Artikel top billede

Google giver indrømmelser for at lukke Fitbit-handel og undgå flere monopol-anklager

Teknologi-giganten er redde til ikke at benytte sundhedsdata fra Fitbit-enheder til at målrette reklamer, for at få Fitbit-opkøb i hus.

Den amerikanske teknologi- og annoncegigant er villig til at give afkald på visse former for målrettet annoncering, for at få lukket opkøbet af sundhedstracker-virksomheden Fitbit.

Trækket vil, mildne EU-kommissionens syn på handlen, da det tidligere har udtrykt monopol-bekymring ved handlen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Denne handel handler om enheder, ikke data. Vi sætter pris på at kunne samarbejde med den europæiske kommission om en tilgang, der kan imødekomme Fitbit-brugernes forventning om, at deres helsedata ikke bliver anvendt til annoncering,” siger en Google talsperson til mediet.

Med Fitbit-opkøbet vil Google få styrket sin hånd i kampen om fitness-tracker samt smartwatch-markedet, hvor virksomheder som Apple og Samsung dominerer.

Google blev i 2018 pålagt en bøde på 32 milliarder kroner af EU kommissionen for brud på den europæiske konkurrencelovgivning for at have pålagt Android-producenter at præinstallere blandt andet Googles søgemaskine på mobilerne.

Læs også: Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere