Artikel top billede

Apple taber sag om datadeling mod it-leverandør

Apple har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forhindre app-udviklere i at bruge udvalgte data. Det har de russiske konkurrencemyndigheder afgjort efter en klage fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky.

It-sikkerhedsleverandøren Kaspersky har vundet en sag over Apple for deling af data med tredjepart.

Det har den russiske konkurrencemyndighed FAS afgjort efter, at Kaspersky klagede over, at Apple lagde hindringer i vejen for app-udvikleres adgang til bestemte data.

Kaspersky mente nemlig, at Apple blokerede for at udviklere kunne få adgang til data, der var nødvendige for, at apps til forældrekontrol virker på iOS-enheder.

Samtidig mener Kaspersky, at Apple selv udnytter informationerne til sin egen fordel.

"De barrierer, Apple satte op overfor andre forældrekontrol-apps, har væsentligt forringet kernefunktionaliteten i disse apps og har effektivt vippet den konkurrencemæssige balance i Apples favør. Denne konkurrencemæssige ubalance var kun mulig i kraft af Apples rolle som gatekeeper og deres position i en vertikalt integreret struktur," skriver selskabet i en mail til Computerworld.

Læs også: Kinesisk selskab sagsøger Apple for 1,4 milliarder dollar

Konkret mener Kaspersky ikke, at Apple stiller de samme informationer til rådighed for udviklere, som selskabet selv bruger til sin egen app for forældrekontrol, Screen Time.

Den vurdering er de russiske myndigheder enig i, og dermed kendt Apple praksis ulovlig.

"Vi er tilfredse med udfaldet af sagen, da misbrug og magtmisbrug fra store virksomheder har negative virkninger på konkurrencen og skal stoppes. Sund konkurrence fremmer fremskridt, som brugerne drager fordel af. Vi håber, at Apple med dette påbud korrigerer sine politikker og holdninger til konkurrenter på iOS-markedet," siger Nadezhda Kashchenko, der er ansvarlig for at beskytte Kasperskys intellektuelle ejendomsret.

"Vi håber også, at Apple, når de frigiver sine egne applikationer, gør det på konkurrencemæssige fair vilkår og undlader at sætte alle mulige hindringer og barrierer op for andre virksomheder," fortsætter Kashchenko.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere