Artikel top billede

It-kriminelle lækker store mængder data fra LG og Xerox efter mislykket ransomware-angreb

LG og Xerox har tilsyneladende afvist at betale en løsesum i forbindelse med et ransomware-angreb, og nu er en stor mængde filer blevet lækket til offentligheden.

It-kriminelle har netop offentlig et tocifret antal gigabyte med interne data fra LG og Xerox.

Det sker efter et mislykket afpresningsforsøg, skriver det amerikanske medie Zdnet.

Ifølge mediet har hackerne lækket 50,2 gigabyte data, som de hævder at have stjålet fra LG’s netværk samt 25,8 data, som de hævder stammer fra Xerox.

Lækagen kommer blot få uger efter, at Garmin har været lagt ned af et afpresningsforsøg.

Læs mere om angrebet her:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Kendt for at hacke store virksomheder

De lækkede data kommer fra en ransomware ved navn Maze, og angrebet mod de to virksomheder kom første gang til offentlighedens kendskab i juni.

Ifølge Zdnet er folkene bag Maze kendt for at bryde ind i virksomhedes netværk, hvor de stjæler og herefter krypterer følsomme data og kræver en løsesum for at låse op for adgangen til filerne.

Afviser et offer at betale for at dekryptere filerne, truer hackerne med at lække data til offentligheden.

Firmware lækket

Zdnet har dog været i kontakt med hackerne, der oplyser, at de angrebet på LG ikke har aktiveret ransomware-softwaren, men udelukkende stjålet data.

De lækkede data lader ifølge ZDnet til at indeholde firmware-kode til en række LG-produkter. Her i blandt telefoner og bærbare computere.

”Vi besluttede os for ikke at afvikle Maze-ransomwaren, fordi LG’s klienter at socialt signifikante og vi ikke ønsker at ikke kabe problemer for dem. Derfor har vi udelukkede at udtrække data,” lyder det fra Maze-hackerne.

Ifølge Zdnet er det langt mere uklart, hvad der er sket i forbindelse med angrebet mod Xeros, men mediet oplyser, at det tyder på, at det er data fra Xeros kundecenter, der er blevet lækket.

Læs også:
Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere