Google står til at overtage vigtige funktioner i Samsungs Android-telefoner

Google kan for alvor igen være på vej ind i Samsungs Android-telefoner med apps og funktioner, som Samsung i dag selv styrer.

Google kan for alvor være på vej tilbage i en aktiv rolle i Samsungs mobiltelefoner, som ellers i årevis har haft deres eget særpræg med eget brugerinterface, egen app store og egen digital assistent.

Samsung har i årevis været verdens største producent af mobiltelefoner baseret på Googles Android-styresystem.

Men selskabets er også den mobil-producent, der måske ligger længst væk fra Googles oprindelige vision om at være det samlende led for Android-telefonerne uanset mærke med sin vifte af egen-udviklede varianter.

Det kan meget vel ændre sig nu, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet drøfter Google og Samsung nemlig muligheden for, at Google eksempelvis bliver leverandør af søgeløsninger på Samsungs telefoner, hvilket er en af de grundlæggende funktioner i Android.

Ifølge Bloomberg drøfter de to parter en model, der vil ‘fremme Googles digitale assistent og Play Store til apps” på Samsungs kommende Galaxy-telefoner.

I dag er Play Store og Google Assistant ganske vist indbygget i Galaxy - som i alle andre Android-telefoner - men de er skubbet i baggrunden af Samsungs egen Galaxy Store og den digitale assistent Bixby, som Samsung har i forgrunden som det oplagte valg.

Mange brugere har imidlertid fundet det forvirrende, at en telefon kan henvise til flere identiske løsninger - ikke mindst fordi, at Galaxy Store rummer meget færre apps end Play Store og eksempelvis opdaterer apps senere end de samme apps i Play Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.