Artikel top billede

Donald Trump tager æren for Storbritanniens Huawei-forbud i 5G-udrulningen: "Jeg har selv sørget for det"

USA's præsident Donald Trump mener, at det er hans fortjeneste, at Storbritannien nu har valgt at udfase Huawei-udstyr i 5G-udrulningen.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har været ude og tage æren for, at Storbritannien har valgt af skrotte Huawei i 5G-udrulningen.

Tirsdag 14. juli kunne Boris Johnson, den britiske premierminister, meddele, at Storbritannien vil udfase al Huawei-udstyr fra 5G-netværket frem mod 2027.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Vi har overbevist mange lande, jeg har selv sørget for det, det meste af vejen, at vi ikke skal bruge Huawei, fordi vi mener, det er en sikkerhedsrisiko, en stor sikkerhedsrisiko," siger Donald Trump ifølge mediet.

De britiske teleperatører forbydes nu at købe nyt 5G-grej fra Huawei efter årsskiftet, og alt 5G-grej skal være fjernet fra den britiske teleinfrastruktur inden udgangen af 2027.

Læs også: Huawei får kniven i Storbritannien: Slut med at sælge nyt 5G-grej ved årsskiftet - kan forsinke udrulning med et år

Samtidig har regeringen besluttet, at operatørerne skal stoppe med at købe nyt udstyr til fibernetværk fra Huawei. Dette skal ske inden for en periode på to år.

Efter det nye forbud mod brug af Huawei-udstyr stillede den kinesiske ambassadør i Storbritannien, Liu Xiaoming, spørgsmåltegn ved, om Storbritannien er i stand til at have et fair og ikkediskriminerende forretningsmiljø for udenlandske selskaber.

Det skriver BBC.

"Det er en skuffende og forkert beslutning af Storbritannien mod Huawei," tweetede ambassadøren efter beslutningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere