende på markedet, men ifølge anmeldelsen stadig langt fra gode nok til at andre end entusiaster. North har dog tidligere annonceret at de arbejdede på opdateringen Focals 2.

Opkøbet af Google betyder dog North ikke længere vil sælge eller udvikle Focals-brillerne da Norths teknologi og medarbejdere i stedet vil indgå i Googles generelle arbejde på området.

Norths tjenester vil derfor lukke ned sidst på måneden hvilket vil efterlade de smarte briller en hel del mindre smarte. Eksisterende ejere af Focals-brillerne kan dog derfor få pengene retur.

Læs også: Google giver ’Glass’-brillen et comeback – er ikke længere et skørt ’moonshot’-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?