Artikel top billede

Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå

Googles ønske om at købe den populære fittness-tracker Fitbit har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter som truer med at bremse processen. Men ifølge Reuters kilder kan Google måske undgå en længere undersøgelse.

Googles opkøb af Fibit, selskabet bag de populære fitness-tracker armbånd, har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter.

For mens Apple med Apple Watch tilsyneladende sidder på den største del af markedet, så betyder Googles størrelse og mulighed for at kombinere Fitbit-brugernes heldbredsdata med søgefirmaets omfattende data- og reklameforretning at øjenbryn hurtigt blev løftet, da handlen blev annonceret i november 2019.

Ifølge Reuters' kilder så står Google derfor over for en EU-drevet undersøgelsesperiode på ikke under fire måneder. Samtidig fortæller Reuters at også de amerikanske og australske konkurrencemyndigheder interesserer sig for sagen.

Ifølge Reuters kan Google dog undgå en længere undersøgelseperiode, hvis firmaet forpligter sig over for EU til ikke at udveksle data opsamlet gennem helbredsmålinger med deres annonceforretning.

Ifølge Reuters nærmer fristen sig dog, da EU-kommissionen har sat en frist op for Googles eventuelle indrømmelser med deadline d. 13. juli 2020.

Google har i forbindelse med Fitbit-handlen tidligere sagt at opkøbet handlede mere om hardware end data - og har i den forbindelse lovet ikke at koble helbdredsdata til andre annoncedata.

Men ifølge Reuters er EU-kommissionen og konkurrenterne ude efter et lidt mere bindende løfte.

Læs også: Google køber Fitbit: Betaler 14 milliarder kroner for hele herligheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere