Artikel top billede

Apple kæmper for at få iPhone 12 klar til tiden – men der er overhængende risiko for flere måneders forsinkelser

Nedlukningerne i forbindelse med coronavirussen kan betyde, at lanceringen af den næste iPhone bliver forsinket i månedsvis.

Coronavirussen har ramt Apples iPhone-produktion så hårdt, at lanceringen af den næste iPhone, der formodentligt får navnet iPhone 12, kan blive forsinket i flere måneder

Det skriver det japanske erhvervsmedie Nikkei Asian Review.

Ifølge mediet er arbejdet med den kommende iPhone i øjeblikket forsinket med én til to måneder som konsekvens af den omfattende nedlukning i Californien og flere asiatiske lande tidligere på året.

Frygtede forsinkelse til 2021

Apples iPhone bliver som regel sat til salg i september, og en forsinkelse på en til to måneder vil i så fald betyde, at telefonen i år først vil være klar i oktober eller november.

Situationen så dog betydeligt mere alvorligt ud for tre måneder siden. Her var der ifølge Nikkei Asian Review en risiko for, at iPhonen kunne blive forsinket indtil 2021, men Apple har dog sidenhen haft held til at reducere forsinkelserne.

”Lige nu ser vi måneder lange forsinkelser, når det gælder masseproduktionen, men Apple gør alt, hvad der står i selskabets magt for at mindske forsinkelserne,” siger en kilde til det japanske medie.

Har nedjusteret salgs-forventninger

En del af forklaringen på at Apple har gjort fremskridt, er ifølge Nikkei Asian Review, at flere af selskabets hardwarefolk, som har svært ved at udføre deres job fra hjemmekontoret, nu igen er begyndt at arbejde på hovedkvarteret i Cupertino.

Det ventes, at den nye iPhone 12 vil blive Apples første telefon, der understøtter 5G-teknologien, og en forsinkelse vil dermed betyde, at Apple kommer til at halte yderligere efter Samsung og Huawei, der allerede sidste år sendte deres første 5G-telefoner på markedet.

Apple havde i første omgang bestilt komponenter til 100 millioner telefoner, men coronakrisen betyder, at Apple nedjusterer, og nu kun har reserveret komponenter til 80 millioner telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere