Apple taber sag om datadeling mod it-leverandør

Apple har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forhindre app-udviklere i at bruge udvalgte data. Det har de russiske konkurrencemyndigheder afgjort efter en klage fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky.

It-sikkerhedsleverandøren Kaspersky har vundet en sag over Apple for deling af data med tredjepart.

Det har den russiske konkurrencemyndighed FAS afgjort efter, at Kaspersky klagede over, at Apple lagde hindringer i vejen for app-udvikleres adgang til bestemte data.

Kaspersky mente nemlig, at Apple blokerede for at udviklere kunne få adgang til data, der var nødvendige for, at apps til forældrekontrol virker på iOS-enheder.

Samtidig mener Kaspersky, at Apple selv udnytter informationerne til sin egen fordel.

"De barrierer, Apple satte op overfor andre forældrekontrol-apps, har væsentligt forringet kernefunktionaliteten i disse apps og har effektivt vippet den konkurrencemæssige balance i Apples favør. Denne konkurrencemæssige ubalance var kun mulig i kraft af Apples rolle som gatekeeper og deres position i en vertikalt integreret struktur," skriver selskabet i en mail til Computerworld.

Læs også: Kinesisk selskab sagsøger Apple for 1,4 milliarder dollar

Konkret mener Kaspersky ikke, at Apple stiller de samme informationer til rådighed for udviklere, som selskabet selv bruger til sin egen app for forældrekontrol, Screen Time.

Den vurdering er de russiske myndigheder enig i, og dermed kendt Apple praksis ulovlig.

"Vi er tilfredse med udfaldet af sagen, da misbrug og magtmisbrug fra store virksomheder har negative virkninger på konkurrencen og skal stoppes. Sund konkurrence fremmer fremskridt, som brugerne drager fordel af. Vi håber, at Apple med dette påbud korrigerer sine politikker og holdninger til konkurrenter på iOS-markedet," siger Nadezhda Kashchenko, der er ansvarlig for at beskytte Kasperskys intellektuelle ejendomsret.

"Vi håber også, at Apple, når de frigiver sine egne applikationer, gør det på konkurrencemæssige fair vilkår og undlader at sætte alle mulige hindringer og barrierer op for andre virksomheder," fortsætter Kashchenko.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.