Artikel top billede

(Foto: C:\Users\IMAGE EDIT EXPERT\Desktop\12.05.2020 / Bax Lindhardt)

Saxberg frygter krigsregels-liste vil vokse i fremtiden: "Vores skrækscenarie er, at listen kommer til at vokse dynamisk i takt med genudbud af systemer"

Natasha Friis Saxberg advarer mod, at listen med danske it-systemer, der ikke må forlade landet, kan vokse i fremtiden, når nye it-systemer sættes i udbud. Det fortæller hun til Computerworld. "Vores skrækscenarie er, at listen kommer til at vokse dynamisk i takt med genudbud af disse systemer," lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se Natasha Friis Saxbergs holdning til den nye krigsregel nu er blevet afklaret
  • Læs hvorfor hun frygter, at listen med it-systemer der er omfattet af reglen kan vokse
  • Bliv klogere på hvad Natasha Friis Saxberg glæder sig over i den nye vejledning, og hvad hun er knap så tilfreds med
  • Find ud af hvorfor flere offentlige myndigheder, ifølge Natasha Friis Saxberg, har fravalgt cloud-løsninger som følge af den manglende afklaring af reglen
1.121
5:45 min
"Vi er først og fremmest rigtig glade for, at vejledningen nu endelig er kommet. Det ender over to års famlen i mørket, og det er vi glade for."

Sådan indleder IT-Branchens administrerende direktør, Natasha Friis Saxberg, sin kommentar til Computerworld, efter den nye krigsregel har fået sin dertilhørende vejledning efter mere end to års ventetid.

For selvom Natasha Friis Saxberg glæder sig over det juridiske dødvande om, hvilke it-systemer der skal forblive inden for Danmarks grænser, nu er blevet afklaret, advarer hun straks mod, at listen med de fem it-systemer, hurtigt kan vokse i fremtiden.

Det forklarer hun til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter