Markant stigning i ansøgertallet til de danske it-uddannelser

Tal fra kvote 1-ansøgningerne viser, at flere af de danske it-uddannelser oplever en stigning i populariteten. På IT-Universitetet i København er ansøgertallet steget med 16 procent.

Stadig flere unge ønsker en uddannelse med et it-fokus.

Det viser tal fra kvote 1-ansøningerne til de videregående uddannelser, der havde deadline søndag.

På erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelserne er ansøgningerne til det it-faglige område steget med 10 procent. De havde 3.086 ansøgere i 2019, mens ansøgertallet var steget til 3408 i 2020-

Ansøgningerne til de ”Teknisk Videnskab” på bachelorniveau er samtidig steget med 11 procent fra 3885 ansøgere i 2019 til 4294 ansøgere i 2020.

Læs også: Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Se listen med de 59 mest attraktive arbejdspladser

STEM-uddannelser går frem
Der er i det hele taget flere ansøgere på de såkaldte STEM-uddannelserne, hvor 19.870 i år har søgt ind på en STEM-uddannelse. Det er en stigning på 8 procent i forhold til 2019.

En af de mest populære uddannelser i Danmark er datamatiker-uddannelsen, der nu for femte år i træk oplever fremgang. Alene fra 2019 til 2020 er ansøgertallet steget med 9 procent til 1557 ansøgere.

På IT-Universitet oplever man ligeledes fremgang. Her er ansøgertallet steget med hele 16 procent. I 2019 havde det københavnske universitet 654 ansøgere, mens det i 2020 havde 757 ansøgere.

Flere studiepladser
De unge, der søger en it-uddannelse, kan i år glæde sig over, at der er flere ledige pladser. Således blev folketingets partier blev i juni enige om, at øge antallet af studiepladser indenfor blandt andet it-området.

Samlet sig bliver tilført 5.000 ekstra pladser indenfor især it, teknologi og velfærd, og der afsættes i alt 210 millioner kroner til at oprette nye studiepladser.

"Det er på mange måder ekstraordinære tider, vi befinder os i med coronavirus. Nu hvor endnu flere end tidligere har søgt ind på en uddannelse, glæder det mig ekstra meget, at vi sammen med Folketingets partier, har oprettet 5.000 ekstra pladser. Det gør at flere får mulighed for at komme ind,'2," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Læs også: Kæmpe løft til it-uddannelser: Ny aftale sikrer tusindvis af nye studiepladserComputerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.