Apple taber sag om datadeling mod it-leverandør

Apple har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forhindre app-udviklere i at bruge udvalgte data. Det har de russiske konkurrencemyndigheder afgjort efter en klage fra it-sikkerhedsselskabet Kaspersky.

It-sikkerhedsleverandøren Kaspersky har vundet en sag over Apple for deling af data med tredjepart.

Det har den russiske konkurrencemyndighed FAS afgjort efter, at Kaspersky klagede over, at Apple lagde hindringer i vejen for app-udvikleres adgang til bestemte data.

Kaspersky mente nemlig, at Apple blokerede for at udviklere kunne få adgang til data, der var nødvendige for, at apps til forældrekontrol virker på iOS-enheder.

Samtidig mener Kaspersky, at Apple selv udnytter informationerne til sin egen fordel.

"De barrierer, Apple satte op overfor andre forældrekontrol-apps, har væsentligt forringet kernefunktionaliteten i disse apps og har effektivt vippet den konkurrencemæssige balance i Apples favør. Denne konkurrencemæssige ubalance var kun mulig i kraft af Apples rolle som gatekeeper og deres position i en vertikalt integreret struktur," skriver selskabet i en mail til Computerworld.

Læs også: Kinesisk selskab sagsøger Apple for 1,4 milliarder dollar

Konkret mener Kaspersky ikke, at Apple stiller de samme informationer til rådighed for udviklere, som selskabet selv bruger til sin egen app for forældrekontrol, Screen Time.

Den vurdering er de russiske myndigheder enig i, og dermed kendt Apple praksis ulovlig.

"Vi er tilfredse med udfaldet af sagen, da misbrug og magtmisbrug fra store virksomheder har negative virkninger på konkurrencen og skal stoppes. Sund konkurrence fremmer fremskridt, som brugerne drager fordel af. Vi håber, at Apple med dette påbud korrigerer sine politikker og holdninger til konkurrenter på iOS-markedet," siger Nadezhda Kashchenko, der er ansvarlig for at beskytte Kasperskys intellektuelle ejendomsret.

"Vi håber også, at Apple, når de frigiver sine egne applikationer, gør det på konkurrencemæssige fair vilkår og undlader at sætte alle mulige hindringer og barrierer op for andre virksomheder," fortsætter Kashchenko.

Læs også: Apple vinder appel i historisk EU-skattesag: Slipper for skattesmæk på 100 milliarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.