Artikel top billede

Google står til at overtage vigtige funktioner i Samsungs Android-telefoner

Google kan for alvor igen være på vej ind i Samsungs Android-telefoner med apps og funktioner, som Samsung i dag selv styrer.

Google kan for alvor være på vej tilbage i en aktiv rolle i Samsungs mobiltelefoner, som ellers i årevis har haft deres eget særpræg med eget brugerinterface, egen app store og egen digital assistent.

Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner baseret på Googles Android-styresystem.

Men selskabets er også den mobil-producent, der måske ligger længst væk fra Googles oprindelige vision om at være det samlende led for Android-telefonerne uanset mærke med sin vifte af egen-udviklede varianter.

Det kan meget vel ændre sig nu, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drøfter Google og Samsung nemlig muligheden for, at Google eksempelvis bliver leverandør af søgeløsninger på Samsungs telefoner, hvilket er en af de grundlæggende funktioner i Android.

Ifølge Bloomberg drøfter de to parter en model, der vil ‘fremme Googles digitale assistent og Play Store til apps” på Samsungs kommende Galaxy-telefoner.

I dag er Play Store og Google Assistant ganske vist indbygget i Galaxy - som i alle andre Android-telefoner - men de er skubbet i baggrunden af Samsungs egen Galaxy Store og den digitale assistent Bixby, som Samsung har i forgrunden som det oplagte valg.

Mange brugere har imidlertid fundet det forvirrende, at en telefon kan henvise til flere identiske løsninger - ikke mindst fordi, at Galaxy Store rummer meget færre apps end Play Store og eksempelvis opdaterer apps senere end de samme apps i Play Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere