Huawei får kniven i Storbritannien: Slut med at sælge nyt 5G-grej ved årsskiftet - kan forsinke udrulning med et år

Huawei ryger som ventet helt ud af Storbritannien som 5G-leverandør. Det sker efter massivt pres fra USA. Alt 5G-grej fra Huawei i Storbritanniens mobil-infrastruktur skal være fjernet inden udgangen af 2027. Beslutningen kan betyde, at 5G-udrulningen bliver forsinket med et år.

Huawei er historie som leverandør af 5G-infrastruktur i Storbritannien.

Det har den britiske regering netop meddelt i det britiske underhus, skriver BBC.

Operatørerne forbydes at købe nyt 5G-grej fra Huawei efter årsskiftet, og alt 5G-grej skal være fjernet fra den britiske teleinfrastruktur inden udgangen af 2027.

Samtidig har regeringen besluttet, at operatørerne skal stoppe med at købe nyt udstyr til fibernetværk fra Huawei. Dette skal ske inden for en periode på to år.

På den facon vil briterne kunne undgå at blive totalt afhængige af Nokia som eneleverandør af visse typer bredbåndsudstyr.

Dermed er verdens største leverandør af tele-infrastruktur formentlig så godt som færdig i Storbritannien. Selskabet beskæftiger cirka 1.600 personer i Storbritannien.

Nærmest samtidig med, at regeringens beslutningen blev offentliggjort, kom det frem, at formanden for Huaweis britiske selskab, Lord Browne, forlader sin post før tid.

Den britiske regering anslår, at dagens beslutning vil betyde, at 5G-udrulningen i Storbritannien bliver et år forsinket.

Beslutningen kommer efter massivt pres fra USA, som hævder, at Huawei udgør en trussel mod den nationale sikkerhed. Huawei afviser beskyldningerne.

Læs også:
British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner
Intel har mistet sit fokus og ‘er heldig’ med, at konkurrenten AMD ikke er i stand til at producere så mange CPU’er, at det for alvor gør nas på Intel, siger tidligere top-ingeniør i sønderlemmende kritik. Se hele kritikken her.
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.