Artikel top billede

Huawei får kniven i Storbritannien: Slut med at sælge nyt 5G-grej ved årsskiftet - kan forsinke udrulning med et år

Huawei ryger som ventet helt ud af Storbritannien som 5G-leverandør. Det sker efter massivt pres fra USA. Alt 5G-grej fra Huawei i Storbritanniens mobil-infrastruktur skal være fjernet inden udgangen af 2027. Beslutningen kan betyde, at 5G-udrulningen bliver forsinket med et år.

Huawei er historie som leverandør af 5G-infrastruktur i Storbritannien.

Det har den britiske regering netop meddelt i det britiske underhus, skriver BBC.

Operatørerne forbydes at købe nyt 5G-grej fra Huawei efter årsskiftet, og alt 5G-grej skal være fjernet fra den britiske teleinfrastruktur inden udgangen af 2027.

Samtidig har regeringen besluttet, at operatørerne skal stoppe med at købe nyt udstyr til fibernetværk fra Huawei. Dette skal ske inden for en periode på to år.

På den facon vil briterne kunne undgå at blive totalt afhængige af Nokia som eneleverandør af visse typer bredbåndsudstyr.

Dermed er verdens største leverandør af tele-infrastruktur formentlig så godt som færdig i Storbritannien. Selskabet beskæftiger cirka 1.600 personer i Storbritannien.

Nærmest samtidig med, at regeringens beslutningen blev offentliggjort, kom det frem, at formanden for Huaweis britiske selskab, Lord Browne, forlader sin post før tid.

Den britiske regering anslår, at dagens beslutning vil betyde, at 5G-udrulningen i Storbritannien bliver et år forsinket.

Beslutningen kommer efter massivt pres fra USA, som hævder, at Huawei udgør en trussel mod den nationale sikkerhed. Huawei afviser beskyldningerne.

Læs også:
British Telecom: Det vil tage mindst 10 år at fjerne alt Huawei-udstyr

USA på vej med nyt forbud: Virksomheder der bruger Huawei kan ikke længere sælge til staten

Britiske teleselskaber advarer mod fuldstændig udfrysning af Huawei: Vil koste milliarder og give signalforstyrrelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere