Artikel top billede

Bog: Er du også sur for en sikkerheds skyld?

I ”Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje” gør forfatterne op med surhedskulturen og giver råd til, hvorfor det kan svare sig at give livsglæden en chance.

I både journalist- og it-kredse er det en yndet sport at være sur, gammel mand (m/k).

For der er jo altid noget, der går galt om lidt. Det regner nok i morgen, toget er måske forsinket eller også skal bilen snart på værksted – og det bliver dyrt!

Det ville dog være til at holde ud, hvis alt kørte perfekt på jobbet. Desværre er projektlederen en debil nar, som kun får lov at beholde sit job, fordi chefen er rystende inkompetent.

Men selv hvis dét undtagelsesvis ikke lige er tilfældet for tiden, så vil efterfølgeren sikkert vise sig at være en klovn. Så, ja: Man kan lige så godt vende mundvigene nedad med det samme.

I Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje gør den mangeårige studievært Mikael Kamber samt podcastvært, marketingchef og forfatter Eric Ziengs op med surhedskulturen.

De forsøger at give et svar på, om man nu også behøver at være en fodslæbende hængemule hele tiden eller tværtimod kan træne sig selv op til at give livsglæden en chance.

Samarbejdet mellem de to begyndte som en podcast, der blev optaget i 2019, hvor Eric Ziengs interviewede Mikael Kamber om positiv psykologi.

Herefter byttede de roller, hvorefter Kamber interviewede Ziengs om ”3 gode ting.” Dette parløb udmøntede sig i Sur for en sikkerheds skyld?, der udkommer 20. august.

Undertegnede har ikke haft lejlighed til at læse den, men overlæge og professor Bente Klarlund – der selv beskæftiger sig med sundhed, livs- og arbejdskvalitet – skriver om bogen, at:

De mennesker, der møder verden med en tilbøjelighed til at se det bedste i alt, har et bedre helbred, ikke bare mentalt, men også i fysisk forstand. Mennesker med et lyst sind har flere venner og er bedre til at agere socialt. Og de lever op til syv år længere.

“Sur for en sikkerheds skyld?” giver et nuanceret billede af den positive psykologi. Og så giver bogen en række vigtige værktøjer til at vise nysgerrighed og glæde i mødet med andre. Det er en særdeles inspirerende bog.

Titel: Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje. Forfattere: Mikael Kamber og Eric Ziengs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere