British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

Den britiske regering afgør Huaweis skæbne i landet i morgen. Måske skal alt Huawei-grej fjernes helt. Men uanset hvad det ender med, vil Huaweis udstyr være tændt i britisk infrastruktur i årevis, lyder det fra British Telecoms topchef.

Løkken strammes om halsen på kinesiske Huawei i Storbritannien.

Landets regering ventes i morgen tirsdag at komme med en udmelding om, hvilken rolle - om nogen - Huawei må spille i britisk tele-infrastruktur.

Men meget tyder på, det bliver en langvarig strangulering.

Ifølge BBC forventes regeringen at forlange, at der ikke må installeres noget som helst 5G-udstyr fra Huawei efter 2021, og at alt eksisterende 5G-grej snarest skal fjernes … formentlig med en deadline i 2025.

Men det kommer til at knibe med at nå det, lyder det fra Storbritanniens største teleselskab British Telecom (BT).

Selskabets topchef Philip Jansen siger til BBC, at “hvis vi her i landet skulle forsøge ikke at bruge noget som helst 5G-udstyr fra Huawei, ville vi ideelt set skulle bruge syv år til udfasningen - men vi kunne formentlig klare det på fem år.”

Ifølge BBC er det fortsat uklart, om den britiske regering også vil forlange alt andet Huawei-udstyr fjernet fra landets mobil- og bredbåndsinfrastruktur. Hvis det sker, står Huawei over for en umådelig langstrakt henrettelse som leverandør.

Philip Jansen siger til BBC, at hvis det bliver virkelighed, kan det tidligst være fuldbragt i 2030.

“Hvis Huawei skal fjernes helt fra den britiske tele-infrastruktur, tror jeg ikke det kan gøres på under 10 år.”

Han gentog tidligere advarsler om, at det kan føre til udfald i mobildækningen, hvis BT bliver tvunget til at erstatte 5G-grej fra Huawei for hurtigt.

Han siger også, at BT forventer at skulle udrulle 15-20 større softwareopdateringer fra Huawei i løbet af de kommende fem år. Hvis ikke, vil det resultere i store problemer med sikkerheden.

Læs også:
Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.