Artikel top billede

British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

Den britiske regering afgør Huaweis skæbne i landet i morgen. Måske skal alt Huawei-grej fjernes helt. Men uanset hvad det ender med, vil Huaweis udstyr være tændt i britisk infrastruktur i årevis, lyder det fra British Telecoms topchef.

Løkken strammes om halsen på kinesiske Huawei i Storbritannien.

Landets regering ventes i morgen tirsdag at komme med en udmelding om, hvilken rolle - om nogen - Huawei må spille i britisk tele-infrastruktur.

Men meget tyder på, det bliver en langvarig strangulering.

Ifølge BBC forventes regeringen at forlange, at der ikke må installeres noget som helst 5G-udstyr fra Huawei efter 2021, og at alt eksisterende 5G-grej snarest skal fjernes … formentlig med en deadline i 2025.

Men det kommer til at knibe med at nå det, lyder det fra Storbritanniens største teleselskab British Telecom (BT).

Selskabets topchef Philip Jansen siger til BBC, at “hvis vi her i landet skulle forsøge ikke at bruge noget som helst 5G-udstyr fra Huawei, ville vi ideelt set skulle bruge syv år til udfasningen - men vi kunne formentlig klare det på fem år.”

Ifølge BBC er det fortsat uklart, om den britiske regering også vil forlange alt andet Huawei-udstyr fjernet fra landets mobil- og bredbåndsinfrastruktur. Hvis det sker, står Huawei over for en umådelig langstrakt henrettelse som leverandør.

Philip Jansen siger til BBC, at hvis det bliver virkelighed, kan det tidligst være fuldbragt i 2030.

“Hvis Huawei skal fjernes helt fra den britiske tele-infrastruktur, tror jeg ikke det kan gøres på under 10 år.”

Han gentog tidligere advarsler om, at det kan føre til udfald i mobildækningen, hvis BT bliver tvunget til at erstatte 5G-grej fra Huawei for hurtigt.

Han siger også, at BT forventer at skulle udrulle 15-20 større softwareopdateringer fra Huawei i løbet af de kommende fem år. Hvis ikke, vil det resultere i store problemer med sikkerheden.

Læs også:
Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere