Artikel top billede

Tesla runder 2.000 ladestationer - og har opladt danske biler til i alt 104 millioner kilometers kørsel

Teslas omfattende Supercharger-netværk har netop rundet 2.000 lokationer. Det giver elbilsfirmaet en fordel i en tid hvor de klassiske tyske bilkoncerner også er i fuld gang med omstillingen til el.

For de fleste holdes sommerferien sandsynligvis i Danmark. Men for Tesla-ejere, og dem er der ifølge opslagssiden nrpla.de lidt over 8.500 af på danske plader, kunne bilferien strække sig noget længere.

For Tesla har netop rundet ladestation nummer 2.000. Teslas ladestationer, kaldet Superchargers, dækker derfor nu 41 lande og har samlet set 18.000 ladestik til rådighed.

Ifølge Tesla er der nu 520 ladestationer på tværs af Europa, heraf 9 i Danmark. Tesla har dog netop annonceret deres station nummer 10, som vil bringe antallet af tilgængelige danske ladestik op fra 130 til 140.

I alt er der, igen ifølge Tesla, siden starten i Danmark opladet el-biler med strøm nok til at køre 104 millioner kilometer alene fra Tesla egne standere. Det svarer til at kunne køre ruten Rødby-Skagen lidt over 200.000 gange.

Tesla står dog ikke længere alene på markedet for high-end elbiler i takt med at især de tyske mærker som Mercedes, VW og BMW har kastet sig over de mere miljøvenlige transportmidler. Her er det især de nye 800 volt-stationer der tiltrækker sig opmærksomhed fordi de kan lade e-bilerne endnu hurtigere op.

Det netværk er dog langtfra så udbygget endnu. Så indtil videre har Tesla Supercharger-netværk en stor first-mover fordel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere