Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nu går Vestager i kødet på Alexa og Siri: Mistænker tech-giganterne for at udnytte brugerdata fra digitale assistenter til at lukke af for konkurrenter

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager åbnede i dag en ny front i kampen mod tech-giganterne. Nu skal det undersøges til bunds, om data fra eksempelvis Alexa og Siri og andre IoT-enheder bliver brugt til at skaffe giganterne ulovlige konkurrencefordele.

EU’s feterede konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter ufortrødent kampen om at fastholde rimelige digitale konkurrenceforhold i Europa trods de digitale giganters kæmpemuskler.

I dag åbnede hun en ny front. EU går nu i krig med en grundig undersøgelse af, om techgiganter som eksempelvis Amazon og Apple udnytter brugerdata indsamlet af eksempelvis de digitale assistenter Alexa og Siri til at skaffe sig ulovlige konkurrencefordele.

Det skriver Bloomberg.

EU ser allerede tegn på, at techgiganterne holder den slags data tæt på kroppen, og at de fremstiller produkter, som ikke spiller ordentligt sammen med andre.

Fokus for undersøgelsen er IoT-enheder bredt. Margrethe Vestager peger på, at fitness-enheder også er i søgelyset.

“Adgang til store mængder brugerdata lader til at være nøglen til succes i denne branche, så vi skal være sikre på, at virksomhederne på markedet ikke bruger deres kontrol med den slags data til at ødelægge konkurrencen eller til at lukke adgangen til markedet for konkurrenter,” sagde hun ifølge Bloomberg ved et pressemøde i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere