Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Intel leverer solidt kvartals-regnskab, men fremtidsudsigterne på chip-området ser mere dystre ud. For udviklingen af den afgørende 7nm-teknologi er nu et helt år forsinket.

Udviklingen af Intels nye produktionsmetode 7nm bliver et helt år forsinket.

Sådan lyder den dystre melding fra Intel samtidig med, at selskabet præsenterer et ret solidt resultat for dets andet kvartal.

Intel meddeler, at omsætningen for andet kvartal er steget med 20 procent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor til nu 19,7 milliarder dollar.

Indtjeningen er steget med hele 29 procent til nu 5,1 milliarder dollar.

Topchef Bob Swan betegner da også kvartalet som ‘fantastisk’ og ‘et godt stykke over vores forventninger.’

Fremgangen har været drevet af ikke mindst øget efterspørgsel efter chip til cloud-området, pcer og udbygningen af 5G-området.

“I vores stedse mere digitaliserede verden er Intel-teknologi afgørende for næsten alle industrier på denne planet,” lyder det fra topchefen.

Ny roadmap

Men der er altså malurt i bægeren midt i denne søde tid for Intel.

For selskabet er nødt til at bygge helt om på sin roadmap, hvilket betyder, at Intel kan komme til at halte langt efter sine konkurrenter i det konstante udviklings-kapløb på chipområdet.

For selskabet meddeler, at den vitale overgang til 7nm fremstillings-teknologi bliver et år forsinket i forhold til de oprindelige planer.

Istedet sætter Intel nu ind på at udvikle produktions-teknologi til den efterfølgende 10nm fremtstillnings-teknologi.

Intel forventer, at de første 10nm-baserede processorer vil være klar til produktion snart under navnet Tiger Lake.

Senere på året vil følge 10nm-baserede server-CPU’er med navnet Ice Lake.

Stærkt forsinket

Dernæst skal vi helt hen til efteråret 2021, før Intel planmæssigt vil lancere de første 10nm-baserede pc-processorer under navnet Alder Lake samt en nyudviklet 10nm-baseret server-CPU med navnet Sapphire Rapids.

Ifølge teknologistet Tomshardware siger Bob Swan, at Intel har opdaget en fejl i 7nm-processerne, der har ført til forsinkelserne.

Derfor har selskabet nu iværksat sin nødplan, der blandt andet betyder, at selskabet vil anvende støbeforme fra eksterne leverandører til den kommende 7nm-baserede Ponte Vecchio GPU.

De vil først være klar til salg i enten slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022 - det eksakte tidspunkt er uklart.

I 2023 vil Intel lancere sin 7nm-baserede server-chip med navnet Granite Rapids. Den var oprindeligt planlagt til lancering i 2022.

Til sammenligning venter konkurrenten AMD at lancere sin første 5nm processor, Genoa, allerede i 2022, mens TSMC sigter efter 3nm i samme periode.

Du finder hele meddelelsen fra Intel her.

Du kan læse mere om, hvad den markante forsinkelse af 7nm fremstillingsteknologier kan få af betydning for Intel senere på cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere