Fortalt til: Lars Jacobsen

Mennesker i IT

Udgivet 15. juli 2020 kl. 09.40
Det vi allerede var i gang med inden corona-krisen, er det, vi kalder insight og foresight. Det har krisen bare forstærket.

Det er indsigt i, hvad det er, vores kunder har behov for af ordrer, hvordan leverancer fungerer, og om vi kan levere det, som kunderne kræver.

For det ikke altid vi kan levere. Nogle gang vil kunderne have mere smør, end vi har - og hvad gør man så? Og hvordan fordeler man så det, vi har?

Det her med at have noget indsigt er godt - men det går mere og mere til, at det skal være her-og-nu indsigt.

I gamle dage lavede man nogle rapporter, som man kunne præsentere på en powerpoint eller i PDF - og så kunne man sende det til de forskellige ledelseslag hver dag, hver uge eller hver måned.

Men vi går mere og mere over til, at det skal være her-og-nu-data som hver enkelt ledelseslag selv kan bore ned i og se, hvordan det går med deres leverance til Føtex, Bilka eller hvor end det er.

De kan se hvordan leverancerne fungerer lige her og nu i dag - i stedet for at man i morgen kan konstatere, at vi i dag måske ikke leverede alle de varer vi skulle.

Så det er bedre at vi i dag kan se, at den lastbil der er på vej ud til den, og den kunde måske ikke har alle varerne med. Så kan vi ringe til kunden inden og forklare, at vi ikke levere alt det de har bestilt på grund af X, Y eller Z - men at vi kan levere noget andet i stedet for.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.