Artikel top billede

Medarbejder snagede i hundredevis af persondata i flere år

Datatilsynet er blevet underrettet efter en medarbejder har snaget i mere end 215 patientjournaler. Vedkommende var ansat som sygeplejeske i Region Hovedstaden og er blevet fyret.

Igennem flere år har en nu tidligere ansat sygeplejerske i Region Hovedstaden kigget uberettiget i 215 patientjournaler på politikere, kendisser og kolleger.

Det har fået Region Hovedstaden til at melde sagen til både Datatilsynet og politiet, skriver Jyllands Posten, der har fået adgang til et notat, der er sendt til regionsrådet om sagen.

"Der er tale om opslag på kolleger, relationelle bekendtskaber, børn, kendte personer og fremtrædende politikere, som er foretaget over en årrække, frem til januar 2020, hvor vedkommende blev bortvist og afskediget," står der i notatet.

Læs også: Dansk sygehus har lækket 3.903 cpr-numre: Melder sig selv til Datatilsynet

De personer der er berørt vil ifølge avisen blive kontaktet i løbet af de kommende tid.

Der er ifølge regionsrådet ikke noget der tyder på, at oplysningerne er blevet misbrugt. Sagen er dog meldt til politiet som vil afgøre, om der er grund til at undersøge sagen yderligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere