Artikel top billede

Kinesisk selskab sagsøger Apple for 1,4 milliarder dollar

Apple bliver nu trukket i retten af et kinesisk selskab, der mener, den amerikanske gigant har brudt virksomheden patent på talegenkendelse.

Det kinesiske AI-selskab Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology også kendt som Xiao-i har lagt sag an mod Apple for brud på patentreglerne.

Xiao-i mener, at iPhone-producenten har kopieret virksomheden patent til stemmegenkendelsen i den digitale assistent Siri.

Derfor kræver Xiao-i ifølge nyhedsbureauet Reuters 1,4 milliarder dollar i godtgørelse fra Apple. Det svarer til omkring 8,8 milliarder danske kroner.

Udover det enorme beløb kræver det kinesiske selskab, at Apple stopper for alt produktion, brug, salg og import af produkter, der bryder patentet.

Det vil betyde, at Apple ikke længere kan bruge stemmegenkendelsen Siri i sine iPhones, iPads og Mac-computere.

Læs også: Studerende sagsøger Apple for mere end seks milliarder kroner for misbrug af ansigtsgenkendelse

Den kinesiske virksomhed hævder, at Apples digitale assistent er på kant med et patent som Xiao-i allerede fik godkendt i 2004.

Sagen kommer netop nu fordi den kinesiske AI-virksomhed i juni måned ifølge Reuters fik valideret sit patent ved den kinesiske højesteret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere