Artikel top billede

Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå

Googles ønske om at købe den populære fittness-tracker Fitbit har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter som truer med at bremse processen. Men ifølge Reuters kilder kan Google måske undgå en længere undersøgelse.

Googles opkøb af Fibit, selskabet bag de populære fitness-tracker armbånd, har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter.

For mens Apple med Apple Watch tilsyneladende sidder på den største del af markedet, så betyder Googles størrelse og mulighed for at kombinere Fitbit-brugernes heldbredsdata med søgefirmaets omfattende data- og reklameforretning at øjenbryn hurtigt blev løftet, da handlen blev annonceret i november 2019.

Ifølge Reuters' kilder så står Google derfor over for en EU-drevet undersøgelsesperiode på ikke under fire måneder. Samtidig fortæller Reuters at også de amerikanske og australske konkurrencemyndigheder interesserer sig for sagen.

Ifølge Reuters kan Google dog undgå en længere undersøgelseperiode, hvis firmaet forpligter sig over for EU til ikke at udveksle data opsamlet gennem helbredsmålinger med deres annonceforretning.

Ifølge Reuters nærmer fristen sig dog, da EU-kommissionen har sat en frist op for Googles eventuelle indrømmelser med deadline d. 13. juli 2020.

Google har i forbindelse med Fitbit-handlen tidligere sagt at opkøbet handlede mere om hardware end data - og har i den forbindelse lovet ikke at koble helbdredsdata til andre annoncedata.

Men ifølge Reuters er EU-kommissionen og konkurrenterne ude efter et lidt mere bindende løfte.

Læs også: Google køber Fitbit: Betaler 14 milliarder kroner for hele herligheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere