Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

It-kriminelle lækker store mængder data fra LG og Xerox efter mislykket ransomware-angreb

LG og Xerox har tilsyneladende afvist at betale en løsesum i forbindelse med et ransomware-angreb, og nu er en stor mængde filer blevet lækket til offentligheden.

It-kriminelle har netop offentlig et tocifret antal gigabyte med interne data fra LG og Xerox.

Det sker efter et mislykket afpresningsforsøg, skriver det amerikanske medie Zdnet.

Ifølge mediet har hackerne lækket 50,2 gigabyte data, som de hævder at have stjålet fra LG’s netværk samt 25,8 data, som de hævder stammer fra Xerox.

Lækagen kommer blot få uger efter, at Garmin har været lagt ned af et afpresningsforsøg.

Læs mere om angrebet her:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Kendt for at hacke store virksomheder

De lækkede data kommer fra en ransomware ved navn Maze, og angrebet mod de to virksomheder kom første gang til offentlighedens kendskab i juni.

Ifølge Zdnet er folkene bag Maze kendt for at bryde ind i virksomhedes netværk, hvor de stjæler og herefter krypterer følsomme data og kræver en løsesum for at låse op for adgangen til filerne.

Afviser et offer at betale for at dekryptere filerne, truer hackerne med at lække data til offentligheden.

Firmware lækket

Zdnet har dog været i kontakt med hackerne, der oplyser, at de angrebet på LG ikke har aktiveret ransomware-softwaren, men udelukkende stjålet data.

De lækkede data lader ifølge ZDnet til at indeholde firmware-kode til en række LG-produkter. Her i blandt telefoner og bærbare computere.

”Vi besluttede os for ikke at afvikle Maze-ransomwaren, fordi LG’s klienter at socialt signifikante og vi ikke ønsker at ikke kabe problemer for dem. Derfor har vi udelukkede at udtrække data,” lyder det fra Maze-hackerne.

Ifølge Zdnet er det langt mere uklart, hvad der er sket i forbindelse med angrebet mod Xeros, men mediet oplyser, at det tyder på, at det er data fra Xeros kundecenter, der er blevet lækket.

Læs også:
Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere