Artikel top billede

Huawei får kniven i Storbritannien: Slut med at sælge nyt 5G-grej ved årsskiftet - kan forsinke udrulning med et år

Huawei ryger som ventet helt ud af Storbritannien som 5G-leverandør. Det sker efter massivt pres fra USA. Alt 5G-grej fra Huawei i Storbritanniens mobil-infrastruktur skal være fjernet inden udgangen af 2027. Beslutningen kan betyde, at 5G-udrulningen bliver forsinket med et år.

Huawei er historie som leverandør af 5G-infrastruktur i Storbritannien.

Det har den britiske regering netop meddelt i det britiske underhus, skriver BBC.

Operatørerne forbydes at købe nyt 5G-grej fra Huawei efter årsskiftet, og alt 5G-grej skal være fjernet fra den britiske teleinfrastruktur inden udgangen af 2027.

Samtidig har regeringen besluttet, at operatørerne skal stoppe med at købe nyt udstyr til fibernetværk fra Huawei. Dette skal ske inden for en periode på to år.

På den facon vil briterne kunne undgå at blive totalt afhængige af Nokia som eneleverandør af visse typer bredbåndsudstyr.

Dermed er verdens største leverandør af tele-infrastruktur formentlig så godt som færdig i Storbritannien. Selskabet beskæftiger cirka 1.600 personer i Storbritannien.

Nærmest samtidig med, at regeringens beslutningen blev offentliggjort, kom det frem, at formanden for Huaweis britiske selskab, Lord Browne, forlader sin post før tid.

Den britiske regering anslår, at dagens beslutning vil betyde, at 5G-udrulningen i Storbritannien bliver et år forsinket.

Beslutningen kommer efter massivt pres fra USA, som hævder, at Huawei udgør en trussel mod den nationale sikkerhed. Huawei afviser beskyldningerne.

Læs også:
British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere