Artikel top billede

Bog: Er du også sur for en sikkerheds skyld?

I ”Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje” gør forfatterne op med surhedskulturen og giver råd til, hvorfor det kan svare sig at give livsglæden en chance.

I både journalist- og it-kredse er det en yndet sport at være sur, gammel mand (m/k).

For der er jo altid noget, der går galt om lidt. Det regner nok i morgen, toget er måske forsinket eller også skal bilen snart på værksted – og det bliver dyrt!

Det ville dog være til at holde ud, hvis alt kørte perfekt på jobbet. Desværre er projektlederen en debil nar, som kun får lov at beholde sit job, fordi chefen er rystende inkompetent.

Men selv hvis dét undtagelsesvis ikke lige er tilfældet for tiden, så vil efterfølgeren sikkert vise sig at være en klovn. Så, ja: Man kan lige så godt vende mundvigene nedad med det samme.

I Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje gør den mangeårige studievært Mikael Kamber samt podcastvært, marketingchef og forfatter Eric Ziengs op med surhedskulturen.

De forsøger at give et svar på, om man nu også behøver at være en fodslæbende hængemule hele tiden eller tværtimod kan træne sig selv op til at give livsglæden en chance.

Samarbejdet mellem de to begyndte som en podcast, der blev optaget i 2019, hvor Eric Ziengs interviewede Mikael Kamber om positiv psykologi.

Herefter byttede de roller, hvorefter Kamber interviewede Ziengs om ”3 gode ting.” Dette parløb udmøntede sig i Sur for en sikkerheds skyld?, der udkommer 20. august.

Undertegnede har ikke haft lejlighed til at læse den, men overlæge og professor Bente Klarlund – der selv beskæftiger sig med sundhed, livs- og arbejdskvalitet – skriver om bogen, at:

De mennesker, der møder verden med en tilbøjelighed til at se det bedste i alt, har et bedre helbred, ikke bare mentalt, men også i fysisk forstand. Mennesker med et lyst sind har flere venner og er bedre til at agere socialt. Og de lever op til syv år længere.

“Sur for en sikkerheds skyld?” giver et nuanceret billede af den positive psykologi. Og så giver bogen en række vigtige værktøjer til at vise nysgerrighed og glæde i mødet med andre. Det er en særdeles inspirerende bog.

Titel: Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje. Forfattere: Mikael Kamber og Eric Ziengs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere