Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Norlys klar til milliard-investeringer: Vil have fingre i TDC Mobil, Telia, Telenor eller 3

Fiber- og energikæmpen Norlys er klar til at købe en af de fire store mobilselskaber herhjemme, TDC Mobil, 3, Telenor eller Telia.

Den fremadstormende fiber- og energikæmpe Norlys er klar til at lancere et investeringsprogram på flere milliarder kroner, som skal investeres i de kommende år.

“Vi er i en industri, der er underlagt massive teknologiske forandringer, og vi vil være en aktør, som kan ses på landkortet,” siger han til Finans.

Med i planerne er planlagte investeringer på seks milliarder kroner i teleområdet frem mod 2025.

Samt et ønske om helt eller delvist at overtage en af de fire store danske mobil-selskaber, 3, Telenor, Telia eller TDC Mobil.

Et opkøb af et af disse selskaber vil nemlig gøre det muligt for Norlys at levere både fiber, mobil og tv i en samlet pakke - samt at komme ind på 5G-markedet, der står til at blive en udfordrer til Norlys fiberforretning.

Et naturligt skridt

Computerworld beskrev for næsten halvanden måned siden Norlys' planer om at købe en af de store mobilselskaber.

Det kan du læse mere om her: Norlys klar til at erobre mobilmarkedet: Får grønt lys til muligt milliardopkøb af mobiloperatør.

Dengang sagde Niels Duedahl, at det er et ‘naturligt skridt’ for Norlys at udvide forretningen til en ‘markant mobil tilstedeværelse.’

“Vi har 100 års erfaring i at etablere og drive infrastruktur, så for os er det et naturligt skridt at udvide vores forretning med en markant mobil tilstedeværelse, der sikrer kunder og andelshavere en moderne og tidssvarende adgang til internettet. Det rammer lige ned i vores DNA, at vi på denne måde også bidrager til at styrke både erhvervsliv og lokalsamfund,” sagde han dengang.

Norlys ejer N1, Stofa og Boxer og har hovedsæde i Silkeborg samt lokationer i blandt andet Aarhus, Aalborg, Sønderborg, Esbjerg og København.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere