Artikel top billede

Bog: Er du også sur for en sikkerheds skyld?

I ”Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje” gør forfatterne op med surhedskulturen og giver råd til, hvorfor det kan svare sig at give livsglæden en chance.

I både journalist- og it-kredse er det en yndet sport at være sur, gammel mand (m/k).

For der er jo altid noget, der går galt om lidt. Det regner nok i morgen, toget er måske forsinket eller også skal bilen snart på værksted – og det bliver dyrt!

Det ville dog være til at holde ud, hvis alt kørte perfekt på jobbet. Desværre er projektlederen en debil nar, som kun får lov at beholde sit job, fordi chefen er rystende inkompetent.

Men selv hvis dét undtagelsesvis ikke lige er tilfældet for tiden, så vil efterfølgeren sikkert vise sig at være en klovn. Så, ja: Man kan lige så godt vende mundvigene nedad med det samme.

I Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje gør den mangeårige studievært Mikael Kamber samt podcastvært, marketingchef og forfatter Eric Ziengs op med surhedskulturen.

De forsøger at give et svar på, om man nu også behøver at være en fodslæbende hængemule hele tiden eller tværtimod kan træne sig selv op til at give livsglæden en chance.

Samarbejdet mellem de to begyndte som en podcast, der blev optaget i 2019, hvor Eric Ziengs interviewede Mikael Kamber om positiv psykologi.

Herefter byttede de roller, hvorefter Kamber interviewede Ziengs om ”3 gode ting.” Dette parløb udmøntede sig i Sur for en sikkerheds skyld?, der udkommer 20. august.

Undertegnede har ikke haft lejlighed til at læse den, men overlæge og professor Bente Klarlund – der selv beskæftiger sig med sundhed, livs- og arbejdskvalitet – skriver om bogen, at:

De mennesker, der møder verden med en tilbøjelighed til at se det bedste i alt, har et bedre helbred, ikke bare mentalt, men også i fysisk forstand. Mennesker med et lyst sind har flere venner og er bedre til at agere socialt. Og de lever op til syv år længere.

“Sur for en sikkerheds skyld?” giver et nuanceret billede af den positive psykologi. Og så giver bogen en række vigtige værktøjer til at vise nysgerrighed og glæde i mødet med andre. Det er en særdeles inspirerende bog.

Titel: Sur for en sikkerheds skyld? – En guide til at være livsglad med vilje. Forfattere: Mikael Kamber og Eric Ziengs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere