Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Medarbejder snagede i hundredevis af persondata i flere år

Datatilsynet er blevet underrettet efter en medarbejder har snaget i mere end 215 patientjournaler. Vedkommende var ansat som sygeplejeske i Region Hovedstaden og er blevet fyret.

Igennem flere år har en nu tidligere ansat sygeplejerske i Region Hovedstaden kigget uberettiget i 215 patientjournaler på politikere, kendisser og kolleger.

Det har fået Region Hovedstaden til at melde sagen til både Datatilsynet og politiet, skriver Jyllands Posten, der har fået adgang til et notat, der er sendt til regionsrådet om sagen.

"Der er tale om opslag på kolleger, relationelle bekendtskaber, børn, kendte personer og fremtrædende politikere, som er foretaget over en årrække, frem til januar 2020, hvor vedkommende blev bortvist og afskediget," står der i notatet.

Læs også: Dansk sygehus har lækket 3.903 cpr-numre: Melder sig selv til Datatilsynet

De personer der er berørt vil ifølge avisen blive kontaktet i løbet af de kommende tid.

Der er ifølge regionsrådet ikke noget der tyder på, at oplysningerne er blevet misbrugt. Sagen er dog meldt til politiet som vil afgøre, om der er grund til at undersøge sagen yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere