Artikel top billede

Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå

Googles ønske om at købe den populære fittness-tracker Fitbit har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter som truer med at bremse processen. Men ifølge Reuters kilder kan Google måske undgå en længere undersøgelse.

Googles opkøb af Fibit, selskabet bag de populære fitness-tracker armbånd, har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter.

For mens Apple med Apple Watch tilsyneladende sidder på den største del af markedet, så betyder Googles størrelse og mulighed for at kombinere Fitbit-brugernes heldbredsdata med søgefirmaets omfattende data- og reklameforretning at øjenbryn hurtigt blev løftet, da handlen blev annonceret i november 2019.

Ifølge Reuters' kilder så står Google derfor over for en EU-drevet undersøgelsesperiode på ikke under fire måneder. Samtidig fortæller Reuters at også de amerikanske og australske konkurrencemyndigheder interesserer sig for sagen.

Ifølge Reuters kan Google dog undgå en længere undersøgelseperiode, hvis firmaet forpligter sig over for EU til ikke at udveksle data opsamlet gennem helbredsmålinger med deres annonceforretning.

Ifølge Reuters nærmer fristen sig dog, da EU-kommissionen har sat en frist op for Googles eventuelle indrømmelser med deadline d. 13. juli 2020.

Google har i forbindelse med Fitbit-handlen tidligere sagt at opkøbet handlede mere om hardware end data - og har i den forbindelse lovet ikke at koble helbdredsdata til andre annoncedata.

Men ifølge Reuters er EU-kommissionen og konkurrenterne ude efter et lidt mere bindende løfte.

Læs også: Google køber Fitbit: Betaler 14 milliarder kroner for hele herligheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere