Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning

Den britiske premierminister Boris Johnson kan være på vej med et markant kursskifte. Ifølge flere britiske medier overvejer han at fryse Huawei ud af landets 5G-udrulning.

Tidligere på året kom det frem, at kinesiske Huawei havde fået grønt lys til i begrænset omfang at deltage i Storbritanniens 5G-udrulning.

Men de britiske aviser Sunday Times og Sunday Telegraph skriver søndag, at nye sikkerhedsanalyser fra det britiske National Cyber Security Centre betyder, at Storbritanniens premierminister Boris Johnsson nu overvejer at skifte kurs og alligevel droppe brugen af Huawei.

Læs mere: Storbritannien giver grønt lys til Huawei - selskabet får dog begrænset 5G-rolle

Minister: Ingen kommentar
Den britiske sundhedsminister Matt Hancock ville søndag ikke kommentere på rygterne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han oplyser dog, at Huaweis deltagelse i udrulningen hele tiden har været på betingelse af, at selskabet opfylder en række betingelse til sikkerheden.

”Jeg vil ikke kommentere på lækager af denne type. Men jeg kan sige, at da vi lancerede en rapport om emnet tidligere på året var der en række af betingelser, som skulle opfyldes,” siger Matt Hancock og tilføjer:

”Jeg er sikker på at Det Nationale Sikkerhedsråd vil se på disse betingelser og træffe den rette beslutninger, der betyder, at vi har stærk tele-infrastruktur, der også er sikkerhed.”

The Sunday Telegraph skriver, at de nye vurderinger fra de britiske cybersikkerhedsmyndigheder skyldes, at de amerikanske sanktioner mod Huawei betyder at selskabet ikke kan anvende amerikanske komponenter, men i stedet tvinges det kinesiske firma til at anvende "usikker teknologi" i 5G-udrulningen.

Læs også: Huaweis danske direktør jubler over grønt 5G-lys fra Storbritannien - USA raser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Aalborg Universitet lukker it-systemer efter muligt cyberangreb: Alle skal skifte adgangskode
Aalborg Universitet har tirsdag lukket ned for alle it-systemer efter, at universitetet frygter at være blevet ramt af et cyberangreb. It-systemerne er ved at blive åbnet igen men alle studerende og medarbejdere skal nu skifte adgangskode.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.