Fujitsu vil lukke halvdelen af japanske kontorer i 2022: Indfører fleksibel arbejdsform for 80.000 medarbejdere

Om to år planlægger Fujitsu, at halvdelen af selskabets japanske kontorer er lukket ned. Det sker samtidig med, at Fujitsu introducerer mere fleksible arbejdsrammer for 80.000 medarbejdere.

I kølvandet på coronakrisen har Fujitsu netop annonceret, at selskabet vil halvere omfanget af kontorpladser i Japan frem mod 2022.

Det sker i forbindelse med iværksættelsen af en ny fleksibel arbejdsform, der betyder, at omkring 80.000 medarbejdere i Japan skal arbejde remote.

Det skriver Zdnet.

Fujitsu meddeler, at selskabet vil indføre et fuldstændigt hot desk-system ved slutningen af 2022.

De nye planer er en del af, hvad virksomheden kalder for 'work life shift', der sigter mod nye fleksible arbejdsformer for medarbejderne.

Fleksible arbejdstider for alle medarbejdere i Japan
Ud over at 80.000 medarbejdere i Japan primært skal arbejde remote, vil der blive indført fleksible arbejdstider for alle medarbejdere i Japan.

Det skal sætte medarbejderne i stand til "frit at vælge det sted, de vil arbejde, inklusive hjemmekontor, hub eller satellitkontorer, afhængigt af typen af ​​arbejde, de udfører," lyder det fra Fujitsu.

"Dette koncept demonstrerer Fujitsus lederskab med hensyn til at drive den digitale transformation af arbejdskultur og kontorer i Japan, hvor mange virksomheder endnu ikke fuldt ud har omfavnet potentialet i digitale teknologier for at maksimere effektivitet og kreativitet på arbejdspladsen," lyder det videre.

Virksomheden tilføjede, at den forventer, at de nye ændringer vil forbedre produktivitet, men også øge medarbejdernes work life-balance.

Fujitsu havde per marts 2019 opgjort 132.000 medarbejdere globalt.Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.