Artikel top billede

British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

Den britiske regering afgør Huaweis skæbne i landet i morgen. Måske skal alt Huawei-grej fjernes helt. Men uanset hvad det ender med, vil Huaweis udstyr være tændt i britisk infrastruktur i årevis, lyder det fra British Telecoms topchef.

Løkken strammes om halsen på kinesiske Huawei i Storbritannien.

Landets regering ventes i morgen tirsdag at komme med en udmelding om, hvilken rolle - om nogen - Huawei må spille i britisk tele-infrastruktur.

Men meget tyder på, det bliver en langvarig strangulering.

Ifølge BBC forventes regeringen at forlange, at der ikke må installeres noget som helst 5G-udstyr fra Huawei efter 2021, og at alt eksisterende 5G-grej snarest skal fjernes … formentlig med en deadline i 2025.

Men det kommer til at knibe med at nå det, lyder det fra Storbritanniens største teleselskab British Telecom (BT).

Selskabets topchef Philip Jansen siger til BBC, at “hvis vi her i landet skulle forsøge ikke at bruge noget som helst 5G-udstyr fra Huawei, ville vi ideelt set skulle bruge syv år til udfasningen - men vi kunne formentlig klare det på fem år.”

Ifølge BBC er det fortsat uklart, om den britiske regering også vil forlange alt andet Huawei-udstyr fjernet fra landets mobil- og bredbåndsinfrastruktur. Hvis det sker, står Huawei over for en umådelig langstrakt henrettelse som leverandør.

Philip Jansen siger til BBC, at hvis det bliver virkelighed, kan det tidligst være fuldbragt i 2030.

“Hvis Huawei skal fjernes helt fra den britiske tele-infrastruktur, tror jeg ikke det kan gøres på under 10 år.”

Han gentog tidligere advarsler om, at det kan føre til udfald i mobildækningen, hvis BT bliver tvunget til at erstatte 5G-grej fra Huawei for hurtigt.

Han siger også, at BT forventer at skulle udrulle 15-20 større softwareopdateringer fra Huawei i løbet af de kommende fem år. Hvis ikke, vil det resultere i store problemer med sikkerheden.

Læs også:
Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser

Storbritannien kan være på vej til at fryse Huawei ud af 5G-udrulning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere