Fujitsu vil lukke halvdelen af japanske kontorer i 2022: Indfører fleksibel arbejdsform for 80.000 medarbejdere

Om to år planlægger Fujitsu, at halvdelen af selskabets japanske kontorer er lukket ned. Det sker samtidig med, at Fujitsu introducerer mere fleksible arbejdsrammer for 80.000 medarbejdere.

I kølvandet på coronakrisen har Fujitsu netop annonceret, at selskabet vil halvere omfanget af kontorpladser i Japan frem mod 2022.

Det sker i forbindelse med iværksættelsen af en ny fleksibel arbejdsform, der betyder, at omkring 80.000 medarbejdere i Japan skal arbejde remote.

Det skriver Zdnet.

Fujitsu meddeler, at selskabet vil indføre et fuldstændigt hot desk-system ved slutningen af 2022.

De nye planer er en del af, hvad virksomheden kalder for 'work life shift', der sigter mod nye fleksible arbejdsformer for medarbejderne.

Fleksible arbejdstider for alle medarbejdere i Japan
Ud over at 80.000 medarbejdere i Japan primært skal arbejde remote, vil der blive indført fleksible arbejdstider for alle medarbejdere i Japan.

Det skal sætte medarbejderne i stand til "frit at vælge det sted, de vil arbejde, inklusive hjemmekontor, hub eller satellitkontorer, afhængigt af typen af ​​arbejde, de udfører," lyder det fra Fujitsu.

"Dette koncept demonstrerer Fujitsus lederskab med hensyn til at drive den digitale transformation af arbejdskultur og kontorer i Japan, hvor mange virksomheder endnu ikke fuldt ud har omfavnet potentialet i digitale teknologier for at maksimere effektivitet og kreativitet på arbejdspladsen," lyder det videre.

Virksomheden tilføjede, at den forventer, at de nye ændringer vil forbedre produktivitet, men også øge medarbejdernes work life-balance.

Fujitsu havde per marts 2019 opgjort 132.000 medarbejdere globalt.


mest debatterede artikler

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.