Google giver indrømmelser for at lukke Fitbit-handel og undgå flere monopol-anklager

Teknologi-giganten er redde til ikke at benytte sundhedsdata fra Fitbit-enheder til at målrette reklamer, for at få Fitbit-opkøb i hus.

Den amerikanske teknologi- og annoncegigant er villig til at give afkald på visse former for målrettet annoncering, for at få lukket opkøbet af sundhedstracker-virksomheden Fitbit.

Trækket vil, mildne EU-kommissionens syn på handlen, da det tidligere har udtrykt monopol-bekymring ved handlen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Denne handel handler om enheder, ikke data. Vi sætter pris på at kunne samarbejde med den europæiske kommission om en tilgang, der kan imødekomme Fitbit-brugernes forventning om, at deres helsedata ikke bliver anvendt til annoncering,” siger en Google talsperson til mediet.

Med Fitbit-opkøbet vil Google få styrket sin hånd i kampen om fitness-tracker samt smartwatch-markedet, hvor virksomheder som Apple og Samsung dominerer.

Google blev i 2018 pålagt en bøde på 32 milliarder kroner af EU kommissionen for brud på den europæiske konkurrencelovgivning for at have pålagt Android-producenter at præinstallere blandt andet Googles søgemaskine på mobilerne.

Læs også: Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.