Medie: Google skal komme med bindende løfter hvis milliardkøb ikke skal gå i stå

Googles ønske om at købe den populære fittness-tracker Fitbit har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter som truer med at bremse processen. Men ifølge Reuters kilder kan Google måske undgå en længere undersøgelse.

Googles opkøb af Fibit, selskabet bag de populære fitness-tracker armbånd, har tiltrukket sig opmærksomhed fra både konkurrencemyndigheder og privatlivseksperter.

For mens Apple med Apple Watch tilsyneladende sidder på den største del af markedet, så betyder Googles størrelse og mulighed for at kombinere Fitbit-brugernes heldbredsdata med søgefirmaets omfattende data- og reklameforretning at øjenbryn hurtigt blev løftet, da handlen blev annonceret i november 2019.

Ifølge Reuters' kilder så står Google derfor over for en EU-drevet undersøgelsesperiode på ikke under fire måneder. Samtidig fortæller Reuters at også de amerikanske og australske konkurrencemyndigheder interesserer sig for sagen.

Ifølge Reuters kan Google dog undgå en længere undersøgelseperiode, hvis firmaet forpligter sig over for EU til ikke at udveksle data opsamlet gennem helbredsmålinger med deres annonceforretning.

Ifølge Reuters nærmer fristen sig dog, da EU-kommissionen har sat en frist op for Googles eventuelle indrømmelser med deadline d. 13. juli 2020.

Google har i forbindelse med Fitbit-handlen tidligere sagt at opkøbet handlede mere om hardware end data - og har i den forbindelse lovet ikke at koble helbdredsdata til andre annoncedata.

Men ifølge Reuters er EU-kommissionen og konkurrenterne ude efter et lidt mere bindende løfte.

Læs også: Google køber Fitbit: Betaler 14 milliarder kroner for hele herligheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?