Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning / Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi / Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer

Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning. Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi. Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer. VR og ‘avatar-terapi’ skal hjælpe danske skizofrenipatienter. Facebook og Twitter fjerner indlæg fra Trump.

Godmorgen fra Computerworld, hvor vi er klar med torsdagens morgen-briefing, som er sammensat af ugens morgenvært, Dan Jensen.

Apple rokerer i topledelsen i sjælden udskiftning

Apple rokerer i en sjælden manøvre rundt i den øverste topledelse, hvor den mangeårige marketing-direktør (‘Senior VP of Worldwide Marketing’), Phil Schiller, fratræder og istedet bliver såkaldt ‘Apple Fellow.’

Han afløses af Greg Jozwiak, der i de senere år har været VP of Worldwide Product Marketing.

Phil Schiller har været ansat i Apple, siden han var 27 år. Han er lige fyldt 60 år og vil gerne have lidt mere tid til sin familie, meddeler han. Han vil dog fortsat stå i spidsen for App Store og Apple Events.

Greg Jozwiak er også Apple-veteran, i det han i de seneste 20 år har haft forskellige marketing-roller i Apple. Han har blandt andet været ansvarlig for al produktmarketing og udvikling, udvikler-relationer, markeds-research og marketing rettet mod enterprise.

Begge Apple-veteranerne figurerer i Apple-hierakiet lige under Tim Cook, som de refererer direkte til.

Vismænd bekymrede over stagneret søgning til datalogi

De såkaldte digitale vismænd under Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) er bekymrede over den stagnerede søgning til datalogi, som vi netop har set.

De glæder sig ganske vist over, at de unge strømmer til it-uddannelserne, som du kan læse mere om her: Rekordmange optaget på it-uddannelserne i år: Her er de tre it-uddannelser, der optager flest studerende

“Men søgningen til datalogi er desværre stagneret i nogle landsdele – ærgerligt når industrien mangler dataloger,” meddeler de.

ATV peger på, at der er brug for en national kampagne, der ‘sikrer bedre søgning til Datalogi i 2021.

“ATV’s Digitale Vismandsråd vil i den kommende tid invitere til dialog med beslutningstagere og teknologiledere om, hvordan vi sikrer, at vi imødekommer ovenstående opmærksomhedspunkter og øger interessen for de teknisk-naturvidenskabelige it-uddannelser i Danmark,” lyder det fra rådet.

Du kan læse mere om sagen her.

Facebook/Instagram klar med TikTok-udfordrer

Mens Microsoft forsøger at overtage den amerikanske del af kinesiske TikTok, lancerer Facebook sin egen TikTok-udfordrer, som onsdag blev sat i søen i 50 lande - herunder selvfølgelig USA.

Den nye video-tjeneste hedder Reels, og den minder i sin opbygning meget om TikTok, der har specialiseret sig i hurtige videoklip på maksimalt et minuts længde, som brugerne kan swipe hurtigt imellem.

Reels lanceres som en service i Instagram, som Facebook ejer.

Facebook har testet Reels i de seneste par år i Brasilien, Frankrig, Tyskland og Indien. Tidligere har selskabet uden den store held forsøgt sig med stand alone-videoservicen Lasso, som blev skrinlagt på grund af manglende tracking.

En del prominente TikTok-stjerner har i de senere dage offentligt meddelt, at de søger andre græsgange på grund af usikkerhed om, hvorvidt TikTok vil overleve på det amerikanske marked.

Læs også: Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden

Facebook og Twitter fjerner indlæg fra Trump

Både Facebook og Twitter skred onsdag til den usædvanlige handling at slette indlæg fra den siddende amerikanske præsident.

Indllægget indeholdte en video fra Donald Trumps kampagnestab, hvor præsidenten hævder, at børn er ‘næsten immune’ overfor Covid-19.

Både Facebook og Twitter meddeler, at indlægget er i strid med selskabets regler om spredning af misinformation om corona-virussen.

Donald Trumps kampagnestab @TeamTrump har svaret igen ved at bedyre, at Facebook og Twitter modarbejder præsidenten.

“Sociale medier er ikke sandhedens tjenere,” lyder det fra staben.

Reuters skriver med henvisning til tal fra WHO, at 4,6 procent af de seks millioner smittede mellem 24. februar og 12. juli har været mellem 5 og 14 år.

VR og ‘avatar-terapi’ skal hjælpe danske skizofrenipatienter

Danske skizofreni-patienter står til at blive præsenteret for en ny behandlingsform, hvor VR-briller og såkaldt ‘avatar-terapi’ skal anvendes til at få kontrol med de ofte negative stemmer, som de hører.

Det skal ske ved, at en terapeut i den virtuelle verden optræder som avatar som den plagsomme stemme, som den skizofrene dermed øver sig på at få kontrol over.

"Normalt tilbyder man patienter med skizofreni og vedvarende hørelseshallucinationer medicinsk behandling eller kognitiv adfærdsterapi. Men trods behandlingen vil cirka en tredjedel fortsætte med at høre stemmer. Der er med andre ord en stor patientgruppe med et udækket behandlingsbehov," lyder det fra Louise Birkedal Glenthøj, postdoc ved CORE – Forskningsenheden ved Psykiatrisk Center København.

I første omgang skal VR-brillerne afprøves på 266 patienter på sygehuse i Region Hovedstaden,. Region Nordjylland og Region Syddanmark.

Du kan læse mere om forsøget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere