Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Apple kæmper for at få iPhone 12 klar til tiden – men der er overhængende risiko for flere måneders forsinkelser

Nedlukningerne i forbindelse med coronavirussen kan betyde, at lanceringen af den næste iPhone bliver forsinket i månedsvis.

Coronavirussen har ramt Apples iPhone-produktion så hårdt, at lanceringen af den næste iPhone, der formodentligt får navnet iPhone 12, kan blive forsinket i flere måneder

Det skriver det japanske erhvervsmedie Nikkei Asian Review.

Ifølge mediet er arbejdet med den kommende iPhone i øjeblikket forsinket med én til to måneder som konsekvens af den omfattende nedlukning i Californien og flere asiatiske lande tidligere på året.

Frygtede forsinkelse til 2021

Apples iPhone bliver som regel sat til salg i september, og en forsinkelse på en til to måneder vil i så fald betyde, at telefonen i år først vil være klar i oktober eller november.

Situationen så dog betydeligt mere alvorligt ud for tre måneder siden. Her var der ifølge Nikkei Asian Review en risiko for, at iPhonen kunne blive forsinket indtil 2021, men Apple har dog sidenhen haft held til at reducere forsinkelserne.

”Lige nu ser vi måneder lange forsinkelser, når det gælder masseproduktionen, men Apple gør alt, hvad der står i selskabets magt for at mindske forsinkelserne,” siger en kilde til det japanske medie.

Har nedjusteret salgs-forventninger

En del af forklaringen på at Apple har gjort fremskridt, er ifølge Nikkei Asian Review, at flere af selskabets hardwarefolk, som har svært ved at udføre deres job fra hjemmekontoret, nu igen er begyndt at arbejde på hovedkvarteret i Cupertino.

Det ventes, at den nye iPhone 12 vil blive Apples første telefon, der understøtter 5G-teknologien, og en forsinkelse vil dermed betyde, at Apple kommer til at halte yderligere efter Samsung og Huawei, der allerede sidste år sendte deres første 5G-telefoner på markedet.

Apple havde i første omgang bestilt komponenter til 100 millioner telefoner, men coronakrisen betyder, at Apple nedjusterer, og nu kun har reserveret komponenter til 80 millioner telefoner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere