Artikel top billede

Det berygtede bigdata-selskab Palantir er nu på vej mod en stor børsnotering

Palantir, der blev andet leverer Polintel-systemet til det danske politi, er på vej mod en stor børsnotering.

Den amerikanske big-data virksomhed Palantir har kurs mod en børsnotering.

Ifølge det amerikanske techmedie Techcrunch har Palantir mandag indleveret sin ansøgning om at blive børsnoteret til det amerikanske børstilsyn, SEC.

”Det forventes at børsnoteringen vil finde sted, når SEC har gennemført sit gennemsyn af processen,” oplyser Palantir i en meddelelse, hvor selskabet understreger, at børsnoteringen også kommer til at afhænge af markedsudviklingen og andre forhold.

Ifølge Techcrunch vurderes det, at Palantir har en værdi på omkring 26 milliarder dollar, hvilket svarer til lidt over 170 milliarder danske kroner.

Læs også: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Bliver brugt af det danske politi

Palantir er kendt for at levere big data- og analyseværktøjer, der kan bruges til at opklare forbrydelser, og derfor bliver brugt af regeringer og efterretningstjeneste i store dele af verden.

Eksempelvis har det danske politi iden 2018 anvendt it-systemet Polintel, der bygger på Palantirs værktøjer. Systemet gør politiet i stand til at hurtigere at bearbejde data, når en forbrydelse finder sted.

Senest har Palantir ifølge Wall Street Journal også samarbejdet med det amerikanske sundhedsstyrelse CDC om at bruge big data til at lave modeller for spredningen af coronavirus, der blandt andet kan bruges til at forudse belastningen på sundhedsvæsenet.

Læs også: Trump vil anvende kontroversielt datamining-firma til at spore smittespredning i USA: Skal suge data fra 87 dybe kilder

Ramt af kritik

Selskabet er dog ofte blevet mødt af kritik, fordi dets værktøjer kan bruges i overvågningssammenhæng.

Derudover har Palantir i USA også mødt kritik for sit samarbejde med de amerikanske immigrationsmyndigheder, der bruger Palantirs værktøjer i forbindelse med udvisningssager.

Palantir blev stiftet i 2003 og selskabet har den berømte amerikanske investor og PayPal-stifter Peter Thiel som en af sine medstiftere medstifter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere