Artikel top billede

OnePlus udvider: Slut med kun at gå efter high-end telefoner

Med sin nye serie af 'Nord' telefoner vil den kinesiske mobilproducent også gøre sig gældende i mere prisbevidste lag af mobilmarkedet.

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har siden sin debut i 2014 slået sig på, at kunne levere smartphones med topkomponenter til skarpe priser.

Siden debuten er der dog gået inflation i størrelsen på prisskiltet for selskabets toptelefoner, hvilket levner plads til en ny serie af mellemklassetelefoner, som selskabet døber ’Nord’.

Her tilbyder selskabet en telefon i fuld størrelse, med 5G-evner, flydende 90Hz display og en stærk kamera-anordning, der deler komponenter med OnePlus 8 serien.

Alt sammen til en pris der debuterer ved rimelige 3.299 kroner.

Læs også: OnePlus 8 Pro til test: Denne smartphone fortjener at blive et hit

Det tilbyder Nord

Med OnePlus Nord får køberne et 6,44 tommer stort Full HD+ display, der ligesom i OnePlus 8 kan opdateres med 90 Hz.

Styresystemet er nyeste Android 10, som i OnePlus øvrige telefoner er tilpasset med den såkaldte ’OxygenOS’ interface, der giver mange muligheder for fintuning.

Det hele drives frem af den nye Snapdragon 765G processor, en otte-kernet sag, der ifølge mediet Androidcentral lander ydelsesmæssigt på niveau med OnePlus 6T. Her er den dog parret op med Qualcomms 5G-netværksteknologi, så der kan surfes på de hurtige frekvenser, når de bliver tilgængelige hjerhjemme.

På bagsiden bydes der på et tripelkamera, med blandet et 48 megapixel stærkt modul lånt af OnePlus 8. Her er både lysstærk f/1,75 optik samt optisk stabilisering. Dertil følger et ultravidvinklet model samt et macromodul.

Mobilen holdes kørende af et 4.115 mAh stort batteri, der kan lynoplades med op til 30 watt med den medfølgende lader.

Billigste model råder over otte gb ram og 128 gb lagerplads og debuterer ved 3.299 kroner. Dertil kommer en topmodel med 12 gb ram og 256 gb lagerplads til 3.899 kroner.

OnePlus Nord får salgsdebut 4. august, men kan forudbestilles fra i dag.