Morgen-briefing: Hviderusland lukker ned for internettet på valgdag / Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona / Så mange mails svarer på Skat på hvert år

Hviderusland lukker for internettet på valgdag. Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona. Så mange mails svarer på Skat på hvert år

Godmorgen.

Her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Vi håber, at du er kommet godt i gennem natten, der har budt på tropenats-lignende temperaturer flere steder i Danmark

Dagens morgen-briefing starter i Hviderusland, hvor der søndag var valg.

For første gang i 26 år så det ud til, at landets præsident, Aleksandr Lukasjenko, der ofte bliver omtalt som Europas sidste diktator, kunne blive udfordret.

Hviderussisk internet lukkes på valgdag
Internettet i Hviderusland blev ramt af omfattende problemer, da landets borgere søndag var ved stemmeurnerne.

Det bliver blandt andet rapporteret af organisationen Netblocks og af den svenske diplomat og tidligere statsminister Carl Bildt på Twitter.

Ifølge Netblocks startede problemerne allerede klokken 8.30 om morgenen og forstyrrelserne tog ifølge organisationen til i styrke i løbet af dagen, hvilket ifølge Netblocks har været med til at skabe et informationsvakuum, hvor borgerne fik svært ved at tilgå udenlandske nyheder.

Den hviderussiske hovedstad Minsk var søndag aften præget af uroligheder efter, at statslige prognose viste, at den siddende præsident Aleksandr Lukasjenko stod til en valgsejr med hele 79,7 procent af stemmerne.

Der har ikke været uafhængige valgobservatører til stede ved valget.

Aarhusiansk software-virksomhed fik fremgang under corona
Den danske iværksættervirksomhed Frameo, der kommer fra Aarhus, har haft succes i coronakrisen. Det skriver Finans.

Frameo producerer software til digitale billedrammer, og ifølge selskabets medstifter Kasper Boutrup sendte brugerne 35 procent flere billeder og videoer til billedrammerne, da pandemien var på sit højeste i foråret.

“Vi tjener ikke direkte på smartphonebrugeren, der sender billeder og videoer, men vi vil gerne have, at vores produkt bliver brugt så meget som muligt, så der kommer mere interesse for at købe vores billedrammer,” siger medstifter Kasper Borup Jensen.

Frameo har ifølge Finans for nylig præsenteret et årsregnskab med et overskud på 1,6 millioner kroner efter skat.

Så mange mails svarer på Skat på hvert år
Skat har i 2019 svaret på intet mindre end 600.000 mail-henvendelser fra danskerne, og i 2020 ser tallet ud til at blive endnu højere.

Det viser en ny opgørelse ifølge erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans har Skat alene i 2020 svaret på 400.000 mails ved udgangen af juni, hvilket antyder, at mail-aktivitet bliver endnu større i år.

Skat svarede også i 2018 på 600.000 mails.
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.