(Foto: Dan Jensen)

Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Intel leverer solidt kvartals-regnskab, men fremtidsudsigterne på chip-området ser mere dystre ud. For udviklingen af den afgørende 7nm-teknologi er nu et helt år forsinket.

Udviklingen af Intels nye produktionsmetode 7nm bliver et helt år forsinket.

Sådan lyder den dystre melding fra Intel samtidig med, at selskabet præsenterer et ret solidt resultat for dets andet kvartal.

Intel meddeler, at omsætningen for andet kvartal er steget med 20 procent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor til nu 19,7 milliarder dollar.

Indtjeningen er steget med hele 29 procent til nu 5,1 milliarder dollar.

Topchef Bob Swan betegner da også kvartalet som ‘fantastisk’ og ‘et godt stykke over vores forventninger.’

Fremgangen har været drevet af ikke mindst øget efterspørgsel efter chip til cloud-området, pcer og udbygningen af 5G-området.

“I vores stedse mere digitaliserede verden er Intel-teknologi afgørende for næsten alle industrier på denne planet,” lyder det fra topchefen.

Ny roadmap
Men der er altså malurt i bægeren midt i denne søde tid for Intel.

For selskabet er nødt til at bygge helt om på sin roadmap, hvilket betyder, at Intel kan komme til at halte langt efter sine konkurrenter i det konstante udviklings-kapløb på chipområdet.

For selskabet meddeler, at den vitale overgang til 7nm fremstillings-teknologi bliver et år forsinket i forhold til de oprindelige planer.

Istedet sætter Intel nu ind på at udvikle produktions-teknologi til den efterfølgende 10nm fremtstillnings-teknologi.

Intel forventer, at de første 10nm-baserede processorer vil være klar til produktion snart under navnet Tiger Lake.

Senere på året vil følge 10nm-baserede server-CPU’er med navnet Ice Lake.

Stærkt forsinket
Dernæst skal vi helt hen til efteråret 2021, før Intel planmæssigt vil lancere de første 10nm-baserede pc-processorer under navnet Alder Lake samt en nyudviklet 10nm-baseret server-CPU med navnet Sapphire Rapids.

Ifølge teknologistet Tomshardware siger Bob Swan, at Intel har opdaget en fejl i 7nm-processerne, der har ført til forsinkelserne.

Derfor har selskabet nu iværksat sin nødplan, der blandt andet betyder, at selskabet vil anvende støbeforme fra eksterne leverandører til den kommende 7nm-baserede Ponte Vecchio GPU.

De vil først være klar til salg i enten slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022 - det eksakte tidspunkt er uklart.

I 2023 vil Intel lancere sin 7nm-baserede server-chip med navnet Granite Rapids. Den var oprindeligt planlagt til lancering i 2022.

Til sammenligning venter konkurrenten AMD at lancere sin første 5nm processor, Genoa, allerede i 2022, mens TSMC sigter efter 3nm i samme periode.

Du finder hele meddelelsen fra Intel her.

Du kan læse mere om, hvad den markante forsinkelse af 7nm fremstillingsteknologier kan få af betydning for Intel senere på cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.