Artikel top billede

Tablet-salget går frem efter flere års tilbagegang

Efter flere år med tilbagegang er der nu igen kommet gang i tablet-salget.

I andet kvartal af 2020 blev der solgt 26 procent flere tablets end samme kvartal år før.

Det viser en ny analyse fra analysehuset Canalys.

Fremgangen kommer efter flere år med tilbagegang på tablet-markedet.

Canalys vurderer at fremgangen i det seneste kvartal skyldes, at forbrugere der skulle arbejde hjemmefra havde øget behov for en basal computer med en relativ stor skærm og en overkommelig pris, der kunne bruges til fjernarbejde, fjernundervisning og underholdning i hjemmet.

Apples iPad er størst

Den største spiller på markedet for tablets er ifølge Canalys stadigvæk Apples iPad, der sidder på 38 procent af markedet og oplevede en salgsfremgang på 19,8 procent i forhold til året før.

Det var dog Lenovo, der oplevede den største fremgang i kvartalet. Med en vækst i salget på 52,9 procent sidder Lenovo nu på 7,5 procent af markedet.

Samsung havde også stor fremgang i kvartalet. Med en årlig salgsvækst på 44,5 procent sidder den koreanske gigant nu på 18,7 procent af tablet-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere