Artikel top billede

EU-kommissær hiver hidtil ubrugt lov op af hatten efter nederlag til Apple

Kort efter Vestager har tabt en milliardstor skattesag mod Apple, hiver kommissionen en hidtil ubrugt artikel fra EU-traktaten frem, der skal kunne bruges mod kreative skatteaftaler.

Netop som EU har tabt en milliardstor skattesag mod den amerikanske tech-gigant Apple, fremsætter to EU-kommissærer et forslag.

Forslaget skal gøre det muligt at stoppe aftaler, hvor store selskaber betaler minimalt i skat.

Det skriver Ritzau.

Det drejer sig om en hidtil ubrugt artikel i EU-traktaten, der vil gøre det muligt at træffe en beslutning ved et kvalificeret flertal, og derved behøver beslutningen ikke vedtages enstemmigt.

Ved dagens pressemøde efter afgørelsen fortalte EU-økonomikommissær Paolo Gentiloni, at "det er sandt, at den aldrig er blevet brugt."

Det er den såkaldte artikel 116, der i trakten handler om "forstyrrelser af det indre marked."

Paolo Gentiloni sagde samtidig, at man arbejder på at udpege konkrete sager, og når en stærk sag præsenterer sig, vil må gå videre. Han tilføjer, at man mener at have sådan en sag, men hvilken det er, afslørede han ikke.

Apple vinder historisk sag

Tidligere onsdag vandt Apple og den irske stat en afgørende appelsag ved EU-domstolen.

Her omstødte den europæiske retsinstans en afgørelse fra EU-kommissionen, hvor den irske stat blev instrueret i at opkræve manglende skatter for 13,1 milliarder euro, svarende til knap 98 milliarder kroner, hos Apple Sales International og Apple Operations Europe.

Læs mere her: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder

De to Apple-afdelinger tegner sig for Apples samlede omsætning udenfor USA.

Beløbet svarer til manglende skatteindbetalinger for perioden fra 2003 til 2014, og udgjorde en ulovlig statsstøtte efter artikel 107, vurderede Kommissionen, da afgørelsen blev truffet i 2016.

Denne afgørelse er siden blevet appelleret og nu annulleret ved den europæiske domstol, som i sin afgørelse skriver, atEU-kommissionen ikke har udvist den fornødne juridiske belæg for, at der er tale om statstøtte efter Artikel 107 styk 1.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere