Artikel top billede

Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Britiske teleoperatører advarer nu regeringen mod at fjerne al Huawei-udstyr fra 5G-udrulningen. Det vil koste milliarder af kroner og skabe signalforstyrrelser for forbrugerne, lyder det.

En række teleoperatører har været ude og advare den britiske regering mod at fjerne alt netværksudstyr fra Huawei.

Hvis operatørerne pålægges at fjerne al udstyr fra det kinesiske selskab, så vil det koste milliarder af pund og samtidig skabe signaludfald hos kunderne.

Sådan lyder det blandt andet fra Andrea Dona, der er Vodafones netværkschef i Storbritannien.

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet arbejder den britiske regering på en plan om at fjerne alt Huawei-udstyr fra Storbritanniens 5G-netværk.

Det er en mere omfattende plan i forhold til den oprindelige udmelding fra januar 2020, hvor beslutningen lød, at det kinesiske selskab ville få en begrænset rolle i udrulningen.

Læs også: Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

De nuværende retningslinjer, der er udstukket af den britiske regering, bygger på, at teleoperatørerne skal reducere brugen af Huawei-udstyr
med 35 procent frem til 2023.

Hvis regeringen beslutter, at alt Huawei-udstyr skal fjernes inden 2023 med udstyr fra andre leverandører, så vil det udmønte sig i signalforstyrrelser, hvor kunderne helt vil miste mobilsignalet i et par dage, lyder det fra Vodafones Andrea Dona.

Samme melding lyder fra Howard Watson, CTO hos Britsh Telecom, der er Storbritanniens største netværksoperatør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere