Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft er vokset markant under corona-krisen - men aktiekursen dykker efter cloudvækst på ‘kun’ 47 procent

Microsoft fortsætter med at skovle penge ind og vokse med stor fart, viser selskabets netop offentliggjorte regnskab. Alligevel er markedet skeptisk. For den vitale cloudforretning vokser ikke hurtigt nok.

Microsoft har i den grad vind i sejlene med solid vækst på stort set alle vigtige områder.

Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab for dets fjerde regnskabskvartal samt hele regnskabsåret 2019.

I hele 2019 landede Microsoft en omsætning på 143 milliarder dollar (vækst på 14 procent i forhold til 2018) og et overskud på 44,3 milliarder dollar (vækst på 13 procent i forhold til 2018).

I fjerde kvartal alene landede omsætningen på 38 milliarder dollar (vækst på 13 procent i forhold til tilsvarende kvartal et år tidligere), mens driftsindtjeningen voksede med otte procent til 13,4 milliarder dollar.

Til gengæld dykkede selve bundlinien med 15 procent til 11,2 milliarder dollar.

Microsoft peger på, at det ikke mindst skyldes en regnng på 450 millioner dollar, som det har kostet at lukke alle selskabets fysiske Microsoft Stores.

Det kan du læse mere om her: Microsoft lukker alle sine fysiske butikker i hele verden permanent

Alt er dog ikke lykke og gammen for investorerne, selv om Microsoft præsenterer solide vækstrater på stort set samtlige vigtige forretningsområdet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det er nemlig værd at bide mærke i, at Microsoft i fjerde kvartal lige akkurat ikke nåede de opstillede vækst-forventninger til det vigtigste forretningsområde ‘Productivity and Business Processes,’ der dækker over blandt andet Office, LinkedIn, Dynamics og cloud.

Her landede omsætningen i Q4 på 11,75 milliarder dollar. Forventningen var en omsætning på 11,9 milliarder dollar.

Og for første gang nogensinde i et kvartal lå væksten i Microsofts vitale Azure-forretning, der ligger i forretningsområdet ‘Intelligent Cloud’, på under 50 procent i et kvartal, i det den landede på ‘blot’ 47 procent.

Det var onsdag medvirkende til, at aktiekursen dykkede med et par procent. Microsoft oplyser ikke Azure-omsætning i dollar.

Området er helt afgørende for Microsoft, der slås indædt om hver dollar med ikke mindst fremadstormende AWS, mens også andre store spillere som Oracle og IBM har sat fuld damp på at få fat i cloud-kunderne.

Samlet set voksede hele ‘Intelligent Cloud’-området til gengæld med 17 procent.

Ser vi på hele året, er der til gengæld pæn fremgang at spore på cloudområdet.

Her rundede Microsoft i 2019 for første gang en omsætning på 50 milliarder dollar på den samlede cloud-forretning

Topchef Satya Nadella meddeler, at de seneste fem måneder - hvor coronakrisen har raset - har gjort det helt tydeligt, at teknologi-intensiteten er nøglen til alle selskabers levedygtighed.

Vil du dykke ned i tallene, finder du hele Microsofts regnskabsmeddelelse her.