Artikel top billede

Tesla runder 2.000 ladestationer - og har opladt danske biler til i alt 104 millioner kilometers kørsel

Teslas omfattende Supercharger-netværk har netop rundet 2.000 lokationer. Det giver elbilsfirmaet en fordel i en tid hvor de klassiske tyske bilkoncerner også er i fuld gang med omstillingen til el.

For de fleste holdes sommerferien sandsynligvis i Danmark. Men for Tesla-ejere, og dem er der ifølge opslagssiden nrpla.de lidt over 8.500 af på danske plader, kunne bilferien strække sig noget længere.

For Tesla har netop rundet ladestation nummer 2.000. Teslas ladestationer, kaldet Superchargers, dækker derfor nu 41 lande og har samlet set 18.000 ladestik til rådighed.

Ifølge Tesla er der nu 520 ladestationer på tværs af Europa, heraf 9 i Danmark. Tesla har dog netop annonceret deres station nummer 10, som vil bringe antallet af tilgængelige danske ladestik op fra 130 til 140.

I alt er der, igen ifølge Tesla, siden starten i Danmark opladet el-biler med strøm nok til at køre 104 millioner kilometer alene fra Tesla egne standere. Det svarer til at kunne køre ruten Rødby-Skagen lidt over 200.000 gange.

Tesla står dog ikke længere alene på markedet for high-end elbiler i takt med at især de tyske mærker som Mercedes, VW og BMW har kastet sig over de mere miljøvenlige transportmidler. Her er det især de nye 800 volt-stationer der tiltrækker sig opmærksomhed fordi de kan lade e-bilerne endnu hurtigere op.

Det netværk er dog langtfra så udbygget endnu. Så indtil videre har Tesla Supercharger-netværk en stor first-mover fordel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere