Artikel top billede

Apple taber sag om datadeling mod it-leverandør

Apple har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forhindre app-udviklere i at bruge udvalgte data. Det har de russiske konkurrencemyndigheder afgjort efter en klage fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky.

It-sikkerhedsleverandøren Kaspersky har vundet en sag over Apple for deling af data med tredjepart.

Det har den russiske konkurrencemyndighed FAS afgjort efter, at Kaspersky klagede over, at Apple lagde hindringer i vejen for app-udvikleres adgang til bestemte data.

Kaspersky mente nemlig, at Apple blokerede for at udviklere kunne få adgang til data, der var nødvendige for, at apps til forældrekontrol virker på iOS-enheder.

Samtidig mener Kaspersky, at Apple selv udnytter informationerne til sin egen fordel.

"De barrierer, Apple satte op overfor andre forældrekontrol-apps, har væsentligt forringet kernefunktionaliteten i disse apps og har effektivt vippet den konkurrencemæssige balance i Apples favør. Denne konkurrencemæssige ubalance var kun mulig i kraft af Apples rolle som gatekeeper og deres position i en vertikalt integreret struktur," skriver selskabet i en mail til Computerworld.

Læs også: Kinesisk selskab sagsøger Apple for 1,4 milliarder dollar

Konkret mener Kaspersky ikke, at Apple stiller de samme informationer til rådighed for udviklere, som selskabet selv bruger til sin egen app for forældrekontrol, Screen Time.

Den vurdering er de russiske myndigheder enig i, og dermed kendt Apple praksis ulovlig.

"Vi er tilfredse med udfaldet af sagen, da misbrug og magtmisbrug fra store virksomheder har negative virkninger på konkurrencen og skal stoppes. Sund konkurrence fremmer fremskridt, som brugerne drager fordel af. Vi håber, at Apple med dette påbud korrigerer sine politikker og holdninger til konkurrenter på iOS-markedet," siger Nadezhda Kashchenko, der er ansvarlig for at beskytte Kasperskys intellektuelle ejendomsret.

"Vi håber også, at Apple, når de frigiver sine egne applikationer, gør det på konkurrencemæssige fair vilkår og undlader at sætte alle mulige hindringer og barrierer op for andre virksomheder," fortsætter Kashchenko.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere