Artikel top billede

British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

Den britiske regering afgør Huaweis skæbne i landet i morgen. Måske skal alt Huawei-grej fjernes helt. Men uanset hvad det ender med, vil Huaweis udstyr være tændt i britisk infrastruktur i årevis, lyder det fra British Telecoms topchef.

Løkken strammes om halsen på kinesiske Huawei i Storbritannien.

Landets regering ventes i morgen tirsdag at komme med en udmelding om, hvilken rolle - om nogen - Huawei må spille i britisk tele-infrastruktur.

Men meget tyder på, det bliver en langvarig strangulering.

Ifølge BBC forventes regeringen at forlange, at der ikke må installeres noget som helst 5G-udstyr fra Huawei efter 2021, og at alt eksisterende 5G-grej snarest skal fjernes … formentlig med en deadline i 2025.

Men det kommer til at knibe med at nå det, lyder det fra Storbritanniens største teleselskab British Telecom (BT).

Selskabets topchef Philip Jansen siger til BBC, at “hvis vi her i landet skulle forsøge ikke at bruge noget som helst 5G-udstyr fra Huawei, ville vi ideelt set skulle bruge syv år til udfasningen - men vi kunne formentlig klare det på fem år.”

Ifølge BBC er det fortsat uklart, om den britiske regering også vil forlange alt andet Huawei-udstyr fjernet fra landets mobil- og bredbåndsinfrastruktur. Hvis det sker, står Huawei over for en umådelig langstrakt henrettelse som leverandør.

Philip Jansen siger til BBC, at hvis det bliver virkelighed, kan det tidligst være fuldbragt i 2030.

“Hvis Huawei skal fjernes helt fra den britiske tele-infrastruktur, tror jeg ikke det kan gøres på under 10 år.”

Han gentog tidligere advarsler om, at det kan føre til udfald i mobildækningen, hvis BT bliver tvunget til at erstatte 5G-grej fra Huawei for hurtigt.

Han siger også, at BT forventer at skulle udrulle 15-20 større softwareopdateringer fra Huawei i løbet af de kommende fem år. Hvis ikke, vil det resultere i store problemer med sikkerheden.

Læs også:
Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere