Det berygtede bigdata-selskab Palantir er nu på vej mod en stor børsnotering

Palantir, der blev andet leverer Polintel-systemet til det danske politi, er på vej mod en stor børsnotering.

Den amerikanske big-data virksomhed Palantir har kurs mod en børsnotering.

Ifølge det amerikanske techmedie Techcrunch har Palantir mandag indleveret sin ansøgning om at blive børsnoteret til det amerikanske børstilsyn, SEC.

”Det forventes at børsnoteringen vil finde sted, når SEC har gennemført sit gennemsyn af processen,” oplyser Palantir i en meddelelse, hvor selskabet understreger, at børsnoteringen også kommer til at afhænge af markedsudviklingen og andre forhold.

Ifølge Techcrunch vurderes det, at Palantir har en værdi på omkring 26 milliarder dollar, hvilket svarer til lidt over 170 milliarder danske kroner.

Læs også: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Bliver brugt af det danske politi
Palantir er kendt for at levere big data- og analyseværktøjer, der kan bruges til at opklare forbrydelser, og derfor bliver brugt af regeringer og efterretningstjeneste i store dele af verden.

Eksempelvis har det danske politi iden 2018 anvendt it-systemet Polintel, der bygger på Palantirs værktøjer. Systemet gør politiet i stand til at hurtigere at bearbejde data, når en forbrydelse finder sted.

Senest har Palantir ifølge Wall Street Journal også samarbejdet med det amerikanske sundhedsstyrelse CDC om at bruge big data til at lave modeller for spredningen af coronavirus, der blandt andet kan bruges til at forudse belastningen på sundhedsvæsenet.

Læs også: Trump vil anvende kontroversielt datamining-firma til at spore smittespredning i USA: Skal suge data fra 87 dybe kilder

Ramt af kritik
Selskabet er dog ofte blevet mødt af kritik, fordi dets værktøjer kan bruges i overvågningssammenhæng.

Derudover har Palantir i USA også mødt kritik for sit samarbejde med de amerikanske immigrationsmyndigheder, der bruger Palantirs værktøjer i forbindelse med udvisningssager.

Palantir blev stiftet i 2003 og selskabet har den berømte amerikanske investor og PayPal-stifter Peter Thiel som en af sine medstiftere medstifter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.