Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Maersk flytter 52.000 medarbejdere over på Teams Only / Finans Danmark: Sag mod Apple er vigtig / Facebook: Ansatte kan arbejde hjemme frem til næste sommer

Maersk flytter 52.000 medarbejdere over på Teams Only. Finans Danmark: Sag mod Apple er vigtig. Facebook: Ansatte kan arbejde hjemme frem til næste sommer. Snitflader klar til Digital Post - næste generation. Aarhus Universitet udvikler ny metode til drone-ræs.

Godmorgen fra Computerworld, der er klar med ugens sidste morgen-briefing. Den er i dag sammensat af din morgenvært, Dan Jensen.

Maersk flytter 52.000 medarbejdere over på Teams Only

A.P. Møller - Mærsk flytter godt 52.000 medarbejdere over på Microsoft Teams Only, som de fremover skal anvende til den daglige kommunikation på tværs af kontorer i hele verden.

Det danske rederi har i alt 80.000 medarbejdere i verden fordelt på 400 lokationer i 130 lande.

I dag anvender selskabet en række forskellige løsninger til at kommunikere med - herunder Skype for Business, som det hidtil klokket ‘millioner af konference-minutter på hvert år,’ meddeler Microsoft.

Maersk-organisationen er dog allerede flittig bruger af Teams. Opgraderingen til Teams Only betyder, at ‘brugeroplevelsen bliver strømlinet og spring frem og tilbage mellem Skype for Business- og Teams-klienterne bliver reduceret.’

Du kan læse en grundig beskrivelse af hele overgangen her.

Finans Danmark: Sag mod Apple er vigtig

EU’s konkurrence-undersøgelse af Apples betalingsløsning Apple Pay hilses velkommen af Finans Danmark, skriver Børsen.

EU vil kigge nærmere på, om Apples anvendelse af Apple Pay overholder de europæiske konkurrence-regler, eller om selskabet på nogen måde misbruger sin position til at tryne andre løsninger.

“Den digitale udvikling gør det muligt for eksisterende og nye aktører at tilbyde nye og innovative betalingstjenester til gavn for samfundet og kunderne. Vi hilser konkurrence fra alle aktører velkommen, så længe det sker på lige vilkår, herunder inden for konkurrencereglerne,” siger direktør i Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, til avisen.

Facebook: Ansatte kan arbejde hjemme frem til næste sommer

Facebook giver sine ansatte lov til at arbejde frem til juli 2021 og afsætter 1.000 dollar til hver medarbejder, som kan anvendes til indkøb og indretning af hjemmearbejdspladsen.

Ordningen er frivillig. Facebook meddeler, at selskabet har truffet beslutningen på grund af ‘vejledning fra sundheds-eksperter og myndigheder samt interne drøftelser.’

Selskabet vil dog fortsætte med at genåbne kontorer i mindre målestok, men understreger, at det er ‘usandsynligt,’ at særligt mange Facebook-kontorer vil blive åbnet i USA og Latinamerika inden nytår.

Læs også: Google forlænger hjemsendelse af medarbejdere med et år: Kommer tidligst tilbage til juli 2021.

Snitflader klar til Digital Post - næste generation

Digitaliseringsstyrelsen er klar med snitflade-beskrivelserne til næste generation af Digital Post.

Med snitfladebeskrivelserne i hånden kan leverandører og offentlige myndigheder så småt begynde at integrere deres systemer til den kommende generation af Digital Post.

Den nye løsning - der udvikles af Netcompany - skal planmæssigt sættes i drift i august 2021.

Du kan læse mere om de nye snitfladebeskrivelser her.

Aarhus Universitet udvikler ny metode til drone-ræs

Et hold forskere på Aarhus Universitet har udviklet en ny datagenererings-metode, der danner ‘grundlag for hurtigere og mere effektiv træning af den kunstige intelligens’ i autonomt drone-ræs, meddeler universitetet.

Her flyver selvstyrende små droner om kap gennem en forhindringsbane, og det gælder om både at flyve hurtigt og at styre sikkert gennem banen.

“Vi er sådan set ude på at få en kunstig intelligens til at reagere på ukendt terræn, samtidig med at den skal bruge mindst mulig strøm og færrest muligt sensorer på det. Og der er autonomt droneræs bare den bedste måde at skubbe grænserne for, hvad der er muligt,” siger lektor Erdal Kayacan, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere