Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Nu går Vestager i kødet på Alexa og Siri: Mistænker tech-giganterne for at udnytte brugerdata fra digitale assistenter til at lukke af for konkurrenter

EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager åbnede i dag en ny front i kampen mod tech-giganterne. Nu skal det undersøges til bunds, om data fra eksempelvis Alexa og Siri og andre IoT-enheder bliver brugt til at skaffe giganterne ulovlige konkurrencefordele.

EU’s feterede konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsætter ufortrødent kampen om at fastholde rimelige digitale konkurrenceforhold i Europa trods de digitale giganters kæmpemuskler.

I dag åbnede hun en ny front. EU går nu i krig med en grundig undersøgelse af, om techgiganter som eksempelvis Amazon og Apple udnytter brugerdata indsamlet af eksempelvis de digitale assistenter Alexa og Siri til at skaffe sig ulovlige konkurrencefordele.

Det skriver Bloomberg.

EU ser allerede tegn på, at techgiganterne holder den slags data tæt på kroppen, og at de fremstiller produkter, som ikke spiller ordentligt sammen med andre.

Fokus for undersøgelsen er IoT-enheder bredt. Margrethe Vestager peger på, at fitness-enheder også er i søgelyset.

“Adgang til store mængder brugerdata lader til at være nøglen til succes i denne branche, så vi skal være sikre på, at virksomhederne på markedet ikke bruger deres kontrol med den slags data til at ødelægge konkurrencen eller til at lukke adgangen til markedet for konkurrenter,” sagde hun ifølge Bloomberg ved et pressemøde i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere