Artikel top billede

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

Den britiske premierminister Boris Johnson kan være på vej med et markant kursskifte. Ifølge flere britiske medier overvejer han at fryse Huawei ud af landets 5G-udrulning.

Tidligere på året kom det frem, at kinesiske Huawei havde fået grønt lys til i begrænset omfang at deltage i Storbritanniens 5G-udrulning.

Men de britiske aviser Sunday Times og Sunday Telegraph skriver søndag, at nye sikkerhedsanalyser fra det britiske National Cyber Security Centre betyder, at Storbritanniens premierminister Boris Johnsson nu overvejer at skifte kurs og alligevel droppe brugen af Huawei.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Minister: Ingen kommentar
Den britiske sundhedsminister Matt Hancock ville søndag ikke kommentere på rygterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han oplyser dog, at Huaweis deltagelse i udrulningen hele tiden har været på betingelse af, at selskabet opfylder en række betingelse til sikkerheden.

”Jeg vil ikke kommentere på lækager af denne type. Men jeg kan sige, at da vi lancerede en rapport om emnet tidligere på året var der en række af betingelser, som skulle opfyldes,” siger Matt Hancock og tilføjer:

”Jeg er sikker på at Det Nationale Sikkerhedsråd vil se på disse betingelser og træffe den rette beslutninger, der betyder, at vi har stærk tele-infrastruktur, der også er sikkerhed.”

The Sunday Telegraph skriver, at de nye vurderinger fra de britiske cybersikkerhedsmyndigheder skyldes, at de amerikanske sanktioner mod Huawei betyder at selskabet ikke kan anvende amerikanske komponenter, men i stedet tvinges det kinesiske firma til at anvende "usikker teknologi" i 5G-udrulningen.

Læs også: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere