Artikel top billede

Domstol forbyder Tesla-annoncer: Påstande om selvkørende evner er ’falsk reklame’

En tysk domstol forbyder Teslas reklamer for selskabets 'Autopilot' feature. Budskabet er vildledende, mener retsinstansen.

En tysk domstols afgørelse gør, at bilproducenten Teslas påstande omkring selskabets autonome kørselsfunktioner stemples som falsk reklame, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fremover må Tesla ikke længere reklamere med ’potentiale til autonom kørsel’ og ’Autopilot inkluderet’, da det ifølge kendelsen kan vildlede kunder til at tro, at bilen vil kunne køre af sig selv uden input fra føreren og at et sådant system er lovlig på de tyske veje.

Tesla assistent til autonom kørsel hedder ’Autopilot’ og er en software- og hardware-opgradering, der debuterer ved 58.300 kroner på selskabets elbiler. Opgraderingerne kan tilkøbes på samtlige nuværende modeller fra selskabet.

På selskabets danske hjemmeside annoncerer Tesla med, at systemer på sigt vil være i stand til udføre ’Automatisk kørsel i byen’.

Tesla har siden anket dommen, som er afgjort ved en lokal domstol i München.

Læs også: Tesla sænker mærkbart prisen på spritny SUV
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere