Artikel top billede

Nu kan du teste 5G i praksis: Danske virksomheder inviteres til at teste 5G i nyt ‘laboratorium’

Aalborg Universitet inviterer især små og mellemstore danske virksomheder til at afprøve deres 5G-ideer i særligt 5G-lab.

Det kan være en stor omgang for ikke mindst små og mellemstore virksomheder at kaste sig ud i 5G-projekter.

Men nu får de en hjælpende hånd, lyder det fra Aalborg Universitet, der i samarbejder med Dansk Industri og Togsverd Consult slår dørene op for det såkaldte 5G Smart Production Lab.

Her kan ‘virksomheder fra alle brancher afprøve teknologien i forhold til deres egen forretning,” meddelerne parterne.

I det særlige ‘production lab’ vil virksomhederne kunne ‘identificere forretningspotentiale og i endnu større grad opbygge erfaring med 5G, før teknologien for alvor kan løfte digitaliseringen i virksomheden,” meddeler de i en udsendt meddelelse.

I spidsen for testene står professoer Preben Mogensen.

“Vi forventer at se primært SMV’er, der fx sammen med en teknologileverandør vil prøve en konkret idé af. Det centrale i projektet er vores industri 4.0 lab på Aalborg Universitet, som er udstyret med 5G og andre trådløse teknologier. Så her får man en teknologisk sandkasse af dimensioner til rådighed – understøttet af forskere fra universitetet. Her gør vi det nemt at afprøve 5G,” siger han.

Du kan læse mere om projektet ’Industriel IoT med 5G’ her.

[b]Læs også:

Investeringer i 5G-infrastruktur buldrer afsted i vildt tempo: Så meget bliver der bygget for lige nu

En bølge af 5G-telefoner skyller over os – men der er mange gode grunde til at fravælge de fede 5G-mobiler for nu

I ni danske kommuner kan netværket slet ikke følge med: Her finder du landets ringeste mobilnetværk
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere