Apple kæmper for at få iPhone 12 klar til tiden – men der er overhængende risiko for flere måneders forsinkelser

Nedlukningerne i forbindelse med coronavirussen kan betyde, at lanceringen af den næste iPhone bliver forsinket i månedsvis.

Coronavirussen har ramt Apples iPhone-produktion så hårdt, at lanceringen af den næste iPhone, der formodentligt får navnet iPhone 12, kan blive forsinket i flere måneder

Det skriver det japanske erhvervsmedie Nikkei Asian Review.

Ifølge mediet er arbejdet med den kommende iPhone i øjeblikket forsinket med én til to måneder som konsekvens af den omfattende nedlukning i Californien og flere asiatiske lande tidligere på året.

Frygtede forsinkelse til 2021
Apples iPhone bliver som regel sat til salg i september, og en forsinkelse på en til to måneder vil i så fald betyde, at telefonen i år først vil være klar i oktober eller november.

Situationen så dog betydeligt mere alvorligt ud for tre måneder siden. Her var der ifølge Nikkei Asian Review en risiko for, at iPhonen kunne blive forsinket indtil 2021, men Apple har dog sidenhen haft held til at reducere forsinkelserne.

”Lige nu ser vi måneder lange forsinkelser, når det gælder masseproduktionen, men Apple gør alt, hvad der står i selskabets magt for at mindske forsinkelserne,” siger en kilde til det japanske medie.

Har nedjusteret salgs-forventninger
En del af forklaringen på at Apple har gjort fremskridt, er ifølge Nikkei Asian Review, at flere af selskabets hardwarefolk, som har svært ved at udføre deres job fra hjemmekontoret, nu igen er begyndt at arbejde på hovedkvarteret i Cupertino.

Det ventes, at den nye iPhone 12 vil blive Apples første telefon, der understøtter 5G-teknologien, og en forsinkelse vil dermed betyde, at Apple kommer til at halte yderligere efter Samsung og Huawei, der allerede sidste år sendte deres første 5G-telefoner på markedet.

Apple havde i første omgang bestilt komponenter til 100 millioner telefoner, men coronakrisen betyder, at Apple nedjusterer, og nu kun har reserveret komponenter til 80 millioner telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.