Artikel top billede

Domstol forbyder Tesla-annoncer: Påstande om selvkørende evner er ’falsk reklame’

En tysk domstol forbyder Teslas reklamer for selskabets 'Autopilot' feature. Budskabet er vildledende, mener retsinstansen.

En tysk domstols afgørelse gør, at bilproducenten Teslas påstande omkring selskabets autonome kørselsfunktioner stemples som falsk reklame, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fremover må Tesla ikke længere reklamere med ’potentiale til autonom kørsel’ og ’Autopilot inkluderet’, da det ifølge kendelsen kan vildlede kunder til at tro, at bilen vil kunne køre af sig selv uden input fra føreren og at et sådant system er lovlig på de tyske veje.

Tesla assistent til autonom kørsel hedder ’Autopilot’ og er en software- og hardware-opgradering, der debuterer ved 58.300 kroner på selskabets elbiler. Opgraderingerne kan tilkøbes på samtlige nuværende modeller fra selskabet.

På selskabets danske hjemmeside annoncerer Tesla med, at systemer på sigt vil være i stand til udføre ’Automatisk kørsel i byen’.

Tesla har siden anket dommen, som er afgjort ved en lokal domstol i München.

Læs også: Tesla sænker mærkbart prisen på spritny SUV
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere