Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Intel leverer solidt kvartals-regnskab, men fremtidsudsigterne på chip-området ser mere dystre ud. For udviklingen af den afgørende 7nm-teknologi er nu et helt år forsinket.

Udviklingen af Intels nye produktionsmetode 7nm bliver et helt år forsinket.

Sådan lyder den dystre melding fra Intel samtidig med, at selskabet præsenterer et ret solidt resultat for dets andet kvartal.

Intel meddeler, at omsætningen for andet kvartal er steget med 20 procent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor til nu 19,7 milliarder dollar.

Indtjeningen er steget med hele 29 procent til nu 5,1 milliarder dollar.

Topchef Bob Swan betegner da også kvartalet som ‘fantastisk’ og ‘et godt stykke over vores forventninger.’

Fremgangen har været drevet af ikke mindst øget efterspørgsel efter chip til cloud-området, pcer og udbygningen af 5G-området.

“I vores stedse mere digitaliserede verden er Intel-teknologi afgørende for næsten alle industrier på denne planet,” lyder det fra topchefen.

Ny roadmap

Men der er altså malurt i bægeren midt i denne søde tid for Intel.

For selskabet er nødt til at bygge helt om på sin roadmap, hvilket betyder, at Intel kan komme til at halte langt efter sine konkurrenter i det konstante udviklings-kapløb på chipområdet.

For selskabet meddeler, at den vitale overgang til 7nm fremstillings-teknologi bliver et år forsinket i forhold til de oprindelige planer.

Istedet sætter Intel nu ind på at udvikle produktions-teknologi til den efterfølgende 10nm fremtstillnings-teknologi.

Intel forventer, at de første 10nm-baserede processorer vil være klar til produktion snart under navnet Tiger Lake.

Senere på året vil følge 10nm-baserede server-CPU’er med navnet Ice Lake.

Stærkt forsinket

Dernæst skal vi helt hen til efteråret 2021, før Intel planmæssigt vil lancere de første 10nm-baserede pc-processorer under navnet Alder Lake samt en nyudviklet 10nm-baseret server-CPU med navnet Sapphire Rapids.

Ifølge teknologistet Tomshardware siger Bob Swan, at Intel har opdaget en fejl i 7nm-processerne, der har ført til forsinkelserne.

Derfor har selskabet nu iværksat sin nødplan, der blandt andet betyder, at selskabet vil anvende støbeforme fra eksterne leverandører til den kommende 7nm-baserede Ponte Vecchio GPU.

De vil først være klar til salg i enten slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022 - det eksakte tidspunkt er uklart.

I 2023 vil Intel lancere sin 7nm-baserede server-chip med navnet Granite Rapids. Den var oprindeligt planlagt til lancering i 2022.

Til sammenligning venter konkurrenten AMD at lancere sin første 5nm processor, Genoa, allerede i 2022, mens TSMC sigter efter 3nm i samme periode.

Du finder hele meddelelsen fra Intel her.

Du kan læse mere om, hvad den markante forsinkelse af 7nm fremstillingsteknologier kan få af betydning for Intel senere på cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere