Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Studerende sagsøger Apple for mere end seks milliarder kroner for misbrug af ansigtsgenkendelse

Apple kan muligvis se frem til et milliardstort sagsanlæg fra en amerikansk studerende, der fejlagtigt blev mistænkt for at stjæle Apple-produkter for 8.000 kroner.

En amerikansk studerende sagsøger it-giganten Apple for intet mindre end 6,6 millarder kroner.

Det sker efter, at han fejlagtigt blev mistænkt af Apple for at have stjålet Apple-produkter for 8.000 kroner i forskellige butikker rundt om i USA.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Den studerende mener, at Apple har linket sit ansigts-genkendelsessystem i butikkerne med hans eget id, der blev stjålet af den egentlige gerningsmand forud for tyverierne.

“Brugen af ansigtsgenkendelses-software i Apples butikker for at opspore individer, der er mistænkt for tyveri, er den type Orwellanske overvågning, som forbrugerne frygter,” hedder det ifølge Finans i søgsmålet.

Ansigtsgenkendelsesteknologien har flere gange været omdiskuteret i flere sammenhænge og Apples konkurrent Microsoft har tidligere efterspurgt mere regulering på området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere