Bog: Er du også sur for en sikkerheds skyld?

I ”Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje” gør forfatterne op med surhedskulturen og giver råd til, hvorfor det kan svare sig at give livsglæden en chance.

I både journalist- og it-kredse er det en yndet sport at være sur, gammel mand (m/k).

For der er jo altid noget, der går galt om lidt. Det regner nok i morgen, toget er måske forsinket eller også skal bilen snart på værksted – og det bliver dyrt!

Det ville dog være til at holde ud, hvis alt kørte perfekt på jobbet. Desværre er projektlederen en debil nar, som kun får lov at beholde sit job, fordi chefen er rystende inkompetent.

Men selv hvis dét undtagelsesvis ikke lige er tilfældet for tiden, så vil efterfølgeren sikkert vise sig at være en klovn. Så, ja: Man kan lige så godt vende mundvigene nedad med det samme.

I Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje gør den mangeårige studievært Mikael Kamber samt podcastvært, marketingchef og forfatter Eric Ziengs op med surhedskulturen.

De forsøger at give et svar på, om man nu også behøver at være en fodslæbende hængemule hele tiden eller tværtimod kan træne sig selv op til at give livsglæden en chance.

Samarbejdet mellem de to begyndte som en podcast, der blev optaget i 2019, hvor Eric Ziengs interviewede Mikael Kamber om positiv psykologi.

Herefter byttede de roller, hvorefter Kamber interviewede Ziengs om ”3 gode ting.” Dette parløb udmøntede sig i Sur for en sikkerheds skyld?, der udkommer 20. august.

Undertegnede har ikke haft lejlighed til at læse den, men overlæge og professor Bente Klarlund – der selv beskæftiger sig med sundhed, livs- og arbejdskvalitet – skriver om bogen, at:

De mennesker, der møder verden med en tilbøjelighed til at se det bedste i alt, har et bedre helbred, ikke bare mentalt, men også i fysisk forstand. Mennesker med et lyst sind har flere venner og er bedre til at agere socialt. Og de lever op til syv år længere.

“Sur for en sikkerheds skyld?” giver et nuanceret billede af den positive psykologi. Og så giver bogen en række vigtige værktøjer til at vise nysgerrighed og glæde i mødet med andre. Det er en særdeles inspirerende bog.

Titel: Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje. Forfattere: Mikael Kamber og Eric Ziengs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.