Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hviderusland lukker ned for internettet på valgdag / Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona / Så mange mails svarer på Skat på hvert år

Hviderusland lukker for internettet på valgdag. Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona. Så mange mails svarer på Skat på hvert år

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi håber, at du er kommet godt i gennem natten, der har budt på tropenats-lignende temperaturer flere steder i Danmark

Dagens morgen-briefing starter i Hviderusland, hvor der søndag var valg.

For første gang i 26 år så det ud til, at landets præsident, Aleksandr Lukasjenko, der ofte bliver omtalt som Europas sidste diktator, kunne blive udfordret.

Hviderussisk internet lukkes på valgdag

Internettet i Hviderusland blev ramt af omfattende problemer, da landets borgere søndag var ved stemmeurnerne.

Det bliver blandt andet rapporteret af organisationen Netblocks og af den svenske diplomat og tidligere statsminister Carl Bildt på Twitter.

Ifølge Netblocks startede problemerne allerede klokken 8.30 om morgenen og forstyrrelserne tog ifølge organisationen til i styrke i løbet af dagen, hvilket ifølge Netblocks har været med til at skabe et informationsvakuum, hvor borgerne fik svært ved at tilgå udenlandske nyheder.

Den hviderussiske hovedstad Minsk var søndag aften præget af uroligheder efter, at statslige prognose viste, at den siddende præsident Aleksandr Lukasjenko stod til en valgsejr med hele 79,7 procent af stemmerne.

Der har ikke været uafhængige valgobservatører til stede ved valget.

Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona

Den danske iværksættervirksomhed Frameo, der kommer fra Aarhus, har haft succes i coronakrisen. Det skriver Finans.

Frameo producerer software til digitale billedrammer, og ifølge selskabets medstifter Kasper Boutrup sendte brugerne 35 procent flere billeder og videoer til billedrammerne, da pandemien var på sit højeste i foråret.

“Vi tjener ikke direkte på smartphonebrugeren, der sender billeder og videoer, men vi vil gerne have, at vores produkt bliver brugt så meget som muligt, så der kommer mere interesse for at købe vores billedrammer,” siger medstifter Kasper Borup Jensen.

Frameo har ifølge Finans for nylig præsenteret et årsregnskab med et overskud på 1,6 millioner kroner efter skat.

Så mange mails svarer på Skat på hvert år

Skat har i 2019 svaret på intet mindre end 600.000 mail-henvendelser fra danskerne, og i 2020 ser tallet ud til at blive endnu højere.

Det viser en ny opgørelse ifølge erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans har Skat alene i 2020 svaret på 400.000 mails ved udgangen af juni, hvilket antyder, at mail-aktivitet bliver endnu større i år.

Skat svarede også i 2018 på 600.000 mails.