Artikel top billede

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

Den britiske premierminister Boris Johnson kan være på vej med et markant kursskifte. Ifølge flere britiske medier overvejer han at fryse Huawei ud af landets 5G-udrulning.

Tidligere på året kom det frem, at kinesiske Huawei havde fået grønt lys til i begrænset omfang at deltage i Storbritanniens 5G-udrulning.

Men de britiske aviser Sunday Times og Sunday Telegraph skriver søndag, at nye sikkerhedsanalyser fra det britiske National Cyber Security Centre betyder, at Storbritanniens premierminister Boris Johnsson nu overvejer at skifte kurs og alligevel droppe brugen af Huawei.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Minister: Ingen kommentar
Den britiske sundhedsminister Matt Hancock ville søndag ikke kommentere på rygterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han oplyser dog, at Huaweis deltagelse i udrulningen hele tiden har været på betingelse af, at selskabet opfylder en række betingelse til sikkerheden.

”Jeg vil ikke kommentere på lækager af denne type. Men jeg kan sige, at da vi lancerede en rapport om emnet tidligere på året var der en række af betingelser, som skulle opfyldes,” siger Matt Hancock og tilføjer:

”Jeg er sikker på at Det Nationale Sikkerhedsråd vil se på disse betingelser og træffe den rette beslutninger, der betyder, at vi har stærk tele-infrastruktur, der også er sikkerhed.”

The Sunday Telegraph skriver, at de nye vurderinger fra de britiske cybersikkerhedsmyndigheder skyldes, at de amerikanske sanktioner mod Huawei betyder at selskabet ikke kan anvende amerikanske komponenter, men i stedet tvinges det kinesiske firma til at anvende "usikker teknologi" i 5G-udrulningen.

Læs også: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere