Markant stigning i ansøgertallet til de danske it-uddannelser

Tal fra kvote 1-ansøgningerne viser, at flere af de danske it-uddannelser oplever en stigning i populariteten. På IT-Universitetet i København er ansøgertallet steget med 16 procent.

Stadig flere unge ønsker en uddannelse med et it-fokus.

Det viser tal fra kvote 1-ansøningerne til de videregående uddannelser, der havde deadline søndag.

På erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelserne er ansøgningerne til det it-faglige område steget med 10 procent. De havde 3.086 ansøgere i 2019, mens ansøgertallet var steget til 3408 i 2020-

Ansøgningerne til de ”Teknisk Videnskab” på bachelorniveau er samtidig steget med 11 procent fra 3885 ansøgere i 2019 til 4294 ansøgere i 2020.

Læs også: Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Se listen med de 59 mest attraktive arbejdspladser

STEM-uddannelser går frem
Der er i det hele taget flere ansøgere på de såkaldte STEM-uddannelserne, hvor 19.870 i år har søgt ind på en STEM-uddannelse. Det er en stigning på 8 procent i forhold til 2019.

En af de mest populære uddannelser i Danmark er datamatiker-uddannelsen, der nu for femte år i træk oplever fremgang. Alene fra 2019 til 2020 er ansøgertallet steget med 9 procent til 1557 ansøgere.

På IT-Universitet oplever man ligeledes fremgang. Her er ansøgertallet steget med hele 16 procent. I 2019 havde det københavnske universitet 654 ansøgere, mens det i 2020 havde 757 ansøgere.

Flere studiepladser
De unge, der søger en it-uddannelse, kan i år glæde sig over, at der er flere ledige pladser. Således blev folketingets partier blev i juni enige om, at øge antallet af studiepladser indenfor blandt andet it-området.

Samlet sig bliver tilført 5.000 ekstra pladser indenfor især it, teknologi og velfærd, og der afsættes i alt 210 millioner kroner til at oprette nye studiepladser.

"Det er på mange måder ekstraordinære tider, vi befinder os i med coronavirus. Nu hvor endnu flere end tidligere har søgt ind på en uddannelse, glæder det mig ekstra meget, at vi sammen med Folketingets partier, har oprettet 5.000 ekstra pladser. Det gør at flere får mulighed for at komme ind,'2," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Læs også: Kæmpe løft til it-uddannelser: Ny aftale sikrer tusindvis af nye studiepladserComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.