Artikel top billede

Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Britiske teleoperatører advarer nu regeringen mod at fjerne al Huawei-udstyr fra 5G-udrulningen. Det vil koste milliarder af kroner og skabe signalforstyrrelser for forbrugerne, lyder det.

En række teleoperatører har været ude og advare den britiske regering mod at fjerne alt netværksudstyr fra Huawei.

Hvis operatørerne pålægges at fjerne al udstyr fra det kinesiske selskab, så vil det koste milliarder af pund og samtidig skabe signaludfald hos kunderne.

Sådan lyder det blandt andet fra Andrea Dona, der er Vodafones netværkschef i Storbritannien.

Det skriver CNBC.

Ifølge mediet arbejder den britiske regering på en plan om at fjerne alt Huawei-udstyr fra Storbritanniens 5G-netværk.

Det er en mere omfattende plan i forhold til den oprindelige udmelding fra januar 2020, hvor beslutningen lød, at det kinesiske selskab ville få en begrænset rolle i udrulningen.

Læs også: Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

De nuværende retningslinjer, der er udstukket af den britiske regering, bygger på, at teleoperatørerne skal reducere brugen af Huawei-udstyr
med 35 procent frem til 2023.

Hvis regeringen beslutter, at alt Huawei-udstyr skal fjernes inden 2023 med udstyr fra andre leverandører, så vil det udmønte sig i signalforstyrrelser, hvor kunderne helt vil miste mobilsignalet i et par dage, lyder det fra Vodafones Andrea Dona.

Samme melding lyder fra Howard Watson, CTO hos Britsh Telecom, der er Storbritanniens største netværksoperatør.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere