(Foto: Dan Jensen)

Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Intel leverer solidt kvartals-regnskab, men fremtidsudsigterne på chip-området ser mere dystre ud. For udviklingen af den afgørende 7nm-teknologi er nu et helt år forsinket.

Udviklingen af Intels nye produktionsmetode 7nm bliver et helt år forsinket.

Sådan lyder den dystre melding fra Intel samtidig med, at selskabet præsenterer et ret solidt resultat for dets andet kvartal.

Intel meddeler, at omsætningen for andet kvartal er steget med 20 procent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor til nu 19,7 milliarder dollar.

Indtjeningen er steget med hele 29 procent til nu 5,1 milliarder dollar.

Topchef Bob Swan betegner da også kvartalet som ‘fantastisk’ og ‘et godt stykke over vores forventninger.’

Fremgangen har været drevet af ikke mindst øget efterspørgsel efter chip til cloud-området, pcer og udbygningen af 5G-området.

“I vores stedse mere digitaliserede verden er Intel-teknologi afgørende for næsten alle industrier på denne planet,” lyder det fra topchefen.

Ny roadmap
Men der er altså malurt i bægeren midt i denne søde tid for Intel.

For selskabet er nødt til at bygge helt om på sin roadmap, hvilket betyder, at Intel kan komme til at halte langt efter sine konkurrenter i det konstante udviklings-kapløb på chipområdet.

For selskabet meddeler, at den vitale overgang til 7nm fremstillings-teknologi bliver et år forsinket i forhold til de oprindelige planer.

Istedet sætter Intel nu ind på at udvikle produktions-teknologi til den efterfølgende 10nm fremtstillnings-teknologi.

Intel forventer, at de første 10nm-baserede processorer vil være klar til produktion snart under navnet Tiger Lake.

Senere på året vil følge 10nm-baserede server-CPU’er med navnet Ice Lake.

Stærkt forsinket
Dernæst skal vi helt hen til efteråret 2021, før Intel planmæssigt vil lancere de første 10nm-baserede pc-processorer under navnet Alder Lake samt en nyudviklet 10nm-baseret server-CPU med navnet Sapphire Rapids.

Ifølge teknologistet Tomshardware siger Bob Swan, at Intel har opdaget en fejl i 7nm-processerne, der har ført til forsinkelserne.

Derfor har selskabet nu iværksat sin nødplan, der blandt andet betyder, at selskabet vil anvende støbeforme fra eksterne leverandører til den kommende 7nm-baserede Ponte Vecchio GPU.

De vil først være klar til salg i enten slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022 - det eksakte tidspunkt er uklart.

I 2023 vil Intel lancere sin 7nm-baserede server-chip med navnet Granite Rapids. Den var oprindeligt planlagt til lancering i 2022.

Til sammenligning venter konkurrenten AMD at lancere sin første 5nm processor, Genoa, allerede i 2022, mens TSMC sigter efter 3nm i samme periode.

Du finder hele meddelelsen fra Intel her.

Du kan læse mere om, hvad den markante forsinkelse af 7nm fremstillingsteknologier kan få af betydning for Intel senere på cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.