Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Britiske teleoperatører advarer nu regeringen mod at fjerne al Huawei-udstyr fra 5G-udrulningen. Det vil koste milliarder af kroner og skabe signalforstyrrelser for forbrugerne, lyder det.

En række teleoperatører har været ude og advare den britiske regering mod at fjerne alt netværksudstyr fra Huawei.

Hvis operatørerne pålægges at fjerne al udstyr fra det kinesiske selskab, så vil det koste milliarder af pund og samtidig skabe signaludfald hos kunderne.

Sådan lyder det blandt andet fra Andrea Dona, der er Vodafones netværkschef i Storbritannien.

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet arbejder den britiske regering på en plan om at fjerne alt Huawei-udstyr fra Storbritanniens 5G-netværk.

Det er en mere omfattende plan i forhold til den oprindelige udmelding fra januar 2020, hvor beslutningen lød, at det kinesiske selskab ville få en begrænset rolle i udrulningen.

Læs også: Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

De nuværende retningslinjer, der er udstukket af den britiske regering, bygger på, at teleoperatørerne skal reducere brugen af Huawei-udstyr
med 35 procent frem til 2023.

Hvis regeringen beslutter, at alt Huawei-udstyr skal fjernes inden 2023 med udstyr fra andre leverandører, så vil det udmønte sig i signalforstyrrelser, hvor kunderne helt vil miste mobilsignalet i et par dage, lyder det fra Vodafones Andrea Dona.

Samme melding lyder fra Howard Watson, CTO hos Britsh Telecom, der er Storbritanniens største netværksoperatør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.