Morgen-briefing: Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning / Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi / Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer

Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning. Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi. Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer. VR og ‘avatar-terapi’ skal hjælpe danske skizofrenipatienter. Facebook og Twitter fjerner indlæg fra Trump.

Godmorgen fra Computerworld, hvor vi er klar med torsdagens morgen-briefing, som er sammensat af ugens morgenvært, Dan Jensen.

Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning
Apple rokerer i en sjælden manøvre rundt i den øverste topledelse, hvor den mangeårige marketing-direktør (‘Senior VP of Worldwide Marketing’), Phil Schiller, fratræder og istedet bliver såkaldt ‘Apple Fellow.’

Han afløses af Greg Jozwiak, der i de senere år har været VP of Worldwide Product Marketing.

Phil Schiller har været ansat i Apple, siden han var 27 år. Han er lige fyldt 60 år og vil gerne have lidt mere tid til sin familie, meddeler han. Han vil dog fortsat stå i spidsen for App Store og Apple Events.

Greg Jozwiak er også Apple-veteran, i det han i de seneste 20 år har haft forskellige marketing-roller i Apple. Han har blandt andet været ansvarlig for al produktmarketing og udvikling, udvikler-relationer, markeds-research og marketing rettet mod enterprise.

Begge Apple-veteranerne figurerer i Apple-hierakiet lige under Tim Cook, som de refererer direkte til.

Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi
De såkaldte digitale vismænd under Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er bekymrede over den stagnerede søgning til datalogi, som vi netop har set.

De glæder sig ganske vist over, at de unge strømmer til it-uddannelserne, som du kan læse mere om her: Rekordmange optaget på it-uddannelserne i år: Her er de tre it-uddannelser, der optager flest studerende

“Men søgningen til datalogi er desværre stagneret i nogle landsdele – ærgerligt når industrien mangler dataloger,” meddeler de.

ATV peger på, at der er brug for en national kampagne, der ‘sikrer bedre søgning til Datalogi i 2021.

“ATV’s Digitale Vismandsråd vil i den kommende tid invitere til dialog med beslutningstagere og teknologiledere om, hvordan vi sikrer, at vi imødekommer ovenstående opmærksomhedspunkter og øger interessen for de teknisk-naturvidenskabelige it-uddannelser i Danmark,” lyder det fra rådet.

Du kan læse mere om sagen her.


Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer
Mens Microsoft forsøger at overtage den amerikanske del af kinesiske TikTok, lancerer Facebook sin egen TikTok-udfordrer, som onsdag blev sat i søen i 50 lande - herunder selvfølgelig USA.

Den nye video-tjeneste hedder Reels, og den minder i sin opbygning meget om TikTok, der har specialiseret sig i hurtige videoklip på maksimalt et minuts længde, som brugerne kan swipe hurtigt imellem.

Reels lanceres som en service i Instagram, som Facebook ejer.

Facebook har testet Reels i de seneste par år i Brasilien, Frankrig, Tyskland og Indien. Tidligere har selskabet uden den store held forsøgt sig med stand alone-videoservicen Lasso, som blev skrinlagt på grund af manglende tracking.

En del prominente TikTok-stjerner har i de senere dage offentligt meddelt, at de søger andre græsgange på grund af usikkerhed om, hvorvidt TikTok vil overleve på det amerikanske marked.

Læs også: Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden

Facebook og Twitter fjerner indlæg fra Trump
Både Facebook og Twitter skred onsdag til den usædvanlige handling at slette indlæg fra den siddende amerikanske præsident.

Indllægget indeholdte en video fra Donald Trumps kampagnestab, hvor præsidenten hævder, at børn er ‘næsten immune’ overfor Covid-19.

Både Facebook og Twitter meddeler, at indlægget er i strid med selskabets regler om spredning af misinformation om corona-virussen.

Donald Trumps kampagnestab @TeamTrump har svaret igen ved at bedyre, at Facebook og Twitter modarbejder præsidenten.

“Sociale medier er ikke sandhedens tjenere,” lyder det fra staben.

Reuters skriver med henvisning til tal fra WHO, at 4,6 procent af de seks millioner smittede mellem 24. februar og 12. juli har været mellem 5 og 14 år.

VR og ‘avatar-terapi’ skal hjælpe danske skizofrenipatienter
Danske skizofreni-patienter står til at blive præsenteret for en ny behandlingsform, hvor VR-briller og såkaldt ‘avatar-terapi’ skal anvendes til at få kontrol med de ofte negative stemmer, som de hører.

Det skal ske ved, at en terapeut i den virtuelle verden optræder som avatar som den plagsomme stemme, som den skizofrene dermed øver sig på at få kontrol over.

"Normalt tilbyder man patienter med skizofreni og vedvarende hørelseshallucinationer medicinsk behandling eller kognitiv adfærdsterapi. Men trods behandlingen vil cirka en tredjedel fortsætte med at høre stemmer. Der er med andre ord en stor patientgruppe med et udækket behandlingsbehov," lyder det fra Louise Birkedal Glenthøj, postdoc ved CORE – Forskningsenheden ved Psykiatrisk Center København.

I første omgang skal VR-brillerne afprøves på 266 patienter på sygehuse i Region Hovedstaden,. Region Nordjylland og Region Syddanmark.

Du kan læse mere om forsøget her.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.