175 e-butikker støtter nødhjælp

40 hjælpeorganisationer og 175 e-handelsbutikker går nu sammen i en ny portal. Engodsag.dk er filantropi for shoppere ? butikkerne betaler en procentsats til en hjælpeorganisation af eget valg, når man køber ind via en af de deltagende butikker.

E-handel får et nyt filantropisk skær med portalen Engodsag.dk, som nu går i luften. Det er 40 hjælpeorganisationer og 175 e-butikker, der er gået sammen om at give en skærv til værdigt trængende.

Engodsag.dk er blevet til i et nyt samarbejde mellem erhvervsliv og hjælpeorganisationer.

- Idéen er, at man kan købe ind hos en af de 175 netbutikker, der så støtter forskellige hjælpeorganisationer, siger Jonathan Løw, en af mændene bag Engodsag.dk.

- Forbrugeren vælger selv en butik, en vare og en hjælpeorganisation, og butikken betaler så en procentsats til den pågældende organisation, forklarer han.

Ny side af e-handel

Jonathan Løw er afdelingsleder for e-handel hos Bog & Idé, og den anden stifter, Mads Ellegaard, er direktør i 1to1 Internet Marketing.

De har gennem to år arbejdet på at kombinere e-handel og hjælpearbejde.

Det er ikke formålet med en Engodsag.dk at fremme e-handlen i Danmark, men for stifterne kan det blive en sideeffekt, der er værd at tage med.

- E-handel har ikke været brugt på denne måde før. Man vil både kunne spare penge og støtte et godt formål. Det giver en ny grund til at handle på nettet. Vores ærinde er ikke at fremme e-handel som sådan, men at støtte organisationernes arbejde. Men det har da nok en afsmittende effekt, vurderer Jonathan Løw.

Mediepersonligheder bakker op

Engodsag.dk har fundet en del kendte forbundsfæller, herunder Ib Michael, Flemming Østergaard, Josephine Touray, Sascha Dupont og Gordon Kennedy.

De skal være ambassadører for projektet, der har en bred vifte af velgørende organisationer under vingerne.

Engodsag.dk støtter både store og små hjælpeorganisationer, herunder Red Barnet, Foreningen Nydansker, SIND, Natteravnene, Dansk Røde Kors, Scleroseforeningen og Mellemfolkeligt Samvirke.

- Vi har arbejdet for at få et bredt udvalg af organisationer, for det er ikke op til os, hvad folk skal støtte, fortæller Jonathan Løw.

Kritik af fundraising

På det seneste har den såkaldte godhedsindustri været udsat for en del kritik. Medierne har været fulde af historier om organisationer, der bruger flere penge på administration end på at hjælpe.

Men Jonathan Løw understreger på det kraftigste, at Engodsag.dk befinder sig i en helt anden liga.

- Der har været nogle uheldige tilfælde indenfor fundraising, og derfor var det vigtigt med den lange proces, der er gået forud. Organisationerne får tre gange så meget ud af det her, end vi gør, og vi får ikke løn for at vedligeholde sitet og så videre, uddyber Jonathan Løw.

Engodsag.dk har taget en meget simpel, men temmelig effektiv forholdsregel:

- Vi har krævet af hjælpeorganisationerne, at de skulle være godkendt i forhold til ligningsloven, så der er styr på, hvad pengene går til, fortæller Jonathan Løw.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere