Artikel top billede

Vestager efter nederlag i milliardstor skattesag til Apple: Der skal ny lovgivning til

Det var et stort tilbageslag, da EU for nyligt tabte en skattesag mod Apple og Irland på 13 milliarder euro. Men nu håber Margrethe Vestager, at afgørelsen vil skabe momentum i kampen mod skattely.

Det var et stort tilbageslag for EU's kamp mod skattely, da EU-domstolen onsdag underkendte bøden til Apple på 13 milliarder euro.

Nu håber EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, at afgørelsen vil skabe momemtum i kampen mod skattely.

Det skriver Politiken.

"Når det går op for folk, hvad dommen i virkeligheden siger om det irske skattesystem og måden, man kan organisere sig på, så kan det godt give en fornyet energi til hele spørgsmålet om aggressiv skatteplanlægning," siger Margrethe Vestager til Politiken.

Margrethe Vestager, der var ansvarlig for at udstede bøden til tech-giganten Apple, forklarer, at der skal ændringer i lovgivningen i forhold til statsstøttearbejde for at løse problemet.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder

Det skal nok ske, men det kommer bare til at tage "meget lang tid før, vi får gennembrud på de væsentligste stykker lovgivning, som vi mangler," lyder det fra konkurrencekommissæren.

Apple vinder historisk sag

Apple og den irske stat vandt onsdag 15. juli en afgørende appelsag ved EU-domstolen.

Her omstødte den europæiske retsinstans en afgørelse fra EU-kommissionen, hvor den irske stat blev instrueret i at opkræve manglende skatter for 13,1 milliarder euro, svarende til knap 98 milliarder kroner, hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

De to Apple-afdelinger tegner sig for Apples samlede omsætning udenfor USA.

Beløbet svarer til manglende skatteindbetalinger for perioden fra 2003 til 2014, og udgjorde en ulovlig statsstøtte efter artikel 107, vurderede Kommissionen, da afgørelsen blev truffet i 2016.

Læs også: EU-kommissær hiver hidtil ubrugt lov op af hatten efter nederlag til Apple

Denne afgørelse er siden blevet appelleret og nu annulleret ved den europæiske domstol, som i sin afgørelse skriver, at EU-kommissionen ikke har udvist den fornødne juridiske belæg for, at der er tale om statstøtte efter Artikel 107 styk 1.

I perioden fra 2003 til 2014 har Apple Sales International og Apple Operations Europe betalt mellem 1,0 og ned til 0,005 procent i virksomhedsskat til den irske stat, skriver det irske medie RTE.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere