Artikel top billede

Nu går Vestager i kødet på Alexa og Siri: Mistænker tech-giganterne for at udnytte brugerdata fra digitale assistenter til at lukke af for konkurrenter

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager åbnede i dag en ny front i kampen mod tech-giganterne. Nu skal det undersøges til bunds, om data fra eksempelvis Alexa og Siri og andre IoT-enheder bliver brugt til at skaffe giganterne ulovlige konkurrencefordele.

EU’s feterede konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter ufortrødent kampen om at fastholde rimelige digitale konkurrenceforhold i Europa trods de digitale giganters kæmpemuskler.

I dag åbnede hun en ny front. EU går nu i krig med en grundig undersøgelse af, om techgiganter som eksempelvis Amazon og Apple udnytter brugerdata indsamlet af eksempelvis de digitale assistenter Alexa og Siri til at skaffe sig ulovlige konkurrencefordele.

Det skriver Bloomberg.

EU ser allerede tegn på, at techgiganterne holder den slags data tæt på kroppen, og at de fremstiller produkter, som ikke spiller ordentligt sammen med andre.

Fokus for undersøgelsen er IoT-enheder bredt. Margrethe Vestager peger på, at fitness-enheder også er i søgelyset.

“Adgang til store mængder brugerdata lader til at være nøglen til succes i denne branche, så vi skal være sikre på, at virksomhederne på markedet ikke bruger deres kontrol med den slags data til at ødelægge konkurrencen eller til at lukke adgangen til markedet for konkurrenter,” sagde hun ifølge Bloomberg ved et pressemøde i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere