Artikel top billede

Dansk e-sportsfirma får kritik for samarbejde med Saudi Arabien

Et samarbejde med Saudi Arabien har fået menneskerettighedesorganisationer til at kritisere det danske e-sports firma Blast.

Det danske e-sportsfirma Blast, der blandt andet har statens investeringsfond Vækstfonden som medejer, bliver mødt af kritik for et nyt samarbejde med Saudi Arabien.

Det skriver Politiken.

Blast har selv oplyst på sin hjemmeside, at samarbejdet omfatter den saudiske fremtidsby Nemo, hvor det dansk-ejede selskab nu skal hjælpe med at opbygge et e-sports-økosystem.

Både Amnesty International og organisationen Play The Game, der arbejder for at fremme demokrati, i drætsverdenen frygter ifølge Politiken, at Blast bliver brugt af det saudiske styre til at aflede opmærksomheden fra statens mange menneskerettighedsbrud.

“Man er med til at renskure et blakket image og legitimere et regime, som strider mod mange af de værdier, vi kæmper for i Danmark,” siger Stanis Elsborg fra Play The Game til Politiken

Samarbejdet er desuden blevet mødt af kritik fra mange i e-sport-miljøet. Eksempelvis har flere talentfulde CS:Go-spillere ifølge e-sports-mediet Dot Esport valgt at trække sig fra Blast arrangementer.

Ifølge Politiken har Blast ikke ønsket at udtale sig om sagen, men Vækstfonden, der medejer af Blast, oplyser i en mail til Politiken, at det er vigtigt for fonden, at de virksomheder som fonden investerer i “forholder sig til de samfundsforhold, som er relevante for virksomhedernes aktivitet.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere