Google står til at overtage vigtige funktioner i Samsungs Android-telefoner

Google kan for alvor igen være på vej ind i Samsungs Android-telefoner med apps og funktioner, som Samsung i dag selv styrer.

Google kan for alvor være på vej tilbage i en aktiv rolle i Samsungs mobiltelefoner, som ellers i årevis har haft deres eget særpræg med eget brugerinterface, egen app store og egen digital assistent.

Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner baseret på Googles Android-styresystem.

Men selskabets er også den mobil-producent, der måske ligger længst væk fra Googles oprindelige vision om at være det samlende led for Android-telefonerne uanset mærke med sin vifte af egen-udviklede varianter.

Det kan meget vel ændre sig nu, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drøfter Google og Samsung nemlig muligheden for, at Google eksempelvis bliver leverandør af søgeløsninger på Samsungs telefoner, hvilket er en af de grundlæggende funktioner i Android.

Ifølge Bloomberg drøfter de to parter en model, der vil ‘fremme Googles digitale assistent og Play Store til apps” på Samsungs kommende Galaxy-telefoner.

I dag er Play Store og Google Assistant ganske vist indbygget i Galaxy - som i alle andre Android-telefoner - men de er skubbet i baggrunden af Samsungs egen Galaxy Store og den digitale assistent Bixby, som Samsung har i forgrunden som det oplagte valg.

Mange brugere har imidlertid fundet det forvirrende, at en telefon kan henvise til flere identiske løsninger - ikke mindst fordi, at Galaxy Store rummer meget færre apps end Play Store og eksempelvis opdaterer apps senere end de samme apps i Play Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.